Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Florin Roman: Guvernul PSD taie 226 de posturi didactice în Alba, la propunerea șefei ISJ, Marcela Dărămuș

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis că sub conducerea PSD-ALDE, problemele din educație s-au adâncit și mai mult.

„În calitate de parlamentar PNL de Alba am atras atenția de nenumărate ori asupra modului total neprofesionit prin care Inspectoratul Școlar Județean înțelege să conducă destinele învățământului din Alba. Spun asta pentru că pe cei din Ministerul Educației și pe reprezentanții lor din teritoriu nu îi interesează viitorul învățământului din România, ci doar să reducă din cheltuieli cu orice costuri: prin desființarea haotică a școlilor și grădinițelor, prin comasarea unor clase fără a avea la bază o analiză temeinică ci doar interesul politic de moment și iată, acum, prin tăierea posturilor didactice din învățământul preuniversitar.

Potrivit Ordinului de Ministru nr. 5282, din 10 octombrie 2018, Ministerul Educației stabilește numărul maxim de posturi din învățământul preuniversitar finanțate de la bugetul de stat în anul școlar 2018-2019. Am constatat cu stupoare că pentru județul Alba socoteala guvernanților dă cu minus. Astfel, față de anul școlar 2017-2018, Guvernul taie, la propunerea inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș, aproximativ 226 de posturi pentru acest an școlar.

Lipsa de viziune a guvernanților și a decidenților locali numiți de PSD distruge practic învățământul din Alba, văduvit de un număr considerabil de posturi didactice, asta în condițiile în care, la o analiză atentă a acestui ordin, constatăm că sunt județe unde numărul acestor posturi rămâne intact sau chiar crește.

PSD nu are niciun argument solid prin care să justifice aceste tăieri, mai ales dacă avem în vedere situația specială din județul Alba, acesta fiind un județ cu zone montane, pentru care costurile cresc în mod obiectiv, dar și învățământ în limbile minorităților, care de asemenea determină un cost suplimentar per elev. Acestea sunt exact componentele de exceptare de la prevederile generale și care ar fi trebuit să cântărească decisiv înainte de a fi luată o astfel de măsură criminală pentru viitorul educației în județul Alba!

Educaţia copiilor nu se face doar prin simple calcule contabilicești și nu ține doar de bani! Le solicit, pe această cale, liderilor și parlamentarilor PSD locali să ia atitudine și să blocheze, până nu este prea târziu, distrugerea învățământului din Alba!

Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?”, a transmis, într-un comunicat, deputatul PNL Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax