Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci, despre ”statul paralel”: „Există, este chiar PSD!”


Publicat

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci susţine că „născocirea de către PSD a inamicului denumit <statul paralel> nu este decât o altă șmecherie politică a liderilor PSD pentru a-și ascunde incompetența de la guvernare”.

„Ne-am săturat cu toți de perdelele de fum gros și toxic pe care le trag cei care sunt la guvernare și care, în loc să guverneze în mod eficient, de dimineața și până seara cauta inamici nevăzuți pentru a justifica eșecul lor la guvernare. De dimineața și până seara strigă că ”statul paralel” este vinovat pentru toate, iar ei sunt imaculați! Nu Guvernul Tudose, ci ”statul paralel” a scumpit benzina și toate produsele din coșul zilnic al românilor! Nu Guvernul Tudose, ci ”statul paralel” a bulversat tot mediul de afaceri cu măsuri fiscale din care nimeni nu mai înțelege nimic! ”Statul paralel” a tăiat peste 12 miliarde de lei de la investiții, încât toată România arată ca un mare șantier abandonat și plin de rugină! Nici PSD și nici ALDE nu i-au păcălit pe profesori, medici, polițiști, militari sau funcționari cu salarii duble, ci ”statul paralel”! Nici pentru pensiile proaste și nici pentru alocațiile de 17 euro nu-i de vină Guvernul, ci ”statul paralel”. Tot ”statul paralel” a crescut și cursul de schimb al euro, tot ”statul paralel” a crescut și ROBOR și ratele bancare ale românilor cu credite la bănci! Nici PSD și nici ALDE nu au dat pensii speciale pentru unii și nici nu i-a amăgit pe cei cu 35-40 de vechime în muncă că le va da pensii mai mari, mai juste, ci tot ”statul paralel”.  Așadar, ”statul paralel” este vinovat pentru toate relele din societatea românească, iar Guvernul PSD-ALDE nu a făcut decât bine!

Cei care guvernează astăzi România, adică PSD și ALDE, au aproape toată puterea politică și controlează toate instituțiile importante ale statului român. Mai sunt, ce-i drept, instituțiile justiției și președinția, pe care încă nu le controlează, dar nu au făcut un secret din faptul că planul lor e să le treacă în subordinea CEX și pe acestea. Așadar, Dragnea, Tudose, Vîlcov și toată clica de indivizi incompetenți care duc România din gard în gard, nu au minima bărbăție să își asume eșecul vădit al guvernării. Statul paralel sunt ei și nimeni altcineva! Ei sunt vinovați de toate măsurile păguboase aplicate în acest an, în an de creștere economică. Se laudă cu această evoluție economică favorabilă, fără să spună că nu au nici un merit pentru ea! Este exact ca în pozele triste cu Victor Ponta, care tăia panglici la inaugurării de tronsoane de autostrăzi, la care el nu contribuise cu nimic! Așa și Tudose și cu Dragnea care se laudă cu o creștere economică record, pe care nu au sprijinit-o, ci doar au subminat-o constant.

Mai grav este faptul că, deși ”economia duduie”, acest salt nu se vede nicăieri! Creștem cu 8%, iar investițiile publice scad cu peste 50%! Economia crește cu 8%, iar investițiile private sunt mai mici cu peste 20%. Suntem ”tigrul Europei”, dar nici un investitor străin nu mai vine în România, investițiile străine directe fiind la nivelul anilor de criză economică. Crește economia cu 8%, iar profiturile scad, veniturile fiscale la buget sunt cele mai mici, ca pondere în PIB, din ultimii douăzeci de ani! Economia duduie, iar puterea de cumpărare a angajaților și pensionarilor scade. Importăm enorm, culmea chiar mâncare, și exportăm mai puțin decât în anii precedenți, raportat la volumul economiei! Dacă tot crește așa de puternic economia României, vă rog să-mi arătați și mie, măcar o minimă influență pozitivă a acestei creșteri, pentru că pentru cea mai mare parte a populației acest lucru nu se vede. Dacă veți întreba oamenii pe stradă cu cât o duc mai bine acum, pe creștere economică, față de perioada de criză o să îmi dați dreptate că paradoxurile semnalate sunt pe deplin justificate! Așadar, avem o certitudine! Dragnea, Vîlcov și Tudose chiar sunt statul paralel! Stat paralel sunt ei pentru că acționează paralel cu toate nevoile societății românești, sunt paralel cu problemele mediului de afaceri, sunt paralel cu nevoia absorbției fondurilor europene și tot paralel sunt cu prioritățile acestei țări: educația, sănătatea și infrastructura. Programul lor de guvernare a fost, de la bun început, paralel cu realitățile economice și sociale ale României. Au crezut și au sperat că propaganda mincinoasă acoperă incompetența și face populația să uite de foame. Uite că s-au înșelat! Dacă vor să demonstreze că le pasă de români și de România, atunci să trimită statul paralel acasă! Să se țină de cuvânt pentru neonorarea promisiunilor electorale și să plece de la guvernare. Dacă nu o vor face, atunci moțiunea de cenzură depusă de PNL, le va da o mână de ajutor, căci tot mai mulți parlamentari PSD și ALDE vor vota această moțiune, înșelați și ei, ca întreaga populație!” a declarat deputatul PNL Claudiu-Vasile Răcuci.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Bomba Atomica

    sâmbătă, 25.11.2017 at 17:08

    alo! comentul meu unde e ? suntwti comunisti ?

  2. Bomba Atomica

    sâmbătă, 25.11.2017 at 17:09

    PNL = PeNaLi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Un sfert dintre românii care muncesc de acasă spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit. Studiu

Publicat

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai bine de un sfert dintre ei (26%) spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicat luni.

Conform cercetării realizate de Reveal Marketing Research, în ceea ce priveşte avantajele resimţite când vine vorba despre „work from home”, 45% dintre cei chestionaţi se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit.

Studiul de specialitate arată că, deşi 79% dintre români, consideră că sunt la fel de eficienţi sau mai eficienţi decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenţi au declarat că muncesc mai multe ore zilnic.

De asemenea, pentru aproape jumătate dintre respondenţi telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere, însă 56% din totalul participanţilor la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experienţă de muncă îmbunătăţită.

Datele cercetării de Reveal Marketing Research, realizate pentru LG Electronics în România, arată că aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie, dar specialiştii atenţionează asupra faptului că o poziţie incorectă în faţa laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru – deşi cei mai mulţi dintre noi sunt conştienţi de acest lucru, tindem să uităm atunci când lucrăm din confortul casei noastre şi cedăm tentaţiei de a lucra de pe canapea.

În plus, experţii menţionează faptul că, pentru a preîntâmpina efectele psihologice negative cât timp lucrăm de acasă, un instrument de refugiu ar fi jocurile video. În acest context, 86% dintre participanţii la studiu au afirmat că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.

„Gaming-ul oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a te conecta cu o comunitate şi de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi şi chiar să ne facem cunoştinţe noi – pe unu din patru respondenţi gaming-ul l-a ajutat să menţină legătura cu prietenii în perioada pandemiei” susţin specialiştii.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eşantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parţial sau integral de acasă.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Armata, implicată în campania de vaccinare. MApN a anunțat centrele regionale în care va fi depozitat vaccinul anti-Covid

Publicat

Armata este implicată în Campania de vaccinare anti-Covid. MApN a anunțat luni, într-un comunicat de presă, centrele în care vor fi depozitate vaccinurile, după ce vor ajunge în țară.

”În cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională” desfăşurată la Palatul Cotroceni şi condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naţionale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituţional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilităţi de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional.

Vezi și Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunțat când ar putea aproba primele vaccinuri împotriva COVID

Au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, precizează MApN în comunicat.

Klaus Iohannis a anunțat luni că strategia de vaccinare anti-Covid va fi aprobată în perioada imediat următoare, de CSAT.

Președintele a reamintit că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte tot personalul din domeniul sănătății, cel din centre rezidențiale și medico-sociale și populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vezi LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID. Precizări oficiale

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va face etapizat, în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Aceasta se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății, centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medici de familie și centre drive-thru pentru celelalte categorii de populație.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii și deputații USR au decis să își dea DEMISIA din Parlament. NU vor putea beneficia de PENSII SPECIALE

Publicat

Toți senatorii și deputații USR își vor da marți demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensii speciale. USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

Decizia a fost luată după ce inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale nu s-a materializat, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro

Vezi și Pensiile vor fi recalculate în 2021: Cine sunt cei care vor avea de pierdut dacă nu îndeplinesc anumite condiții

Un parlamentar poate beneficia de pensie specială cu condiția ca mandatul acestuia să fie complet. În cazul deputaților și senatorilor USR, aceștia se află la primul mandat. Dacă mandatul nu este complet nu vor mai putea beneficia de pensia specială.

USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. „Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.

Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat.

În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arată în programul de guvernare propus de USR-PLUS.

Cât este pensia specială a unui parlamentar

Peste  750 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Cea mai mică pensie specială este de 2000 de lei, iar cea mai mare de 12.000 de lei. Cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând. de menționat că pensia specială se adaugă la pensia normală pe baza contributivității pe care o obțin  în urma locurilor de muncă înafara mandatului de parlamentar.

După patru ani de mandat pensia specială este de 2.000 de lei pe lună, în vreme ce un român de rând primește, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vânzările de autoturisme ”verzi” au crescut cu peste 15% în România. Ce modele au fost cumpărate

Publicat

masini electrice

Vânzările de maşini ecologice noi au crescut în România, în primele zece luni ale anului, cu 15,15%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, până la 6.385 de unităţi, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

La 31 octombrie 2020, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale ajunsese la 6,6%, peste nivelul perioadei similare din 2019, când aceasta a fost de 4,2%.

Conform datelor centralizate de APIA, în intervalul ianuarie – octombrie 2020, cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate la categoria autoturismelor hibride, respectiv 3.950 de exemplare, în scădere cu 3,5%, comparativ cu primele zece luni din anul precedent.

De asemenea, vânzările de autoturisme electrice au înregistrat un salt de 54,4%, până la 1.780 de unităţi, în timp de modelele plug-in au consemnat 655 de exemplare, mai mult cu 119,1%, raportat la perioada de referinţă.

Statistica de specialitate relevă faptul că, în topul celor mai comercializate autoturisme 100% elecrice, conduce, la finalul primelor zece luni din an, Renault – cu 475 de unităţi, urmată de Skoda (331 unităţi), Volkswagen (274), Hyundai (191), BMW (89), smart (74), Nissan (71), Peugeot (67), Tesla (51) şi Opel (37).

În acelaşi timp, cele mai multe autoturisme hibride vândute în România, în perioada analizată, au fost înregistrate de: Toyota – cu 3.387 de unităţi, Lexus (157), Hyundai (140), Honda (127), Ford (93), Kia (30) şi Subaru (16).

În topul vânzărilor de autoturisme plug-in, pe primul loc se află, la zece luni, BMW – cu 98 de exemplare, urmată de Volvo (94), Mercedes-Benz (88), Ford (80), Mitsubishi (75), Porsche (58), Hyundai (43), Skoda (34), Toyota (19) şi Mini (18).

La nivelul lunii octombrie, în România s-au comercializat 996 de autoturisme ecologice, în creştere cu 20,43% comparativ cu luna septembrie, când se vânduseră 827 de unităţi noi, iar ponderea în total piaţă a crescut la 8%, de la 7,7%.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, anunţa că prin Programul „Rabla Plus” au fost rezervate peste 4.000 de maşini electrice. De asemenea, întrucât bugetul acestui program s-a epuizat cu mult înainte de finalul anului, s-a aprobat o suplimentare a acestuia de la 140 de milioane de lei la 200 de milioane de lei.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate