Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul PNL Florin Roman: ”Încercăm abrogarea legii recursului compensatoriu. Pușcării în fostele cazărmi militare”

Publicat

florin roman

Reguli mult mai dure se anunță pentru infractorii condamnați definitiv pentru infracțiuni cu violență, încarcerați în penitenciarele românești: aceștia ar putea să piardă ceea ce tocmai au câștigat prin legea recursului compensatoriu, respectiv posibilitatea de a fi eliberați mai repede.

Asta pentru că PNL va încerca să anuleze această lege, prin care mii de infractori au părăsit mai repede pușcăriile decât ar fi făcut-o în mod normal. Astfel, liberalii au depus la Senat un proiect de lege de abrogare a acestei legi, a declarat deputatul de Alba, Florin Roman. 

”Am depus un proiect de abrogare a legii recursului compensatoriu completată, și aici e diferența dintre noi și cei de la USR, cu modificarea codului penal prin mărirea fracțiilor astfel încât să îi pui în imposibilitate, pe infractorii violenți, să mai fie eliberați condiționat și obligativitatea de a purta acele brățări ca să fie monitorizați” a declarat Florin Roman.

 Acesta a adăugat că propunerea a fost depusă la Senat încă de săptămâna trecută și va intra în dezbatere la începutul sesiunii parlamentare.

Roman a spus totodată că România nu a fost forțată de CEDO să își elibereze infractorii mai repede ci a fost îndemnată să utilizeze vechile cazărmi militare și banii europeni pentru realizarea unor noi facilități de detenție. Deputatul de Alba a mai spus că aceste cazarme aveau avantajul de a fi putea fi securizate foarte ușor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax