Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Deputatul Florin Roman scos cu forța din prezidiu de USR PLUS și AUR. SCANDAL în Parlament la citirea moțiunii de cenzură

Publicat

Scandal de proporții în Plenul Parlamentului  la citirea în plen a moțiunii de cenzură. Deputatul Florin Roman – vicepreședintele Camerei Deputaților a fost scos cu forța din ședință. George Simion i-a luat scaunul lui Florin Roman.

Mai exact, Florin Roman, a fost gonit de către USR PLUS și cei din AUR, de la prezidiul Camerei Deputaților. 

Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.

Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el.

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

Toată scena s-a desfășurat în timp ce George Simion, liderul AUR, transmitea totul live pe Facebook.

Membrii AUR l-au forțat pe Florin Roman să se ridice de pe scaun. Doi parlamentari AUR s-au dus și l-au forțat pe acesta să plece de la ședință.

Mai mult de atât, mai mulți parlamentari AUR au aruncat cu hârtii înspre Roman.

Și cei din USR au vociferat și au fost pro plecării vicepreședinteului Camerei Deputaților de la prezidiu.

În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

Anca Dragu, președinta Senatului, a preluat microfonul și a reluat ședința de la început.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților trebuia să conducă ședința de plen în care este citită moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu.

 

 

Cronologia scandalului din Camera Deputaților

„Nu se poate vota în condiţiile astea. Dle Roman, vă rog să o lăsaţi pe dna Dragu să vorbească. Vă rog să constatăm că suntem în afara articolului 14, alin 2. Preşedintele Senatului trebuie să conducă şedinţa. Dle Roman, sunteţi vicepreşedinte, vă rog să nu mai faceţi un abuz, lăsaţi-o pe dna Dragu să conducă şedinţa”, a spus Moşteanu.

Şi chestorul Parlamentului i-a cerut lui Florin Roman să o lase pe Anca Dragu, preşedintele Senatului, să conducă şedinţa.

– Alfred Simonis, PSD, îi dă replica lui Ionuţ Moşteanu şi îi spune că „ordinea de zi se poate suplimenta după ce este votată de plen. Cum puteţi suplimenta o ordine de zi care nu există?”.

– USR PLUS, prin vocea lui Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS, cere suplimentarea ordinii de zi cu stabilirea calendarului pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură.

– Parlamentarii AUR strigă la liberali

– USR PLUS, prin vocea lui Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS, cere suplimentarea ordinii de zi cu stabilirea calendarului pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură.

„Aţi siluit destul Constituţia săptămâna asta. Supuneţi la vot. Dacă aveţi voturile, rămâne ca dvs. Dacă nu, stabilim azi calendarul moţiunii”, a declarat Ionuţ Moşteanu.

Scandalul din Parlament a ținut 15 minute. Vicepreședintele Camerei Deputaților a fost gonit din sală

16:00 – Ședința a început și este condusă de deputatul PNL Florin Roman. Acesta îl înlocuiește pe Ludovic Orban, care a anunțat că nu participă la plen pentru că merge prin județe pentru a-și prezenta moţiunea prin care vizează un nou mandat de preşedinte al partidului

16:03 – Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR PLUS, cere să fie supusă la vot stabilirea calendarului moțiunii.

16:05 – Cei de la AUR acuză că deși prezența parlamentarilor este obligatorie, 100 de senatori și deputați PSL, PNL și UDMR lipsesc.

16:06 – Florin Roman refuză să supună la vot stabilirea calendarului moțiunii.

16:08 – Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, ia apărarea lui Roman și îi spune lui Moșteanu că nu procedează potrivit regulamentului.

16: 10 – Moșteanu îi cere lui Roman să nu mai conducă ședința.

”Președintele Senatului trebuie să conducă această ședință. Domnule Roman, nu mai faceți un abuz, lasați-o pe doamna Dragu să conducă ședința”, a spus Moșteanu.

16:12 – Parlamentarii USR PLUS și AUR l-au înconjurat pe Florin Roman, au încercat să îi ia microfonul și l-au înlăturat de la prezidiu. De acum, Anca Dragu, președintele Senatului, conduce ședința.

Anca Dragu.16:15 – Anca Dragu a acceptat să supună la vot propunerea lui Moșteanu privind stabilirea calendarului moțiunii.

 

 

 

 

 

 

i.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax