Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL Florin Roman: “Guvernul Tudose promovează, prin OUG, furtul din pensiile private ale românilor”

Publicat

florin roman

Deputatul PNL de Alba Florin Roman a atras atenţia, printr-o declaraţie politică, în Parlament, asupra prevederilor OUG 82/2017, prin care “se reduce contribuția la Pilonul II de Pensii de la 5,1 la 3,75% din salariul brut, ceea ce presupune diminuarea sumelor nominale virate la Pilonul 2 de către fiecare angajat”.

În opinia sa, “Guvernul Tudose a devenit unul profund anti-român și anti-constituțional, pentru că adoptă în ultima vreme tot felul de ordonanțe de urgență, unele mai controversate decât altele, dar și foarte contestate de toată lumea”.

“Susțin acest lucru aici, în Parlamentul României, deoarece, prin adoptarea Ordonanței de urgență nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, Guvernul PSDragnea încalcă în mod flagrant Constituția și drepturile constituționale ale românilor, contribuabili la pensiile private!

Mai mult decât atât, este limpede și faptul că prin această ordonanță de urgență prin care se diminuează contribuția angajaților la Pilonul II de pensii, se încalcă dreptul acestora la proprietate privată, adică unul din drepturile pentru care și-au dat viața mulți români la Revoluția din 1989!

Imediat cum a fost publicată în Monitorul Oficial al României OUG păguboasă pentru viitorul și siguranța celor care au plătit timp de 10 ani pentru a-și asigura o pensie privată – și care mai au cel puțin încă pe atât pentru a avea vârsta necesară și dreptul de a beneficia de pensie -, PNL cerut în scris Avocatului Poporului să atace actul normativ la CCR. De asemenea, PNL îi îndeamnă pe toți cetățenii afectați de măsură să acționeze pe calea contenciosului administrativ pentru suspendarea efectelor OUG 82/2017 și ridicarea excepției de neconstituționalitate în instanțele de judecată.

Trebuie precizat faptul că, prin prevederile acestei ordonanțe de urgență, se reduce contribuția la Pilonul II de Pensii de la 5,1 la 3,75% din salariul brut, ceea ce presupune diminuarea sumelor nominale virate la Pilonul 2 de către fiecare angajat. Cu alte cuvinte, sumele efectiv virate în fiecare cont individual, lunar, vor fi mai mici cu circa 11%, chiar dacă procentul stabilit pentru contribuții se raportează la un salariu brut mai mare. În concluzie, scăderea pensiei private va fi de 20-30% la finalul stagiului de cotizare, conform simulărilor realizate de către analiștii financiari de profil.

Ca parlamentar liberal, consider că prin acest demers nejustificat Guvernul Tudose jecmănește contribuțiile la Pilonul II de Pensii a circa 7 milioane de români, atât din sectorul privat, cât și din sectorul public! Adică, fără să întrebe pe nimeni și deci fără a avea în niciun fel acordul de a tăia din fondurile aflate în proprietatea salariaților, Guvernul PSDragnea ia cu japca de două ori și mai și minte cu nerușinare că nu vor scădea deloc contribuțiile!”, precizează Florin Roman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Apocalipsa lui Rika

  luni, 27.11.2017 at 22:02

  Vorbea PeNaLi de statul paralel ?

  Ce este statul paralel ?
  Statul paralel sunt cei care isi bat joc de tine. De viata ta, de munca ta, de banii tai.
  Statul paralel este compus din toti politicienii si toti demnitarii care te fura.
  Si care apoi iti rad in fata !

  Este compus din cei care isi numesc in functii bine-platite copiii.
  Este compus din cei care fura banii de medicamente sau cei pentru educatia copiiilor tai.
  Este compus din cei care fac bani multi din afaceri cu statul, prin frauda si prin coruptie.
  Este compus din cei care fura terenuri si case si insule din patrimoniul acestei tari.
  Este compus din cei care obtin comisioane din toate achizitiile publice.
  Este compus din cei care isi acorda drepturi speciale in raport cu restul cetatenilor.

  Statul paralel este statul hotilor care iti fura viitorul.
  Statul paralel este statul politicienilor care iti promit ca iti va fi mai bine. Dar de fapt intotdeauna le este doar lor bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Groapă de gunoi pe malul râului Arieș, la Bistra. O asociație din Apuseni a anunțat Garda de Mediu

Publicat

Asociația Apuseni Spirit din Câmpeni a solicitat vineri reprezentanților Gărzii de Mediu Alba să ia măsuri urgente în legătură cu o groapă de gunoi aflată pe malul râului Arieș, în comuna Bistra. 

Potrivit reprezentanților asociației, deșeurile din zona Rat – comuna Bistra ar putea fi împinse în râul Arieș sau incendiate.

Aceștia au trimis către Garda de Mediu Alba localizarea exactă a locului și imagini din zonă.

Pe fotografii se pot observa munți de gunoaie, deșeuri menajere sau provenite din construcții, împrăștiate pe malul apei.

sursa, foto: Asociația Apuseni Spirit

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafalele pot depăși 80 -100 km/h. Zonele vizate

Publicat

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă în județul Alba și alte județe din țară până duminică la ora 20:00. În Alba, până la ora 13:15 este vizată zona joasă a județului. 

Potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 … 75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80 … 100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local și în est, sud-est și centru.

Atenționări similare au fost emise și pentru județele Mureș și Sibiu.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Activități desfășurate de Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, de Ziua Europeană a Limbilor

Publicat

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a celebrat Ziua Europeană a Limbilor 2022 în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş printr-o serie de activităţi antrenante și pline de culoare.

Astfel, în perioada 26-30 septembrie activitățile au constat în:

1. Alegerea unui cuvânt, cu o semnificație aparte, din diferite limbi (franceză, germană, portugheză, suedeză, bulgară etc.) însoțit de sensul acestuia notat în limba engleză și de o imagine reprezentativă pentru înțelesul cuvântului. În cadrul prezentărilor, elevii au explicat motivele alegerii cuvântului și a imaginii care l-a însoțit. (liceu)

2. Realizarea unor postere cu diferite țări (Marea Britanie, Brazilia, Franța, Italia, Australia, Grecia etc.) – incluzând următoarele elemente: steagul și conturul țării, simboluri specifice țării, câteva date de bază, limba vorbită și expresii cunoscute în limba respectivă. Lucrările au format Broșura EDL 2022. (gimnaziu)

3. Concursuri de întrebări, pe echipe, pornind de la lucrările realizate de elevi. Întrebările au fost însoțite de indicii oferite doar la cererea elevilor. Bucuria cu care au participat și spiritul de echipă sunt dovada implicării și a entuziasmului elevilor. (gimnaziu)

4.Prezentări, discuții, dezbateri pe marginea rolului învățării limbilor străine, activități pe marginea unor cântece audiate, împărtășirea unor experiențe personale privind utilizarea limbilor străine. (gimnaziu, liceu)

5. Expoziție EDL 2022 – lucrările elevilor dedicate celebrării Zilei Europene a Limbilor.

A fost acordat un premiu special elevei Soos Lujza, din clasa a XI-a B, de la Liceul de Arte ”Regina Maria”, pentru îmbinarea delicată a cuvântului și imaginii în lucrările realizate.

Echipa de proiect: prof. Greculeac Camelia, prof. dr. Albescu Nadia, prof. Apostol Nicoleta, prof. Almășan Celina, prof. Țibacov Sorina, prof. Vasiu Diana, prof. Incze Monica, prof. Paraschivescu Alina, bibliotecar – Barb Gianina, prof. Modoeanu Lucia, prof. Dreghiciu Nicoleta, prof. Stan Florentina, prof. Moldovan Mirela , prof. Henegariu Camelia, Roșca Elena (CDI).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Cum arată fisura care s-a format în barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană. Autoritățile caută soluții

Publicat

Fisura semnalată sâmbătă la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană are forma unui con și un diametru de circa 1 m la nivelul coronamentului. 

Potrivit directorului SGA Alba, Vlad Sorin, breșa s-a format prin surparea galeriei de fund, care este din zidărie de piatră, barajul datând de mai bine de 100 de ani.

UPDATE, ora 09:30 – „Va trebui golit tot barajul, lăsat la uscat, apoi breșa aceasta se va face în trepte, după care reparată golirea de fund a barajului și refăcut”, a explicat la fața locului directorul SGA Alba, Vlad Sorin.

Potrivit acestuia, autoritățile nu vor interveni cu utilaje pe baraj, pentru a nu pune în pericol stabilitatea acestuia. Pompele care vor scoate apa din lac vor fi amplasate pe un versant, în zona unei conducte de supraplin.

„Mica breșă care s-a format este în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă. Înspre luciul de apă nu apărut nicio fisură. Monitorizăm breșa, aceasta nu a suportat nicio modificare.

Monitorizăm de asemenea nivelul lacului, care a scăzut la circa 2 centimetri de când îl monitorizăm. Așteptăm expertul să ne dea o soluție tehnică”, a mai explicat de dimineață directorul SGA Alba, Vlad Sorin.

Vezi și VIDEO: Precizările autorităților despre situația barajului Tăul Mare din Roșia Montană. Raed Arafat, prezent la fața locului

Potrivit acestuia, nivelul apei în baraj se situa de dimineață la circa 60 cm sub descărcătorul de ape mari și la circa 3 metri până la cota coronamentului. Volumul de apă în baraj este de 270.000 mc.

Vezi și UPDATE VIDEO: ALERTĂ în Apuseni. AVARIE la golirea de fund a lacului Tăul Mare de lângă Roșia Montană. Populația din zonă EVACUATĂ

Reamintim faptul că peste 80 de persoane din Roșia Montană au fost evacuate în noaptea de sâmbătă spre duminică după o avarie semnalată la golirea de fund a lacului Tăul Mare. 

Breșa sub formă de con, apărută în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă, a fost semnalată prin apel la numărul de urgență 112 în jurul orei 19:00, de către primarul comunei, Eugen Furdui. Anterior, problema a fost semnalată autorităților locale de către un cetățean, în jurul orei 16:00.

Potrivit ISU Alba, la fața locului au fost dislocate 6 motopompe de mare capacitate, fiecare având posibiliatea de evacuare de 10.000 l/min. Concomitent, un expert care a întocmit documentația ce a stat la baza obținerii autorizației de funcționare a barajului vizat, împreună cu alți specialiști ai SGA, expertizează avaria pentru stabilirea cu exactitate a riscurilor și a metodelor de urmat pentru reducerea acestora.

Autoritățile lucrează cu utilaje de mare capacitate (buldozere și vole) pentru crearea unui drum de acces necesar autospecialelor de intervenție, având în vedere că drumul este impracticabil până la baraj.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax