Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul PNL, Florin Roman: Amendă de 20.000 de lei și confiscarea stocurilor pentru speculanți. Cum se vor lua aceste măsuri

Publicat

florin roman

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat că a depus o observație sub formă de amendament la decretul privind instituirea stării de urgență, pentru aplicarea de sancțiuni speculanților de materiale sanitare.

Decretul prin care s-a declanșat Starea de Urgență nu poate fi modificat, dar observațiile parlamentarilor vor fi preluate într-o serie de ordonanțe de urgență.  O listă completă a acestor observații va fi disponibilă în cursul zilei de marți. 

„Am depus azi o observatie la decretul privind instituirea stării de urgentă, prin care cei cărora comercializează materiale sanitare, măști, medicamente, dezinfectanți, să le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei!

Totodată, am propus amendă de 20.000 de lei, în paralel cu confiscarea stocului. De exemplu, dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măști, azi vinzi masca cu 50 bani și mâine, din același stoc, vinzi cu 10 lei. În acest caz se confiscă întregul stoc și se aplică sancțiunea de 20.000 lei.

Am luat aceste măsuri întrucât, deși decretul prevede plafonarea prețului la utilități, medicamente și alimente de bază, acestea au explodat în magazine.

Cei care încearcă să facă profit nesimțit pe urma necazului oamenilor să se gândească bine! Poliția și Jandarmeria vor trebui să urmărească aplicarea acestor prevederi!”, a transmis liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Practic, deputatul propune introducerea unui nou articol, art. 58, cu următorul conținut:

  • „Pe perioada stării de urgență este interzisă achiziționarea în scopul revânzării de materiale sanitare sau de produse alimentare de bază, dacă diferența de preț stabilită cu ocazia revânzării depășește dublul prețului existent la data de 1 ianuarie 2020 pentru materialul sanitar/produsul alimentar de bază supus revânzării.
  • Fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 20.000 de lei și confiscarea stocului de materiale/produse supus revânzării.
  • Contravenția se constată de către Poliție, Jandarmerie, organele administrației publice locale investite cu atribuții de control comercial, autoritățile publice centrale cu atribuții de protecție a drepturilor consumatorului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Maria

    marți, 17.03.2020 at 17:04

    Excelent!Masuri ferme si necesare.Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

  2. dan

    joi, 19.03.2020 at 19:02

    Sa le rupa picioarele nesimtitilor, astia nu sunt oameni de afaceri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax