Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul de Alba Florin Roman cere clarificări de la ministrul Transporturilor despre Autostrada Sebeş-Turda

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba Florin Roman cere explicaţii oficiale de la Ministerul Transporturilor privind situaţia celor două tronsoane din Autostrada Sebeş-Turda, lotul 3 şi 4, pentru care a fost amânată deschiderea circulaţiei.

În adresa către ministrul Transporturilor, Lucian Şova, deputatul aminteşte că “anumite filmări apărute în mediul online demonstrează clar faptul că Autostrada 10, între nodurile Turda și Aiud, este pregătită pentru a primi traficul rutier”.

Politicianul citează şi alte informaţii din presă, potrivit cărora “în cadrul discuțiilor din ultimele luni dintre CNAIR, constructorul PORR și consultantul de pe lotul 4, termenul pentru efectuarea recepției la terminarea lucrărilor pe acest contract a fost stabilită pentru 15.02.2018, zi la care oficialii CNAIR nu au ajuns pe șantier, deși promiseseră că vor efectua până la această dată testele necesare prin CESTRIN și că se vor prezenta cu rezultatele obținute”.

Precizările sunt referitoare la 28,75 km pe loturile 3 (constructor Tirrena Scavi) și 4 (constructor Porr) “care ar putea fi dați în folosință, deși se poate circula în perfectă siguranță cu viteza maximă permisă pe autostradă atât pe tronsonul Decea-Turda, cât și pe Decea-Aiud, acesta din urmă fiind gata încă de la finalul lunii noiembrie 2017”, potrivit comunicatului transmis de către deputat.

Florin Roman cere ministrului să-i comunice, în scris, următoarele:

“Care este data oficială la care estimați că se va putea circula pe loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda?

Dacă au fost sesizate anumite probleme din cauza cărora nu putea fi făcută recepția acestor lucrări, de ce acestea nu au fost notificate până în acest moment către constructor?

Care sunt explicit problemele pe care CNAIR le-a observat și din cauza cărora nu sunt recepționate lucrările respective?

Care sunt etapele, în viziunea ministerului pe care îl conduceți, pentru soluționarea acestei probleme stringente, astfel încât cetățenii să beneficieze cât mai rapid de bucata de autostradă dintre Turda și Aiud?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 22.02.2018 at 17:05

    Ce te-as mai pune (daca as putea) ministru la transporturi sa vad cum te duce capul ! Pana acum pe unde ai fost, ai dat numai din gura, s’atat. Si pe bani buni. La pregatirea care o ai…. ce te-ai mai descurca. Vise,taica, vise… vorba bancului.

  2. Popescu

    vineri, 23.02.2018 at 14:05

    Probabil nu au chef sa dea bani pe intretinerea de iarna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax