Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Ioan Dîrzu: „ANI transmite opiniei publice informaţii false”

Publicat

Deputatul PSD Ioan Dîrzu reacţionează la apariţia informaţiilor potrivit cărora s-ar afla în situaţie de incompatibilitate cu funcţia de parlamentar, din cauza posturilor de la conducerea unei firme din Alba. Politicianul a pus la dispoziţie hotărârile de retragere din funcţiile amintite.

Ioan Dîrzu face referire, într-un comunicat de presă la faptul că „am citit cu neplăcere informaţia transmisă de ANI către presă conform căreia m-aş afla în stare de incompatibilitate, cu toate că nu am fost informat sau consultat de nimeni pentru a arăta şi explica faptul că toate posibilele situaţii au fost corectate respectând termenul legal. Chiar dacă fac parte din categoria de parlamentari care susţin existenţa unei instituţii cu atribuţiile ANI, conducerea sa demonstrează din nou că este incapabilă să îşi desfăşoare activitatea obiectiv căutând cu disperare din nou să îşi dovedească fidelitatea faţă de regimul lui Traian Băsescu. Dacă ar fi aplicat legea ar fi verificat că toate stările de incompatibilitate, au fost deja rezolvate şi raportate către Parlament respectând termenele legale.”

Reamintim că într-o adresă transmisă de ANI Camerei Deputaţilor, referitor la situaţia deputatului Ioan Dîrzu se preciza că „exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de consilier judeţean în cadrul CJ Alba este de natură să genereze o stare de incompatibilitate. De asemenea, exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de director general şi preşedinte al CA al unei societăţi comerciale este de natură să genereze o stare de incompatibilitate”.

Deputatul a făcut publice însă hotărârile prin care a fost aprobată în şedinţa AGA din 21 decembrie retragerea sa din Consiliul de Administraţie la „Prefera Foods” (alături de Petru Raul Ciurtin şi Bogdan Călin Puiu), cea de retragere din funcţia director la „Prefera Foods” din 1 ianuarie 2013 şi din cea de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba din 28 decembrie 2012. La acestea, se adaugă hotărârea de demisie din Consiliul Judeţean Alba, de care s-a luat act în şedinţa CJ din 24 ianuarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax