Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul de Alba Florin Roman cere clarificări de la ministrul Transporturilor despre Autostrada Sebeş-Turda

Publicat


Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba Florin Roman cere explicaţii oficiale de la Ministerul Transporturilor privind situaţia celor două tronsoane din Autostrada Sebeş-Turda, lotul 3 şi 4, pentru care a fost amânată deschiderea circulaţiei.

În adresa către ministrul Transporturilor, Lucian Şova, deputatul aminteşte că “anumite filmări apărute în mediul online demonstrează clar faptul că Autostrada 10, între nodurile Turda și Aiud, este pregătită pentru a primi traficul rutier”.

Politicianul citează şi alte informaţii din presă, potrivit cărora “în cadrul discuțiilor din ultimele luni dintre CNAIR, constructorul PORR și consultantul de pe lotul 4, termenul pentru efectuarea recepției la terminarea lucrărilor pe acest contract a fost stabilită pentru 15.02.2018, zi la care oficialii CNAIR nu au ajuns pe șantier, deși promiseseră că vor efectua până la această dată testele necesare prin CESTRIN și că se vor prezenta cu rezultatele obținute”.

Precizările sunt referitoare la 28,75 km pe loturile 3 (constructor Tirrena Scavi) și 4 (constructor Porr) “care ar putea fi dați în folosință, deși se poate circula în perfectă siguranță cu viteza maximă permisă pe autostradă atât pe tronsonul Decea-Turda, cât și pe Decea-Aiud, acesta din urmă fiind gata încă de la finalul lunii noiembrie 2017”, potrivit comunicatului transmis de către deputat.

Florin Roman cere ministrului să-i comunice, în scris, următoarele:

“Care este data oficială la care estimați că se va putea circula pe loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda?

Dacă au fost sesizate anumite probleme din cauza cărora nu putea fi făcută recepția acestor lucrări, de ce acestea nu au fost notificate până în acest moment către constructor?

Care sunt explicit problemele pe care CNAIR le-a observat și din cauza cărora nu sunt recepționate lucrările respective?

Care sunt etapele, în viziunea ministerului pe care îl conduceți, pentru soluționarea acestei probleme stringente, astfel încât cetățenii să beneficieze cât mai rapid de bucata de autostradă dintre Turda și Aiud?”


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    joi, 22.02.2018 la 17:05

    Ce te-as mai pune (daca as putea) ministru la transporturi sa vad cum te duce capul ! Pana acum pe unde ai fost, ai dat numai din gura, s’atat. Si pe bani buni. La pregatirea care o ai…. ce te-ai mai descurca. Vise,taica, vise… vorba bancului.

  2. Popescu

    vineri, 23.02.2018 la 14:05

    Probabil nu au chef sa dea bani pe intretinerea de iarna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Românii și bulgarii, pe ultimele locuri în UE, la utilizarea internetului. De la ce vârstă au copiii profil pe rețele online

Publicat

Datele publicate luni de Eurostat arată că 87% dintre persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din Uniunea Europeană au declarat în 2019 că au folosit Internetul în ultimele trei luni, pe ultimele locuri în UE fiind românii (74%) şi bulgarii (68%). La polul opus, ţările unde aproape întreaga populaţie cu vârsta între […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: Pe cine ați vota în funcția de primar al municipiului Alba Iulia, pentru următorii patru ani?

Publicat

Bătălia pentru fotoliul de primar al municpiului Alba Iulia se relansează după ce USR Alba a anunțat că va susține un liberal pentru candidatura la această funcție. USR Alba și-a anunțat public susținerea pentru candidatura lui Gabriel Pleșa, actual viceprimar PNL, chiar și dacă acesta va candida ca independent (nu doar cu condiția să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Care sunt semnele că este momentul să îți schimbi bateria la telefon. Diferențe între Apple și Android

Publicat

mobil internet

Bateria de pe telefoane nu este făcută să te țină la nesfârșit, așa că e bine să știi când trebuie să o schimbi pe cea de pe telefonul tău. Cu cât trece mai mult timp de la achiziționarea unui dispozitiv, cu atât cresc și șansele ca bateria din interior să fie mai degradată. Semnele sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum să furi un milion de euro din contul altei persoane. Polițiștii de la Operațiuni Speciale Alba Iulia, implicați în anchetă

Publicat

Un bărbat a reușit să transfere un milion de euro din contul altei persoane, în afara țării, după ce i-ar fi indus în eroare pe angajații băncii, prezentându-se la ghișeu deghizat și cu acte false. Pentru prinderea lui au colaborat polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu și cei de la Biroul Operațiuni Speciale Alba Iulia. Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate