Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL, Florin Roman propune depunerea unor moţiuni simple pe Educaţie şi împotriva ministrului Muncii

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a anunţat va propune luni conducerii Partidului Naţional Liberal (PNL) depunerea unei moţiuni simple pe Educaţie şi a uneia împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Săptămâna viitoare, luni, avem şedinţă de Birou Executiv şi voi propune conducerii PNL să depunem prima moţiune simplă pe Educaţie, pentru acest act samavolnic de închidere a şcolilor şi grădiniţelor în Anul Centenar.  Dacă în Anul Centenarului noi, în loc să susţinem învăţământul şi educaţia, să avem o naţiune de oameni educaţi, închidem şcoli, înseamnă că ne merităm soarta şi cineva ne vrea cu orice preţ să fim un popor îndobitocit”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Florin Roman, deputat de Alba.

Parlamentarul a adăugat că din datele prezentate de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, înainte de terminarea mandatului, între 2012 şi 2018 în România au fost închise 300 de şcoli cu personalitate juridică şi 600 de şcoli în total, cu structuri arondate. „Deci, ‘Genunche’, vrând să dea o replică la ceea ce am spus, a recunoscut oficial, prezentând date oficiale, că în guvernarea PSD s-au închis 600 de şcoli în România”, a susţinut Florin Roman.

El a adăugat că, potrivit datelor oficiale prezentate de Pop, ministrul Educaţiei care a închis cele mai multe şcoli în România a fost Ecaterina Andronescu.

„Voi mai propune colegilor, tot săptămâna viitoare, să depunem o altă moţiune simplă împotriva ministrului Muncii”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Florin Roman a susţinut că atunci când Opoziţia a arătat că prin legea salarizării vor fi salarii care vor scădea, toţi membrii guvernului veneau şi spunea că nu va scădea niciun salariu.

„Acum vin şi spun ‘scad unele salarii la anumite categorii’ şi ca să bruieze practic şi să manipuleze realitatea, vin şi spun ‘scade salariul preşedintelui’. Ce să spun! Că asta mă interesează pe mine. Mă interesează, în schimb, că scad salariile în sănătate, în învăţământ, la personal auxiliar, şi e de abia începutul. Că scad salariile celor de la APIA, din IT, din cercetare, dezvoltare, inovare şi administraţie publică, acolo nu sunt suficiente fonduri de salarii. Deci, grupa asta de bugetari e practic mult, mult mai mare. În schimb, văd că există o preocupare deosebită, rămân pensiile speciale”, a declarat liberalul.

Roman a adăugat că este „şocat” de modul în care membri ai guvernului „aveau curajul” să susţină „enormităţi” şi „minciuni”, cu o „naturaleţe incredibilă”.

„Acum cei doi, din punctul meu de vedere, cel care e la Educaţie şi Olguţa trebuie să plece, pentru că nu poţi să minţi de maniera asta oamenii”, a opinat parlamentarul PNL.

Roman a mai spus că PNL va apăra cota unică şi nu va fi de acord niciodată cu modificarea acesteia. „Nu vrem cotă progresivă, cum vrea PSD. (…) Va trebui să spunem foarte clar că nu suntem de acord cu micşorarea de pe Pilonul II de pensii. Trebuie să spunem foarte clar că vom ataca la Curtea Constituţională trecerea contribuţiilor, că vom ataca Pilonul II de pensii şi trebuie să începem să spunem foarte clar şi care sunt soluţiile PNL-ului pe aceste teme”, a conchis liberalul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax