Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Deputatul de Alba, Florin Roman: DN 75, care face legătura între Alba și Cluj prin Munții Apuseni, va intra în modernizare

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a transmis o serie de precizări legate de modernizarea DN 75, care face legătura localităților din Apuseni cu județul Cluj și cu conexiunea de autostradă de la Turda. 

Drumul se află într-o stare avansată de uzură, însă ar urma să fie reparat, spune Roman. În zilele următoare va avea loc achiziția publică pentru acestea, a adăugat acesta.

Anunțul deputatului Florin Roman:

”În pofida zvonurilor alarmiste aruncate pe piața de unii și de alții, care de regulă, vorbesc să se afle în treabă, zilele următoare se declanșează procedurile de achiziție publică pentru modernizarea drumului national 75.

Este în stare avansată de uzură. Am solicitat CNAIR lucrări ample de modernizare, atât în discuțiile cu conducerea centrală, cât și în discuții cu regionala Cluj, cu susținerea primarilor liberali.

Lucrările de modernizare constau în turnarea de covor asfaltic, consolidări podețe, curățare de șanțuri și rigole, pe DN 75 care traversează teritoriul localităților: Ocoliș, Poșaga, Sălciua, Baia de Arieș, Lupșa și Bistra.

De altfel, toate aceste demersuri au fost susținute de primarii liberali din aceste localități. Tot în aceste zile urmează sa fie asfaltați ultimii 10 kilomeetri pe DN 74, în zona Dealu Mare, astfel încât sa fie complet asfaltat cu covor nou între Șard și Cîmpeni.

În total este vorba de peste 120 km de drum național, în Apuseni, cu covor asfaltic nou în mai puțin de doi ani, la care se adaugă și cei 32 de km de drum nou asfaltat pe DN 67C în zona Șugag- Tău.

Potrivit informațiilor oficiale, lucrările de asfaltare pe DN 74 se vor încheia în această lună, iar pe DN 75 la finalul lunii august.

Îi asigur pe locuitorii Munților Apuseni că liberalii sunt singurii care au modernizat infrastructura rutieră a moților, prin fapte, nu prin povești! Liberalii au făcut în doi ani pentru Apuseni, ce nu s-a făcut în 30 de ani, pentru drumurile naționale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 05.05.2021 at 18:45

    Ia auzi acolo ? Pai Olar asta habar nu are de tace ca pestele ? Sau la PNL numai unii pot sa faca anumite anunturi mai importante.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax