Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Potor: Controlul Ministerului Sănătăţii la spitalul din Alba, ”rezolvat” cu o examinare RMN pe gratis

Publicat

Rezultatele controlului desfăşurat în iulie de Ministerul Sănătăţii la spitalul din Alba Iulia se lasă aşteptate. Dacă reprezentanţii spitalului transmit că nu le-au fost comunicate oficial concluziile comisiei de control, deputatul Călin Potor, cel care a sesizat Ministerul Sănătăţii dezvăluie “detalii picante” din timpul verificărilor, aflate, după cum chiar el recunoaşte, “pe căi ocolite”. Reamintim că acest control s-a desfăşurat din 22 iulie şi a vizat activitatea medicală de urgenţă, în principal.

“Am aflat, pe căi ocolite ce-i drept, că a avut loc totuşi un control la UPU Alba Iulia, de către o persoană din cadrul Ministerului Sănătăţii. Deşi în mod firesc ar fi trebuit să fiu anunţat despre acest control, deoarece eu l-am solicitat, nu numai că nu s-a întâmplat acest lucru, ci, mai mult, am aflat unele detalii picante despre aşa-zisul act de control.

În concret, acel angajat al Ministerului ar fi beneficiat de efectuarea unei examinări RMN, evident gratuit, care i-a fost oferit chiar de către managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, probabil fiind vorba de un gest cu aromă mituitoare. Aceasta în condiţiile în care oamenii obişnuiţi aşteaptă zile şi săptămâni în şir pentru a putea fi supuşi unui astfel de expertizări medicale, iar unii nici măcar nu obţin acest lucru.

În al doilea rând, declaraţiile angajaţilor nemulţumiţi ai UPU au rămas nominal la finalul actului de control chiar în biroul managerului, deşi oamenii nu s-au adresat acestuia, fapt de asemenea neortodox, deoarece petenţii au dorit să se adreseze Ministerului Sănătăţii, nu conducerii spitalului.

În al treilea rând, deşi niciunde nu a apărut rezultatul controlului, care se pare nu a fost semnat nici de către ministrul Nicolăescu, nici de secretarul de stat Arafat, dr. Crişan se lăuda zilele trecute prin instituţie, cu actul în mână, în faţa salariaţilor, că totul a ieşit bine şi nu i s-a întâmplat nimic.

În atari condiţii, oricine îşi poate da seama despre continuarea <controlului> efectuat la UPU Alba Iulia. Se pare că funcţionarul Ministerului s-a despărţit de oamenii controlaţi cu <bezele> reciproce, ba chiar şi-au promis sprijin reciproc în viitor”, transmite Călin Potor, într-un comunicat.

Potor susţine că se va adresa din nou ministrului Sănătăţii, pentru a cere să îi pună la dispoziţie numele acelui funcţionar, precum şi rezultatul controlului efectuat. “Dacă răspunsul oficialilor Ministerului Sănătăţii nu va fi în măsură să facă lumină în acest caz, sunt decis să mă adresez DNA, pentru a verifica modul în care s-a desfăşurat acest control, precum şi rezultatul acestuia”, mai transmite deputatul.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă, a confirmat pentru Alba24.ro că în luna iulie, activitatea medicală de la nivelul spitalului a fost verificată de o echipă a Ministerului Sănătăţii, dar a spus că, deocamdată, nu le-au fost transmise rezultatele oficiale ale acestuia.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax