Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul de Alba Florin Roman, împotriva măsurilor fiscale anunțate de PSD: ”Vom apăra mediul privat de tăvălugul unor noi taxe”

Publicat

florin roman

Deputatul de Alba, Florin Roman, vicepreședinte al PNL, a reacționat împotriva unor noi taxe pe care Guvernul intenționează să le impună. 

Reacția acestuia vine în contextul discuțiilor legate de o serie de măsuri fiscale propuse de social-democrați.

Liberalii și social-democrații, deși sunt împreună la guvernare, par a nu fi de acord cu o serie de noi taxe pe care premierul Marcel Ciolacu intenționează să le impună.

”Vom apăra mediul privat și capitalul românesc de tăvălugul unor noi taxe. Ca liberali, nu putem susține nici o creștere de impozite și taxe, care lovește in cei care țin România pe linia de plutire.

Principiul liberal, “mai puțin, de la mai mulți”, a generat întotdeauna creșteri de venituri și scăderi ale evaziunii fiscale.

Cota unica de impozitare introdusă de PNL a adus echilibru, predictibilitate fiscală și încasări mai mari la bugetul de stat.

La ora actuala, doar 1 din 4 contribuabili își plătește taxele la stat. Nu putem fi de acord cu supraimpozitarea celui care deja plătește.

Dar putem fi de acord ca găsirea celor care nu plătesc și astfel sa aducem noi venituri la buget. Nu putem fi de acord ca liberali cu impozit mărit pe proprietate, pentru ca majoritatea romanilor sunt proprietari, iar locuința sau casa sunt efortul fiecărei familii, după o viața de munca.

Paradoxal este faptul ca atunci când a fost crescut procentul de impozitare pe dividende, încasările au fost mai mici. Așa ca măsura este ineficienta și nu o vom susține.

Cum nu putem fi de acord cu micșorarea plafonului pentru firmele mici și mijlocii, ce dau de lucru celor care lucrează in mediul privat.

Nu vom fi de acord ca cei cu meserii liberale, medici, avocați, notari, antreprenori sa fie obligați sa dea circa 45% din ce câștiga prin munca lor, unui stat care ii duce spre ajutoare sociale. La fel, vom face tot ce ne sta in putința pentru a apăra industria alimentară”, a transmis Roman.

Măsuri fiscale pregătite de Coaliție. Ce taxe vor crește. Ciucă și Ciolacu au anunțat planul de reducere a cheltuielilor bugetare

El spune că nu se poate schimba fiscalitatea și să se elimine facilitatea cu plata contribuției la sănătate în timpul anului fiscal. În privința reducerii numărului de bugetari, liberalul este de acord, însă și această măsură ar trebui luată după o analiză serioasă, susține liberalul.

”Reducerea numărului de secretari de stat, consilieri, membri in consilii de administrație, instituții ineficiente este necesară. Însă si aici trebuie calculat si apoi luate decizii. Nu poți trata companii pe profit, cu altele care merg in pierdere, in mod similar.

Nu poți impune reduceri la instituții care trăiesc din bugetul de stat si cele care se finanțează din venituri proprii.

În opinia noastră, a liberalilor, patriotism economic înseamnă in primul rând sa te gândești la apărarea firmelor si capitalului romanesc, si apoi la cele cu capital străin. Și sa menții un echilibru! Nu sa jupoi calul care trage!

Am transmis toate aceste lucruri si conducerii coaliției. Înțelegem riscul pierderii unor finanțări externe si susținem măsurile fiscale, ce îndepărtează acest risc. Dar nu putem susține măsuri îndreptate împotriva romanilor si a capitalului romanesc. Voi apăra mediul privat si antreprenorii care muncesc cinstit, pana la capăt, prin instrumentele parlamentare pe care le am la îndemâna”, a transmis Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vaile

    marți, 08.08.2023 at 16:15

    este frumos ce spui dar este tarziu, trebuia facute aceste lucruri demult, demult tot striga mediu de afaceri informatizare, debirocratizare, reducerea bugetarilor, investitii din bugetul de stat etc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax