Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Am creat cadrul legal pentru asfaltarea drumului spre pârtiile de la Șureanu

Publicat

Ioan Dirzu 1

Cu implicare, bună-credință, responsabilitate și multă muncă, din Parlamentul României se pot face multe pentru locuitorii județului Alba. Am simțit-o în mai multe rânduri, dar și astăzi când în Camera Deputaților a fost votată o modificare legislativă – în urma unui amendament depus de mine și alți trei colegi social-democrați –, iar astfel s-a creat cadrul legal de asfaltare a drumului care duce spre pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu, a transmis deputatul PSD Ioan Dîrzu, într-un comunicat de presă.

„Este vorba, mai exact, de modificarea art. 2 din Legea nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora. Practic am introdus condiționalitatea ca aceste drumuri să deservească zonele turistice de agrement situate în perimetrul unei unități administrativ-teritoriale. Bineînțeles, nimic nu se întâmplă de la sine, iar tronsoanele respective își vor ”schimba proprietarul”, spre exemplu, la solicitarea unității administrativ-teritoriale, prin hotărâre de Guvern, însă este bine că totul a intrat în linie dreaptă. 

Pârtiile de schi din Munții Șureanu atrag mulți turiști, iar frumusețea acestei zone în orice anotimp este căutată de oameni dornici de aventură sau relaxare. Din păcate, mulți dintre turiști, înainte de a veni aici, se interesau despre ”starea drumului forestier”, renunțând chiar la excursii dacă informațiile erau nefavorabile. Astfel m-am gândit, deopotrivă, și la operatorii economici care își desfășoară activitatea la Domeniul Schiabil Șureanu.

Toate aceste lucruri m-au determinat să fac tot ce ține de mine pentru a facilita accesul turiștilor spre munte și pentru dezvoltarea turistică a acestei zone. Iată că în urma acestui vot favorabil de astăzi am reușit și sper ca în perioada următoare toate instituțiile responsabile să se implice pentru ca acest proiect deosebit să se materializeze.

Drumul poate, astfel, trece în domeniul public al Primăriei Șugag și poate fi asfaltat prin diverse surse de finanțare, între care trebuie amintit Programul Național de Dezvoltare Locală datorită căruia multe șosele din județ și-au schimbat înfățișarea. 

Voi depune, în continuare, toate diligențele necesare și voi face tot ceea ce ține de mine pentru a vedea acest drum asfaltat. Tronsonul respectiv a reprezentat, de două decenii, o piedică în dezvoltarea unei zone turistice cu potențial uriaș pentru județul Alba”

Comunicat Deputat Ioan Dîrzu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax