Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Dacă USR PLUS se retrage de la guvernare, rămâne doar varianta unui guvern minoritar

Publicat

roman

Vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul PNL de Alba Florin Roman, susține că liberalii au doar varianta unui guvern minoritar, dacă USR PLUS se retrage de la guvernare.

Precizarea vine după ce Dan Barna a cerut plecarea premierului Florin Cîțu, ca urmare a anunțului referitor la demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion.

„Gălăgioși colegii noștri, după un remarcabil scor de 15%, dânșii reprezintă toată dreapta în România și (spun) că dânșii au câștigat alegerile. Vor da socoteală în fața electoratului pentru părăsirea guvernării.

Eu îmi amintesc din 2018 până în alegerile parlamentare când, cu 20% în Parlament, trebuia să susținem un guvern liberal după moțiunea de cenzură împotriva doamnei Dăncilă.

În această situație nu există decât varianta unui guvern minoritar.

Dar eu cred că mai sunt oameni responsabili, nu numai actori de teatru care aruncă diverse etichete: se fură, se face, se drege. Dacă ați și prezenta probe în acest sens ar fi extraordinar”, a declarat Florin Roman

Criza din coaliția de guvernare a izbucnit miercuri, atunci când ministrul Justiției, Stelian Ion, a refuzat să își dea avizul pe programul ”Anghel Saligny” destinat administrațiilor locale.

Premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe Stelian Ion, iar mingea a ajuns la Cotroceni, acolo unde președintele a anunțat că a primit cererea de revocare și că o analizează.

Liderii USR PLUS au decis la ședința de miercuri noapte să ceară în coaliția de guvernare schimbarea premierului Florin Cîțu. În caz contrar, parlamentarii USR PLUS vor susține o moțiune de cenzură.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dragos

    joi, 02.09.2021 at 14:55

    Sa stea USR linistit ca PSD nu va sustine motiunea. PSD a fost folosit pe post de bau-bau, dar sunt in aceeasi gasca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax