Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Corneliu Olar, condus pe ultimul drum de sute de moți. Zeci de primari, preoți și politicieni, prezenți la înmormântare

Publicat

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe deputatul moților Corneliu Olar. Deputatul PNL de Alba, Corneliu Olar, a fost înmormântat vineri în comuna sa natală, Horea.

Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Andrei Andreicuţ şi de zeci de preoţi, fiind prezente sute de persoane, printre care parlamentari, zeci de primari, localnici, dar şi unul dintre medicii care au supravieţuit accidentului aviatic din Munţii Apuseni din 2014, produs în apropiere, pe Vârful Petreasa.

Corneliu Olar, a decedat luni seara, la 62 de ani, în Bucureşti, în urma unei boli incurabile. Se afla la cel de-al treilea mandat de deputat, având, de asemenea, la activ mai multe mandate de primar al comunei Horea.

Era supranumit ”Deputatul Moților” pentru că în toți anii în care a fost parlamentar a încercat să obțină cât mai multe drepturi pentru moții din Apuseni.


Ultimul drum al deputatului moților

El a fost înmormântat vineri în comuna Horea din Apuseni. Slujba religioasă a fost oficiată de către Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, care anterior a fost Episcop şi Arhiepiscop de Alba Iulia. La slujbă au fost prezenţi, de asemenea, zeci de preoţi din comunele și orașele din Apuseni.

L-au condus pe ultimul drum pe Corneliu Olar şi un număr mare de primari din judeţ, colegi de partid, colegi de Parlament, conducerea Consiliului Judeţean Alba.

Printre cei care au fost prezenţi la Horea s-a aflat şi medicul Radu Zamfir, scrie stiripesurse.ro care a păstrat o relaţie apropiată cu moţii implicaţi în salvarea supravieţuitorilor accidentului aviatic. Zamfir este dealtfel şi „cetăţean de onoare” al comunei Horea, la propunerea lui Corneliu Olar.

În locul în care a căzut aeronava, pe Vârful Petreasa, tot la iniţiativa lui Olar, sătenii au amenajat într-un foişor de lemn un „altar”. Deputatul s-a implicat ulterior în atragerea de investiţii pentru asfaltarea unui drum până aproape de locul accidentului, numit de către săteni „Drumul lui Iovan”.

Dumnezeu să-l odihnească!

surse: foto facebook/Corneliu Olar, stiripesurse.ro, Facebook/Catalin Francis

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax