Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Florin Roman cere măsuri la Ministerul Transporturilor pentru susținerea turismului feroviar de epocă

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba, cere ministrului Transporturilor Lucian Şova, detalii despre măsuri pentru susținerea turismului feroviar de epocă. Este vorba despre trenul de epocă reconstituit acum doi ani la iniţiativa Primăriei Zlatna şi care, potrivit politicianului, nu poate fi utilizat, din cauza problemelor ce ţin de birocraţie şi infrastructură.

“Doresc să vă aduc la cunoștință o situație de mare interes nu numai  pentru economia orașului Zlatna, ci și pentru situația socială a locuitorilor acestui oraș. Au trecut mai mult de patru ani de când Primăria orașului Zlatna, județul Alba, a reconstituit un tren de epocă pentru calea ferată normală, compus dintr-o locomotivă cu abur, un vagon clasă și un vagon restaurant. Prin acest proiect, autoritatea locală a dorit să facă un pas important în dezvoltarea turismului feroviar de epocă, activitate care înainte de anul 2000 înregistra rezultate de excepție. Chiar dacă garnitura acestui tren reprezintă un unicat pentru țara noastră, aceasta este neutilizată din 2016!

Problemele semnalate de către oficialii locali sunt legate de reglementări stufoase, birocrație, dar și de taxe/tarife exagerate, elaborate de către cei de la A.F.E.R. București.

În calitate de parlamentar de Alba, consider că, pentru a veni în sprijinul dezvoltării turismului feroviar de epocă, reglementările trebuie regândite, iar tarifele reanalizate. De asemenea, o altă problemă este constituită de faptul că, deși S.C. R.C. – C.F. TRANS S.R.L Brașov a demontat în anul 2014, provizoriu și în interesul firmei, macazele 1-3 din punctul de încrucișare de trenuri Feneș în baza avizului C.T.E. nr. 26101.07.2014, nici astăzi aceste macaze nu au fost repuse în starea inițială, firma refuzând și tergiversând lucrările fără un motiv justificat.

În acest sens, mă adresez dumneavoastră, domnule ministru, să îmi precizați care sunt măsurile pe care le veți întreprinde, la nivelul ministerului pe care-l conduceți, pentru a soluționa problemele enumerate, astfel încât trenul de epocă să funcționeze pe teritoriul U.A.T. Zlatna, pe ruta Feneș-Zlatna Călători și retur, dând astfel o șansă reală turismului feroviar de epocă și în egală măsură dezvoltării comunității respective”, este solicitarea deputatului PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax