Connect with us
Publicitate

POLITICA

Deputatul PSD Radu Coclici contrazice iniţiativa colegei Ecaterina Andronescu cu privire la posibilitatea înscrierii la facultate fără Bac

Publicat

Deputatul PSD de Alba, Radu Coclici cere Guvernului o analiză serioasă a situaţiei actuale a sistemului de învăţământ românesc, susţinând faptul că este necesară revenirea la examenele de admitere la licee şi facultăţi. Acesta nu este de acord cu iniţiativa legislativă privind posibilitatea înscrierii la facultate fără susţinerea examenului de bacalaureat, lansată de parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Cristian Dumitrescu.

„Consider că o evaluare corectă a pregătirii elevilor se poate face doar pe baza unui examen de admitere şi nu de concurs de dosare, aşa cum se întâmplă în prezent. Este bine ştiut faptul că şcolile din România au sisteme de evaluare diferite şi există riscul ca elevi din şcoli mai slabe sau cu pretenţii mai mici să aibă note mai mari decât colegi din şcoli în care pretenţiile unui învăţământ de calitate sunt mai mari. Aceştia din urmă, deşi au note mai mici, în realitate au un nivel de cunoştinţe mult mai ridicat. Ocuparea locurilor de către elevi din şcoli mai slab cotate, dar care au note mai mari este în defavoarea elevilor din unităţile mai exigente, lucru incorect din punctul meu de vedere”, a subliniat deputatul Radu Coclici.

Parlamentarul PSD a mai afirmat că există elevi care se pot mobiliza în faţa unor examene de admitere, perspectiva intrării într-o şcoală valoroasă îi motivează şi îi determină să se pregătească în aşa fel încât să poată intra cu succes într-o competiţie corectă şi reală cu ceilalţi elevi.

Fără a dori să intre în amănunte, Coclici a recunoscut că nu este de acord cu iniţiativa legislativă privind posibilitatea înscrierii la facultate fără examenul de bacalaureat, lansată de parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Cristian Dumitrescu.

Politicianul de Alba este adeptul şcolii vechi, în care examenele de promovare creau o concurenţă corectă între elevi. Despre eşecul Bacalaureatului 2011, Coclici atribuie o parte din vină şi elevilor pentru că nu au reuşit să obţină nota minimă 6.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax