Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Dîrzu, despre activitatea în comisia specială Roșia Montană: „Timp de nouă săptămâni de zile mi-au tocat ficații”

Publicat

După peste două luni de „analiză” a proiectului de lege pentru minerit, decizia luată de comisia special constituită în acest scop aduce situația în același punct din care s-a pornit: Roșia Montană rămâne în aceeași „ceață” în care s-a aflat în ultimii 16 ani. Prezent în conferința de presă de joi a PSD Alba, unul dintre membrii comisiei, deputatul Ioan Dîrzu a ținut să își exprime bucuria pentru luarea deciziei de respingere a proiectului de lege, convingerea că este o decizie corectă și, totodată, încrederea că „în câțiva ani se va face lumină referitor la anumite aspecte”.

„Mă bucur că această Comisie s-a finalizat activitatea în care 9 săptămâni de zile mi-au tocat ficații. Suntem la o fază la care am audiat, am întrebat în toate felurile și decizia e una corectă, pentru că este nevoie de altceva acolo. România are nevoie de minerit, de o nouă lege și de investiții. Dacă tot spunem că suntem patrioți, că venim dintr-un județ în care patriotismul este mai bine simțit decât în altele, cred că decizia comisiei și a USL a fost una corectă. Cred că suntem capabili cu specialiștii pe care îi avem să facem lucrurile să arate altfel, mai trainice, mai prietenoase cu mediul, mai în favoarea locuitorilor din zona munților Apuseni și a românilor.

Dacă se mergea cu altfel de decizie ar fi fost ca și cum există ceva ascuns sub preș și că este interesul unei alianțe sau al unui partid. Nu trebuie să întoarcem spatele investițiilor, dar trebuie să punem condiții. Mă bucur că s-a finalizat, pentru că a fost foarte, foarte mare presiune din partea tuturor, a celor din Piața Universității, a celor din Piața Avram Iancu din Cîmpeni, dar în câțiva ani se va face lumină referitor la anumite aspecte”, a spus Ioan Dîrzu.

În continuare, proiectul de lege va fi supus la vot în plenul Parlamentului, care ar putea sau nu să țină cont de decizia comisiei speciale. Potrivit deputatului Ioan Dîrzu, în ianuarie se va ști cam cât a mai dura până la luarea unei decizii clare în ceea ce privește Roșia Montană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Radu Faur

    duminică, 17.11.2013 at 13:21

    Vrem o sansa la un viitor mai bun!!!! DA PENTRU ROSIA MONTANA!!

    • Calin

      duminică, 17.11.2013 at 17:37

      asta inseamna repornirea mineritului pentru Rosia Montana, dar si pentru Romania, sansa la un viitor mai bun!

  2. Calin

    duminică, 17.11.2013 at 17:36

    Atunci, domnule Darzu, sper sa se ia cat mai repede decizia pe cadrul legislativ pentru minerit si sa se reporneasca aceasta industrie in tara noastra, e o oportunitate foarte buna pentru Romania!

  3. Nina

    duminică, 17.11.2013 at 22:14

    Este nevoie de o decizie cat mai rapida si cat mai buna pentru pornirea proiectului! Romania are nevoie de locuri de munca, la fel si oamenii de aici!

  4. Vasile Brascovita

    luni, 25.11.2013 at 13:47

    Pe langa aceste beneficii financiare directe, Statul Roman beneficiaza de propagarea directa si indirecta a efectelor economice ale proiectului. Astfel, proiectul minier va crea peste 2.300 de locuri de munca directe pe perioada etapei de constructie a minei, 880 de locuri de munca directe in timpul exploatarii si 3.600 de locuri de munca in total (directe si indirecte) pe perioada operarii.

  5. Rusu Mirel

    luni, 25.11.2013 at 18:40

    Proiectul Rosia Montana (RMP) poate ajuta la relansarea industriei de minerit a Romaniei prin utilizarea unor tehnologii moderne, pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Industria miniera poate deveni un catalizator al economiei nationale pentru zeci de ani de acum inainte, inclusiv prin stimularea serviciilor adiacente – infrastructura, dezvoltarea serviciilor.

  6. Toma Delia

    luni, 25.11.2013 at 20:11

    doar in Romania se poate astepta atat de mult pornirea unei investitii majore !!!

  7. Marcel

    miercuri, 27.11.2013 at 18:39

    Repornirea mineritului pentru Rosia Montana inseamna sansa la un viitor mai bun

  8. Alex

    miercuri, 27.11.2013 at 20:58

    vrem minerit

  9. Raul

    miercuri, 27.11.2013 at 20:59

    da pentru Rosia Montana

  10. Dany Bogdan

    vineri, 13.12.2013 at 15:08

    oamenii din Rosia Montana si in proiectul RMGC, rusinw!Cred ca toata lumea s-a obisnuit sa loveasca in

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax