Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul de Alba, Sorin Bumb: ”SOS sectorul energetic! PSD-ALDE aruncă țara în beznă”. Moțiune simplă, depusă de PNL


Publicat

PNL a depus în Parlament o moțiune pe energie împotriva ministrului Anton Anton, a declarat unul dintre cei doi deputați PNL care au redactat-o, Sorin Bumb. Moțiunea se numește ”SOS sectorul energetic! PSD – ALDE duc România în beznă” și a fost inițiată de Sorin Bumb și Virgil Popescu.

Deputatul de Alba a amintit de stoparea investițiilor în marile proiecte de infrastructură, precum BRUA, care ne îndreaptă mai degrabă spre Rusia din punct de vedere al dependenței energetice. ”Eu am contribuit la partea să zicem tehnică a textului acestei moțiuni pentru că aceasta este zona mea din punct de vedere profesional” a declarat Bumb.

Moțiunea va fi citită marți în Parlament și se vrea ”un semnal de alarmă” cu privire la sectorul energetic românesc.

”Prețurile finale la energie electrică au crescut cu peste 20% în 2018 față de nivelul din 2015. Prețurile finale la gaz natural au crescut cu peste 15%. Aceasta este consecința faptului că Guvernul PSD-ALDE a crescut taxele, a creat un haos legislativ, iar consumatorii nu își cunosc drepturile pe care le au într-o piață liberă” se arată în textul moțiunii.

Textul integral al moțiunii”S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!”

Domnule Președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor deputați,

Domnule Ministru al Energiei, Anton Anton

Partidul Național Liberal (PNL) este profund îngrijorat de situația sectorului energetic. Prețurile la energie au crescut mult în ultimii ani, iar securitatea energetică a țării este în pericol, în principal din cauza lipsei investițiilor în sector.

România a început să importe tot mai multă energie electrică și gaz natural. Ne dorim ca prin moțiunea “S.O.S. sectorul energetic! PSD și ALDE duc Romania în beznă!” să generăm o dezbatere consistentă în Parlamentul României în legătură cu situația sectorului energetic, un domeniu strategic pentru economia țării noastre.

Este nevoie de sinceritate și nu de minciună! PSD și ALDE trebuie să înceteze să mai mintă, așa cum au făcut în programul de guvernare 2018-2020! Este nevoie de un moment al adevărului!

La pagina 153 a programului de guvernare PSD-ALDE 2018-2020, de exemplu, se spune: “sistemul energetic romanesc trebuie să fie integrat la nivel continental, bazat pe concurență, pe utilizarea optimă a resurselor și susținut de un sistem de reglementare autonom, independent, transparent și eficace, atât pentru piețele de energie, cât și pentru operatori și consumatori”. Aceste principii sunt corecte, însă complet diferite de faptele alianței PSD-ALDE.

Cum să fie integrat sectorul energetic românesc în cel european când avem un număr record de proceduri de încălcare a legislației Uniunii Europene chiar și în timpul primei președinții române a Consiliului Uniunii Europene?

Cum să fie sectorul energetic românesc unul bazat pe concurență când alianța PSD-ALDE îngheață, într-o manieră comunistă și în profund dispreț față de Constituția României, prețurile la energie la un nivel ridicat pe care consumatorii cu venituri mici nu și-l pot permite?

Cum să fie sistemul energetic românesc reglementat autonom și independent când guvernul PSD-ALDE intervine în activitatea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) și crește netransparent, pe spatele românilor, cu 20% profiturile companiilor de distribuție de energie electrică și gaz natural, culmea, multinaționalele pe care le acuzau cu o săptămâna înainte că repatriază profiturile?

Terminați cu minciunile și ipocrizia! Cum să fie sistemul energetic eficace când consumatorii vulnerabili de energie nu sunt încă identificați și ajutați mult mai mult decât în prezent, din cauza incompetenței Guvernului PSD-ALDE?

PNL este profund îngrijorat că, la 5 de ani de începerea procesului de revizuire a strategiei energetice a României, acest document încă nu este finalizat, fapt de natură să genereze haos în sectorul energetic.

Un sistem energetic nu poate să funcționeze fără o linie strategică și de politici adoptate.

Partidul Național Liberal este profund îngrijorat de creșterea prețurilor la energie electrică și gaz natural.

Prețurile finale la energie electrică au crescut cu peste 20% în 2018 față de nivelul din 2015. Prețurile finale la gaz natural au crescut cu peste 15%. Aceasta este consecința faptului că Guvernul PSD-ALDE a crescut taxele, a creat un haos legislativ, iar consumatorii nu își cunosc drepturile pe care le au într-o piață liberă.

Mai grav este că piața a fost afectată de distorsiuni majore întrucât atât ANRE, cât și companiile mari în care statul român este acționar majoritar sau semnificativ, au fost deprofesionalizate și politizate prin angajarea “în masă” a unor rude, apropiați sau oameni de partid ai liderilor PSD-ALDE.

PNL este profund îngrijorat de securitatea energetică a țării. Recent, aproape jumătate dintre locuitorii orașului Brașov au rămas, ore întregi, fără energie electrică după ce o stație de transformare a cedat, luând pur și simplu foc, din cauza lipsei investițiilor la Electrica, companie în care statul are putere de decizie, pentru că deține 48,8% din acțiuni.

În tot acest timp, preocuparea adevăratului ministru al energiei, Daniel Chițoiu, era cum să mărească la un nivel obraznic indemnizațiile oamenilor puși de ALDE în conducerea Electrica SA. Vorbim despre indemnizații de 10 000 – 15 000 de euro pe lună, adică de peste 20 de ori mai mari decât cele ale Enel România sau Engie, în profund dispreț față de milioanele de români și miile de angajați ai Electrica S.A. care supraviețuiesc, de la o lună la alta, cu salariul minim pe economie. 

Nea Gicu Jupânu’ Iorga, șeful clubului de table din Giurgiu și mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Și dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e rușine?

La Transelectrica situația investițiilor este dezastruoasă. La Transgaz, Guvernul refuză să aprobe revizuirea planului de dezvoltare a rețelei pe 10 ani pentru că firmele controlate de PSD nu au garanția că vor câștiga contractele de modernizare și dezvoltare a proiectelor de infrastructură pe care conducerea societății se încăpățânează să le facă, chiar dacă rușilor nu le sunt pe plac.

O să spuneți, domnule ministru, că atât Transelectrica, cât și Transgaz nu sunt în coordonarea ministerului condus de dumneavoastră. Așa este, dar totul se răsfrânge asupra domeniului pe care îl coordonați și, în final, asupra românilor.

Taxele impuse prin O.U.G. 114/2018 au îngreunat și mai mult situația sectorului energetic. Toate acestea vin în completarea politicii de stoarcere a conturilor marilor companii din domeniu, prin solicitarea de dividende egale cu întreg profitul societăților la care statul este acționar majoritar sau semnificativ, pentru a acoperi “găurile” din bugetul statului. Din ce să mai facă aceste companii investiții?

În sectorul de cărbune nu sunt bani pentru modernizări și pentru achiziția de certificate de CO2. Minele se vor închide pentru că exproprierile nu s-au făcut cum trebuie. Peste 15.000 de oameni vor rămâne în Oltenia și Valea Jiului fără un loc de muncă.

Sectorul nuclear este pe cale să piardă ciclul nuclear complet, întrucât societățile din sector nu sunt capabile sa găsească o soluție de reorganizare. De 5 ani ni se spune că se lucrează la reorganizarea societăților și la negocierile cu chinezii. Chiar și chinezii, care sunt răbdători, au obosit!

Energiile regenerabile, deși reprezintă viitorul, au fost puse într-un con de umbră din cauza prostiei celor care conduc. România a instalat regenerabile când erau scumpe. Acum când sunt ieftine, nu mai instalăm.

Sectorul de gaz natural este tratat cu populism și demagogie, guvernul PSD-ALDE nefiind în stare să vină cu o strategie viabilă de creștere a consumului național și de creare de valoare economică adăugată prin prelucrarea resursei în țara noastră.

Nevoia mare de gaze naturale reclamă majorarea capacităților de consum, prin dezvoltarea de noi infrastructuri de distribuție a gazelor naturale și extinderea celor deja existente. Lucrurile sunt simple, dar, din păcate, ne lovim de incompetența deja dovedită a Ministerului Energiei, condus de Anton Anton, care, dintr-o lipsă totală de interes sau poate din alte motive încă necunoscute nouă, a blocat și blochează constant toate demersurile pentru extinderea distribuției de gaze naturale.

În condițiile în care tocmai din anul 2012 nu s-a mai înființat nicio nouă capacitate de distribuție a gazelor naturale în România, am inițiat o propunere legislativă care a devenit Legea nr.167 din 10 iulie 2018. În baza acestei legi, extrem de așteptată de administrațiile publice locale și de cetățeni, înființarea și concesionarea distribuției de gaze naturale ar fi trebuit deja să treacă de la Ministerul Energiei la nivelul unităților administrativ teritoriale sau asociații ale acestora. Dezvoltarea acestor rețele de distribuție este imperios necesară, deoarece numai o treime din populația României are acces la gaze naturale, în vreme ce două treimi dintre români nu sunt conectați la rețelele de distribuție a gazelor naturale!

Cum este și firesc, o lege nouă este urmată de norme de aplicare, aprobate prin hotărâre a Guvernului. Ori, prin modul în care s-a întârziat adoptarea acestor norme se vede cât de mult le pasă celor care susțin Guvernul PSD-ALDE de creșterea standardului de viață al românilor. Astfel, normele metodologice pentru Legea nr.167/2018, o lege așteptată să fie implementată de către primari, ar fi trebuit să fie elaborate și aprobate de Guvern în cel mult două luni, adică cel târziu la data de 17 septembrie 2018. Mai avem puțin și împlinim un an de la adoptarea legii, iar Guvernul nu a publicat aceste norme metodologice.

Deși au trecut peste 7 luni de la expirarea termenului și peste 9 luni de la promulgarea legii, domnul Ministru Anton Anton nu este deloc interesat de adoptarea acestor norme. Fie că este incompetență, fie că este pur dezinteres, prin modul în care se comportă ca ministru, domnul Anton Anton lasă populația fără șansa de a se dezvolta.

Domnul ministru ia șansa economiei naționale și populației de a se bucura de aceste resurse, blocând punerea în aplicare a legii. Domnul Anton Anton pare mai degrabă interesat de exportul acestor resurse, decât de utilizarea lor de către români, la prețuri avantajoase.

Lipsa de predictibilitate și absența unei strategii coerente fac ca mediul privat să fie descurajat să mai investească în energie, iar acest lucru va avea un impact major asupra securității energetice a țării.

Guvernul PSD-ALDE a reușit contraperformanța de a bloca cel mai strategic proiect de investiții al României în domeniul energetic: dezvoltarea proiectelor strategice de exploatare a gazului natural din Marea Neagră.

Importurile la gaz natural au crescut în 2018 cu peste 500% în raport cu anul 2015, ajungând la un nivel de 16,6 TWh, conform datelor publice ale ANRE.

Guvernul PSD-ALDE blochează producția națională proprie și dă țara pe mâna rușilor, făcând-o dependentă de resursele din import!

PNL este profund îngrijorat de asaltul PSD-ALDE asupra companiilor energetice. Singura preocupare a alianței PSD-ALDE este plasarea de oameni incompetenți și obedienți, fii sau fiice, veri sau verișoare, amante, nore sau gineri în funcții de decizie în companiile din domeniul energetic și sifonarea de bani pentru clientela politică a PSD-ALDE.

Aceștia sunt puși să facă angajări pe care se creează structuri de partid și să dea contracte așa cum hotărăște domnul Daniel Nașu’ Chițoiu.

Ultima șmecherie inventată de ALDE și PSD în domeniul energetic este angajarea unor oameni pe salarii enorme și cu penalități la întreruperea unilaterală a contractelor de muncă. Apoi, aceștia sunt dați afară și mutați la alte societăți, umplând însă buzunarele personale și ale partidului cu sute de mii de euro.

În curând vom prelua guvernarea. Așa cum am anunțat, vom solicita audituri financiare și analize în toate societățile de stat sau în care statul este acționar semnificativ. Cei competenți și cinstiți nu au de ce să se teamă. Cei penali se vor duce însă acolo unde le este locul! Și cei incompetenți vor pleca! Nu putem tolera nesimțirea și jefuirea companiilor de stat!

Singurul lucru bun în cazul companiilor de stat este ca jaful național pus la cale de Big Daddy Dragnea – crearea Fondului Suveran – a fost, deocamdată, amânat.

PNL este profund îngrijorat de izolarea României la nivel european și internațional.

Recent a avut loc, într-un profund climat de anonimat, Consiliul Informal Energie, la care nu au participat foarte mulți miniștri. Dorința ministrului energiei Anton Anton de a organiza Consiliul Informal, la nici o lună de la ședința Consiliul formal, a fost total nepotrivită, demonstrând încă o dată nepriceperea actualei guvernări în tot ceea ce înseamnă gestionarea afacerilor europene. Au făcut acest Consiliu informal ca să bifeze că l-au făcut. 

Președinția României la UE nu și-a anunțat priorități clare în domeniul energetic. De fapt, singura prioritate urmărită – “concluzii ale Consiliului în domeniul securității nucleare” – a fost respinsă, inclusiv de țările care susțin energia nucleară.

Președinția României nu a adus nimic țării noastre și Europei în domeniul energetic. Țara este izolată, devine tot mai dependentă de resurse externe și nu participăm deloc la tranziția energetică, proces care surprinde România în rol de spectator.

Ca strategie și guvernanță a sectorului, guvernarea PSD-ALDE a întors țara în timp cu 15-20 de ani. Este vremea să plecați!

PNL crede că România poate juca un rol important în energie! Pentru ca acest lucru să se întâmple, PSD și ALDE trebuie să plece, eventual, în Brazilia, Maldive sau Costa Rica, în vacanțele lor exotice de „patrioți” moderni!

Sectorul energetic românesc merită mult mai mult decât mizeria și haosul în care a fost dus de cea mai slabă guvernare din istoria României!Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Bucătarul Cetății din Alba Iulia, Cosmin Toma, la emisiunea ”Imperiul Leilor”. Când poate fi urmărită

Publicat

Cosmin Toma, Bucătarul Cetății din Alba Iulia va fi prezent miercuri seară la emisiunea postului de telreviziune ProTV, Imperiul Leilor. 

Emisiunea va putea fi urmărită de la ora 20:30.

Anunțul a fost făcut chiar de acesta, care a și postat pe contul său de facebook o serie de imagini.

Emisiunea este dedicată tinerilor antreprenori care doresc să vadă cum ideea lor de afaceri prinde contur sau celor care vor să-şi dezvolte afacerile existente.

Tinerii trebuie să pregătească  un plan pe care să-l susțină în fața unui grup de potențiali investitori, format din oameni de afaceri români care și-au demonstrat deja abilitățile în business-uri de succes.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Câmpeni: Autovehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone pot circula pe străzile cu restricții contra unei taxe. Decizie a primăriei

Publicat

Accesul autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone se face în zonele cu restricție din orașul Câmpeni pe baza autorizației de liberă trecere, obținute după plata unei taxe. 

Primăria a impus o serie de taxe pentru aceste mașini, potrivit unui anunț postat pe siteul instituției.

Contravaloarea taxei, în funcție de perioadă este, după cum urmează:

 • o zi: 25 lei/ autovehicul
 • o lună: 75 lei/ autovehicul
 • un an: 250 lei/ autovehicul

Accesul este permis pentru aprovizionarea cu mărfuri, materiale de construcţii, combustibili, transport de călători, intervenţii cu autospeciale la reţelele existente de energie electrică, telefoane, apă-canal, drumuri.

Zonele cu restricție: str. Av. Iancu, str. Moţilor (între intersecţiile cu str. Av Iancu şi str.Castanilor), str. Libertăţii (între intersecţiile cu str. Revoluţiei 1848 şi str. Av.Iancu, respectiv str. Cloşca şi str. Moţilor), str. Meşteşugarilor, str. Revoluţiei 1848, str. Oituz, str. Plopului, str. Mesteacănului, str. Turzii şi str. Teiului.

Taxa se poate achita numerar la casieria Primăriei Orașului Câmpeni sau prin virament

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Crima de la Rahău: Filmul prinderii suspectului. Polițiștii și-au folosit propriile motociclete enduro

Publicat

La o zi de la prinderea principalului suspect al crimei din Răhău, Alexandru Paștiu, într-o pădure din apropierea localității de către doi polițiști care au mers în urmărirea bărbatului pe motociclete enduro, Ministerul de Interne și Sindicatul Europol au prezentat povestea intervenției celor doi. 

Pe de o parte este partea Sindicatului Europol, care trage un semnal de alarmă față de lipsurile cu care se confruntă polițiștii când intervin într-o situație critică ( situația de față, în care cei doi polițiști au intervenit cu motocicletele proprii) și întâmplarea povestită de reprezentații MAI. 

Reamintim că, Alexandru Paștiu este principalul suspect în cazul unei crime din gelozie. Bărbatul a intrat în nopatea de duminică spre luni peste un cuplu de tineri, l-a ucis cu lovituri de cuțit pe un băiat de 23 de ani și a rănit-o pe iubita acestuia, apoi a fugit de la locul crimei și a fost căutat de către polițiști.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO: CRIMA de la Răhău. Momentul în care principalul suspect a fost prins

Cei care l-au prins sunt polițiștii Ionuț Crețu și Horea Pop Cosmin, alături de alți trei prieteni. Marți, Alexandru Paștiu a fost arestat preventiv 30 de zile, la propunerea procurorilor de pe lângă Tribunalul Alba.

Cum prezintă Europol prinderea suspectului de către cei doi polițiști

”Știre de senzație în presă! Doi polițiști pe motoare l-au căutat pe criminalul din Alba

Nu, să nu înțelegeți că Poliția Română are astfel de dotări. Este vorba doar despre pasiunea și dăruirea a doi polițiști care și-au pus la bătaie propriile motoare pentru a efectua căutări în munți, în zone greu accesibile, ca să nu permită unui criminal să fugă.

În noaptea de duminică, dintr-un acces de gelozie, un bărbat s-a deplasat în localitatea Răhău, jud. Alba, la o adresă unde a găsit-o pe femeia care era însoțită de un alt tânăr. Când i-a văzut, s-a năpustit asupra lor lovindu-i violent cu un cuțit pe care îl avea asupra sa. În urma acestui atac, tânărul de 21 de ani a murit, iar prietena sa a fost grav rănită.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: CRIMA de la Răhău. Principalul suspect, transportat de la sediul Poliției Sebeș, la Parchet pentru audieri

Agresorul s-a făcut nevăzut, existând suspiciunea că s-ar ascunde în pădure, într-o zonă greu accesibilă autoturismelor.

Șefii din conducerea Poliției Sebeș au cerut sprijinul colegului nostru Ionuț Crețu, din cadrul Postului de Poliție Săsciori, cunoscător al zonei și al colegului său Horea Pop Cosmin din cadrul Biroului Rutier, care și-au pus la bătaie propriile motociclete pentru a-l căuta.

Colegii au fost sprijiniți de alți trei prieteni de-ai lor, care au dat dovada de civism și s-au alăturat imediat căutărilor și au periat zona, găsindu-l pe autor la o distanță de 10 km de locul crimei, îmbrăcat în alte haine, crezând că astfel nu va fi identificat.

Sperăm că nu se va trezi vreun „meneger” din Poliția Română să îi acuze pe colegi că nu au fost echipați cu pantalonii cu dungă și pantofii lăcuiți specifici uniformei de serviciu, ci mai degrabă îi vor trece pe lista de salarii pentru misiuni speciale și lucrări de excepție, care de obicei sunt direcționate pentru apropiații șefilor.

Felicitări, Cosmin și Ionuț, pentru determinarea de care ați dat dovadă!”, se arată într-o postare a sindicatului Europol.

Postarea de pe Facebook a Ministerului Afacerilor Interne

„În această noapte a avut loc o crimă în zona Răhau. Suspectul este liber și sigur este în stare de orice. Trebuie să-l prindem imediat! Acestea sunt semnalmentele. Împărțim zonele de căutare!”, le-a spus comandantul polițiștilor de la I.P.J. Alba.

Când au auzit că e vorba de pădurea din Răhau, Cosmin și Ionuț au știut imediat că asta va fi misiunea lor.
– Aici mergem noi! Știm ce-avem de făcut!

– Vedeți că terenul e foarte accidentat. Vă descurcați?

– Sigur că da, cunoaștem foarte bine zona. Vom mergem cu motocicletele noastre.

– Bine! Aveți multă grijă, repet, suspectul poate fi periculos și imprevizibil.

Nu după mult timp de la discuție, cei doi polițiști erau deja echipați în costumele de motociclist, având totuși vestele de protecție pe dedesubt și armamentul din dotare.

În zona în care aveau să meargă, se plimbaseră cu motoarele de multe ori, era perfectă pentru antrenamentul lor enduro.
Două ore au căutat polițiștii, pe toate cărările din acea pădure. Din când în când, își mai întrebau colegii prin stație dacă au dat ei de suspect, sperând să audă o veste bună.

– Încă nu, venea răspunsul de fiecare dată.
Într-un final, într-un loc mai puțin umblat, au observat silueta unui bărbat. Zgomotul motoarelor l-a determinat pe acesta să o ia la fugă. În acel moment, cei doi polițiști și-au dat seama că este cel pe care-l caută.

N-au avut nevoie decât de câteva momente ca să-l ajungă, iar fizionomia acestuia corespundea semnalmentelor pe care le primiseră de la comandant.

– Puteți să opriți căutările, suspectul e cu noi! L-am găsit în pădure și îl aducem acum la drumul național. Vă rugăm să ne trimiteți o mașină!

– Trimitem imediat! Felicitări, băieți, vă așteptăm la bază!

Ionuț este polițist de aproape 15 ani și lucrează în cadrul Secției 7 Poliția Rurală Sebeș, iar Cosmin își desfășoară activitatea la Poliția Rutieră din municipiu.

Pasiunea celor doi pentru motoare i-a ajutat să prindă un bărbat bănuit de uciderea unui tânăr.
Dar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi existat pasiune față de munca de poliție!

Felicitări, Ionuț! Felicitări, Cosmin!”, au scris reprezentații MAI pe Facebook.

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Fațadele mai multor clădiri publice aflate în Piața 1848 din Blaj vor fi reabilitate. Valoarea lucrărilor

Publicat

parc piata 1848 primarie blaj

Fațadele mai multor clădiri publice aflate în Piața 1848 din municipiul Blaj urmează să fie reabilitate, printr-o investiție de peste 110.000 de lei.

Primăria Blaj a achiziționat recent, prin intermediul platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lucrări de reabilitare fațade clădiri din Piața 1848.

Este  vorba despre Palatul Cultural, sediul Primăriei – pereți exteriori, curte interioară și Casa Căsătoriilor și Căminul pentru persoane vârstnice.

Valoarea lucrărilor este de 110.288,34 de lei, ofertantul fiind Apis Com SRL din Blaj. 

Lucrările de reabilitare a fațadelor vor cuprinde:

 • desfaceri tencuieli
 • rașchetare manuală fațade
 • tencuială
 • placaje din piatră
 • reparații la tencuieli exterioare
 • zugrăveli exterioare
 • schelă metalică
 • reparații la profile exterioare
 • șlefuire manuală ferestre de lemn
 • vopsitorii tâmplărie de lemn
 • transport materiale
 • transport moloz

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate