Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Florin Roman cere adoptarea de urgență a votului electronic, după incidentele din Diaspora

Publicat

Deputatul de Alba Florin Roman solicită adoptarea de urgență a votului electronic, după ce, românii din Diaspora au fost din nou împiedicați să voteze. Într-o declarație în Parlament, acesta le cere ca această hotărâre să fie pusă de urgență pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Camerei Deputaților. ”Consider că trebuie luate măsuri de urgență pentru ca pe viitor românii din Diaspora să poată să își facă auzită vocea nestingheriț” a spus Roman. 

Declarația lui Florin Roman în Parlamentul României:

După umilința la care au fost supuși românii din Diaspora în 2014, am sperat că un astfel de episod nu se va mai repeta niciodată. Din păcate, însă, incompetența și reaua-voință de care dă dovadă Guvernul PSDragnea au reeditat acel episod rușinos pentru istoria democrației românești.

Chiar dacă, până la urmă, PSD și ALDE au plătit cu vârf și îndesat pentru aroganța lor, votul românilor sancționând drastic acest abuz al Guvernului, consider că trebuie luate măsuri de urgență pentru ca pe viitor românii din Diaspora să poată să își facă auzită vocea nestingheriți și să își poată exercita acest drept constituțional.

Solicit, pe această cale, tuturor forțelor politice din Parlament să dea dovadă de responsabilitate și de respect pentru românii noștri de pretutindeni și să pună de urgență pe ordinea de zi a comisiei juridice din Camera Deputaților proiectul PNL care prevede introducerea votului electronic. Pasul doi va fi adoptarea sa în plenul Camerei Deputaților și promulgarea sa. Doar astfel se va mai putea spăla din rușinea și umilința la care au fost supușii frații noștri de peste granițe și am facilita exercitarea dreptului de vot pentru toți românii!

Stimați colegi, România se schimbă, iar noi toți, indiferent de culoarea politică, trebuie să înțelegem că fără măsuri concrete care să vină în sprijinul cetățenilor nu ne vom mai putea prezenta în fața alegătorilor pentru a le cere votul. Iată că, această decizie greșită a Guvernului de a bloca votul în Diaspora nu a rămas fără repercusiuni, iar rezultatul votului a trimis ALDE sub pragul electoral, iar pe cei din PSD la aproape jumătate din scorul electoral obținut în 2016. Românii au înțeles că vinovații trebuie să plătească și s-au comportat în consecință!

Doamnelor și domnilor deputați,

Trebuie să înțelegeți, o dată pentru totdeauna, că românii din Diaspora sunt tot cetățenii României și că sunt cu ochii pe viața politică de acasă pentru că le pasă de ce se întâmplă în țara lor! Așa este și normal! Plecarea lor din România nu a fost ușoară, fiind forțată de împrejurări și de condițiile economice precare, însă toți cei din Diaspora au demonstrat că au reușit să se impună și să își construiască o carieră în competiție directă cu cetățenii țărilor de rezidență.

Cozile uriașe de români așteptând încă de la primele ore ale dimineții pentru a vota trebuie să devină istorie! Iar nimeni nu are dreptul să le blocheze dreptul la vot! România are nevoie de toți cetățenii săi, pentru că implicarea lor este vitală pentru viitorul țării!

Vă mulțumesc!

Florin Roman, Deputat PNL de Alba”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax