Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul liberal de Alba Claudiu Răcuci: Construcția spitalelor regionale devine realitate sub guvernarea PNL

Publicat

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci a transmis un comunicat de presă prin care salută modul în care Guvernul Orban a reușit să deblocheze construirea primelor trei spitale regionale, la Cluj Napoca, Iași și Craiova, ”finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, nu din impozitele plătite de români, cum promitea PSD”.

Declarațiile deputatului Claudiu Răcuci:

„La începutul săptămânii, Comisia Europeană ne-a dat o veste minunată și ne-a anunțat că a aprobat finanțarea, cu 47 de milioane de euro, a Spitalului Regional din Cluj-Napoca. Finanțarea va veni din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Este încă un pas important pentru realizarea spitalelor regionale, făcut în guvernarea PNL: deblocarea fondurilor europene destinate construirii celor trei spitale – Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Să nu uităm că guvernarea PSD pusese în pericol cele 150 de milioane de euro, fonduri comunitare destinate acestor trei obiective, avertisment venit chiar de la colega de partid a pesediștilor, fostul comisar european Corina Crețu.

Primul mare pas făcut de Guvernarea PNL a fost semnarea contractelor pentru finanțarea celor trei spitale regionale de la Iași, Cluj-Napoca și Craiova.

În doar patru luni, de la sfârșitul lui decembrie anul trecut și până la finalul lui aprilie anul acesta, Guvernul PNL a reușit ceea ce pesediștii nu au fost în stare în trei ani la guvernare: să deblocheze proiectele și să semneze contractele.

Demararea proiectării și a construcției acestor spitale regionale atât de importante fusese tergiversată ani de zile de pesediști, încât era riscul să se compromită cu totul aceste proiecte.

Investițiile masive ale Guvernului PNL în spitale și în sectorul sanitar vor continua, mai ales că, din exercițiul financiar următor, ca urmare a negocierilor purtate de Guvernul Orban cu oficialii de la Bruxelles, vom avea, pentru prima dată, un Program Operațional pentru Sănătate cu o alocare financiară de 4,5 miliarde de euro.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bla

    luni, 29.06.2020 at 09:37

    Răcuciule, e adevărat că ai făcut ditamai chiolhan de botez în timp ce Lucovid trage cu restricțiile?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax