Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul PP-DD Cornel Comșa vrea să dețină tutela celor 14 localități în care a fost ales. Va duce în Parlament proiectul „Comunitate de bunăstare”

Publicat

YouTube video

Deputatul-surpriză al parlamentarelor din acest an în Alba, PP-DD-istul Cornel Comșa a organizat o conferință de presă în cadrul căreia și-a prezentat echipa de campanie, precum și proiectele pe care intenționează să le pună în aplicare după intrarea sa în Parlament.

Cornel Comșa, numit deputat pe Colegiul 4 Aiud-Ocna Mureș, prin redistribuire, a ținut să explice jurnaliștilor ce presupune exact această lege electorală și modalitatea prin care se realizează repartizarea mandatelor, în răspuns la acele voci care atrag atenția că o parte din parlamentarii numiți în cea de-a doua etapă a repartizării nu sunt altceva decât „a treia roată de la căruță”: „Este bine că politicienii la început de drum pot să le explice celor mai vechi de ce au fost aleși”.

Deputatul PP-DD este de părere că totalul de 3.920 de voturi pe care le-a obținut la alegeri, respectiv 17,51% reprezintă un procent mai mult decât satisfăcător, mai ales că PP-DD s-a luptat pentru fiecare vot, în localități cu primari PDL și USL: „La cele 24 de secții din Aiud am fost egali cu PDL-ul, iar aste e o performanță foarte mare, pentru că până la urmă a fost un vot politic. Eu am câștigat Lunca Mureșului, am câștigat secții în Unirea, am câștigat anumite secții în Cetatea de Baltă și în mai multe locuri. Este un efort care nu trebuie ridiculizat”.

Prima sa inițiativă legislativă: proiectul politic „Comunitate de bunăstare”

După câștigarea acestui mandat, Cornel Comșa intenționează să pună în aplicare un proiect politic personal despre care  a vorbit și cu alte ocazii: „Proiectul meu se numește <Comunitate de bunăstare> și va fi calea deschisă prin lege, pentru că este prima inițiativă legislativă pe care eu, în calitate de deputat, o voi avea, pentru a avea o tutelă asupra acelor 14 localități în care am fost ales. Cele 14 localități grupate într-o comunitate de bunăstare sunt exact matricea de care ai nevoie pentru a începe să aduci investiții. După ce 14 primari cu care lucrezi și cu care deja am început să țin legătura lucrează împreună, putem să aducem investiții concrete în respectiva zonă. Vorbesc desigur și de județul Alba per ansamblu și voi încerca pe toate colegiile, cu colegii de acolo, să ridicăm cumva județul, pentru că acum suntem izolați, este un județ care a căzut mult în ultimii 25 de ani, ajungând din primele 4 locuri la coada clasamentului și vom face împreună cu colegii o alianță informală pentru Alba”.

Sancțiune pecuniară de 2 milioane de euro pentru candidații PP-DD care pleacă din partid fără să demisioneze din funcția câștigată

Comșa susține că va rămâne fidel partidului care l/a consacrat și susține că nu intenționează să părăsească această formațiune, dar recunoaște că există anumite clauze ale înțelegerii semnate cu partidul, care i-ar condiționa plecarea: „Eu voi rămâne în acest partid și singura modalitate prin care voi trece în alt partid este prin fuziune cu altul, dacă acest lucru se va întâmpla. Eu cred că Partidul Poporului se va consolida, nu mi-e teamă de vreun contract sau de vreo clauză care mă ține în partid. Eu m-am pregătit până la 35 de ani pentru politică și vreau să fac politică și cred că într-un partid mai mic, dar care are regulile lui, și aici, la Alba, am putut să fac regulile așa cum trebuie, cred că PP-DD a fost platforma mea, portița mea și nu pot să-mi neg părinții. Este adevărat că fiecare candidat PP-DD a semnat o demisie în alb, asumându-și faptul că partidul i-a oferit o platformă de a candida și prin urmare este și o înțelegere între noi și partid că, dacă plecăm din acest partid și în termen de 5 zile nu ne dăm demisia din poziția din care am fost aleși, intervine o clauză pecuniară de 2 milioane de euro”, a explicat Comșa.

Vedeți mai jos declarațiile deputatului PP-DD Alba:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax