Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul de Alba, Florin Roman, vrea să îi lase fără onoruri militare la înmormântare pe foștii colaboratori ai Securității

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, vrea să modifice legea ce privește deconspirarea și ceremoniile oficiale de stat. Mai exact, acesta propune ca foștii membri sau colaboratori ai Securității să nu mai fie înmormântați cu onoruri militare, dar nici să nu mai aibă dreptul la funcții publice. 

Momentan propunerea este în dezbatere, la camera deputaților.

Inițiativa vine la 35 de ani de la revoluție, iar analiștii politici spun că nu mai are nici un rost la momentul actual, sau în viitor modificare.

Ce vrea să modifice la lege, Florin Roman

În linii mari, deputatul spune ca persoanele care au făcut parte din structurile de putere ale regimului comunist nu ar trebui să beneficieze de onoruri militare şi nici să acceadă în funcţii sau demnităţi publice.

Mai exact ca aceștia să nu mai aibă parte de gardă militară la înmormântare, sau să ocupe funcții publice.

Roman spune că mulți dintre cei vizați de modificare legii, sunt inculpați în dosarul Revoluției. Printre cei care ar putea fi vizați de modificare este și fostul președinte Ion Iliescu, în vârstă de 93 de ani.

Ce spun analiștii politici

Contactat de PROTV, analistul Cristian Pârvulescu a spus că legea la momentul nu ar avea nici un rost.

”Nu cred că sunt multe persoane care ar putea fi afectate de această lege, iar onorurile militare se dau doar celor care au deţinut funcţii politice în regimul actual, în funcţie de importantă. Sunt cazuri în care nu s-a întâmplat deşi ar fi avut dreptul. Ca urmare nu văd care sunt consecinţele legii”, a declarat acesta pentru postul TV.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 06.01.2024 at 14:11

    Măi măcănitorule, ocupă-te de probleme serioase ale oamenilor, nu cu cioace ieftine cum ne-ai obişnuit până acum. Dai din gură că vin alegerile, şi să nu spună lumea că n-ai activitate. Ce, asta-i activitate, balivene, că atât poţi. Apropos, ce faci cu clădirea de pe Zorilor, o iei pe persoană fizică ? Că acolo stă închisă demult, de când ţi-ai mutat biroul „parlamentar”, că era tot timpul ferecat şi ierburile crescute până deasupra gardului.Vrei voturi, ai ? Poate nu o să ai.

  2. Circul

    luni, 08.01.2024 at 10:55

    Cind nu ai de lucru, dai altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax