Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Florin Roman, întrebări adresate premierului cu privire la organizarea Centenarului Marii Uniri

Publicat

Florin Roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman solicită premierului Viorica Dăncilă detalii privind organizarea Centenarului Marii Uniri. Roman este nemulțumit de faptul că în componența Comitetului interministerial dedicat evenimentului nu au fost invitați conducătorii Primăriei Alba Iulia și ai Consiliului Județean Alba.

De asemenea, acesta solicită precizarea termenului pentru demararea lucrărilor la Monumentul Marii Uniri.

„Prin prezenta, vă adresez următoarele întrebări referitoare la componența Comitetului interministerial dedicat Centenarului Marii Uniri și a organizării acestui important eveniment:

  • Este oare firesc ca în acest comitet să nu fie nici măcar cu statut de invitați conducătorii Primăriei Alba Iulia și ai Consiliului Județean Alba, în condițiile în care Alba Iulia este Capitala Marii Uniri, capitala de suflet a românilor?
  • Cum credeți că vor fi corelate eforturile comune ale Guvernului și ale administrației publice locale din Alba Iulia, cu ocazia Anului Centenarului și a marii sărbători de la 1 decembrie 1918, când sute de mii de români vor fi prezenți la Alba Iulia?
  • Având în vedere gravele întârzieri în aprobarea programului de evenimente destinate Centenarului Marii Uniri, dar și bâlbele Ministerului Culturii și Identității Naționale, vă întreb care este termenul pentru demararea lucrărilor la monumentul dedicat aniversării a 100 de ani de stat unitar modern?
  • De asemenea, vă rog să-mi precizați, doamnă prim-ministru, dacă pentru Guvernul pe care îl conduceți Alba Iulia există doar de Ziua Națională, o dată în an? Sunt profund îngrijorat, în calitate de deputat de Alba, din cauza faptului că, înainte cu 8 luni de 1 decembrie 2018, Guvernul nu a stabilit niciun calendar, niciun eveniment, iar bugetul este inexistent pentru Ziua națională de la Alba Iulia!

Menționez că solicit răspunsul în scris la această interpelare”, a transmis deputatul Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax