Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul PNL Florin Roman: ”Încercăm abrogarea legii recursului compensatoriu. Pușcării în fostele cazărmi militare”

Publicat

florin roman

Reguli mult mai dure se anunță pentru infractorii condamnați definitiv pentru infracțiuni cu violență, încarcerați în penitenciarele românești: aceștia ar putea să piardă ceea ce tocmai au câștigat prin legea recursului compensatoriu, respectiv posibilitatea de a fi eliberați mai repede.

Asta pentru că PNL va încerca să anuleze această lege, prin care mii de infractori au părăsit mai repede pușcăriile decât ar fi făcut-o în mod normal. Astfel, liberalii au depus la Senat un proiect de lege de abrogare a acestei legi, a declarat deputatul de Alba, Florin Roman. 

”Am depus un proiect de abrogare a legii recursului compensatoriu completată, și aici e diferența dintre noi și cei de la USR, cu modificarea codului penal prin mărirea fracțiilor astfel încât să îi pui în imposibilitate, pe infractorii violenți, să mai fie eliberați condiționat și obligativitatea de a purta acele brățări ca să fie monitorizați” a declarat Florin Roman.

 Acesta a adăugat că propunerea a fost depusă la Senat încă de săptămâna trecută și va intra în dezbatere la începutul sesiunii parlamentare.

Roman a spus totodată că România nu a fost forțată de CEDO să își elibereze infractorii mai repede ci a fost îndemnată să utilizeze vechile cazărmi militare și banii europeni pentru realizarea unor noi facilități de detenție. Deputatul de Alba a mai spus că aceste cazarme aveau avantajul de a fi putea fi securizate foarte ușor.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate