Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Teodor Atanasiu şi-a scris demisia din Parlament: „Renunţăm să giram o putere care nu mai are nicio treabă cu democraţia”


Publicat

Deputatul Teodor Atanasiu şi-a anunţat luni seara demisia din Parlamentul României. Atanasiu se alătură colegilor săi care au decis retragerea din Parlament şi întoarcerea lor în momentul când vor primi votul românilor.

Teodor Atanasiu şi-a prezentat demisia liderului PNL Crin Antonescu, exprimându-şi astfel oficial intenţia de a părăsi Parlamentul. Acesta face parte dintr-un grup de 20 de parlamentari liberali care şi-au scris demisiile în forul legislativ şi le-au adus la cunoştinţă la nivel de partid.

„Eu am înaintat această demisie la sfârşitul întâlnirii grupurilor parlamentare ale PNL cu conducerea partidului. De fapt, a fost o discuţie pe care am avut-o şi dimineaţă în Biroul de Conducere Central al Partidului, am discutat-o apoi şi cu colegii din USL la întâlnirea cu ei.
Astăzi am avut o nouă întâlnire a grupurilor parlamentare în care am discutat această problemă şi am luat această decizie fortuit de faptul că cei de la putere au refuzat toate punţile de legătură pe care noi am încercat să aşezăm astăzi între noi şi ei şi să găsim o soluţie.

În aceste condiţii considerăm că singura variantă este să renunţăm a gira o putere care nu mai are nicio treabă cu democraţia. Nu vrem să arătăm că prin prezenţa noastră în Parlament ar mai fi democraţie în România şi nu a dispărut complet. Ne vom retrage din Parlamentul României împreună cu colegii de la USL.
Am mandatat preşedintele partidului să discute acest lucru cu colegii din alianţă şi să o facem împreună.

Sunt câteva zeci de parlamentari pe care i-am văzut că scriau demisia. În mod normal, dacă am avea o putere responsabilă, ar trebui să urmeze alegeri anticipate. Cunoscându-i pe cei de la PDL care se ţin cu dinţii de putere, probabil că îşi vor continua activitatea parlamentară ca şi cum în stradă nu se întâmplă nimic, în parlament ar fi conform unui parlament democratic putere şi opoziţie, iar ei îşi vor vedea de treabă, îşi vor vota legile lor, cum vor ei, aşa cum au făcut şi până acum”, a declarat Teodor Atanasiu.

Printre cei care şi-au scris anunţat demisiile se numără şi deputaţii Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Alian Gorghiu, Lucia Varga şi senatorii Mircea Diaconu şi Varujan Vosganian. Ideea unor demisii în bloc a fost anunţată de parlamentarii liberali şi liderul PNL, Crin Antonescu, care doresc îndeplinirea obiectivului „alegeri anticipate”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. Cugireanu

  luni, 23.01.2012 at 21:29

  Parca Demisia va fi efectiva doar cand va fi citita in plenul Camerei, pana atunci este Gargara si s-a faca audienta , dar ne bucuram , JOS USL SI LIBERALI

 2. Olaru

  luni, 23.01.2012 at 21:32

  O saraci de liberali vreau puterea , au scazut in Sondaje sun 40 % , acum cand poporul zice PDL egal USL, au nevoie de o pirueta sa se scoata in evidenta si sa ajunga la Ciolan mai repede

 3. Aurelian

  luni, 23.01.2012 at 23:10

  Cel mai cinstit lucru ce la facut **tanasiu in viata lui, ca si-a dat demisia. Nu avea ce cauta in Parlament, ca a fost ales de calculator si nu de alegatori!

 4. Florin Roman

  luni, 23.01.2012 at 23:57

  Din păcate acest site a ajuns un loc unde zoaiele pedeliste care se asund in anonimat pot sa-si verse laturile la greu. Ce nu se face pentru trafic…păcat!

  • moderatorul de serviciu

   marți, 24.01.2012 at 00:32

   @Florin Roman, nu este pentru trafic… nu din asta se face trafic pe acest site.Numarul comentariilor este mic tocmai pentru ca sunt restrictii in ceea ce priveste limbajul celor care comenteaza.Sunt zeci de comentarii cu atacuri la persoana si cuvinte injurioase facute de postacii puterii sau opozitiei pe care moderatorii le arunca la gunoi. Haideti sa aruncam o privire pe siteurile din alba care traiesc de pe urma postacilor sa vedem care este cantitatea de zoaie din numarul comentariilor si sa facem o comparatie cu alba24. Nu stiu ce altceva, atunci cand nu exista motive de obedienta, ar putea sa astepte cineva de la un ziar decat sa fie corect. In materialele noastre facem tot posibilul sa avem o atitudine corecta atat fata de zona politica de orice culoare, dar mai ales fata de cititor. Stim ca presa independenta nu este nici pe gustul puterii si nici pe-al opozitiei… dar ne-am asumat acest lucru inca de la lansarea ziarului.

 5. has

  marți, 24.01.2012 at 13:31

  tovarase Roman decand esti somer ai timp sa stai toata ziua in fata calculatorului. Mai bine ti-ai cauta un loc de munca a fi util societatii

 6. eu

  marți, 24.01.2012 at 20:20

  Bine ca ti-ai dat demisia ****

 7. Realistul

  miercuri, 25.01.2012 at 12:26

  Un gest care trebuie salutat!Frustrare mare pentru PDL-istii care simt cum le aluneca pamantul de sub picioare!!

 8. eu

  miercuri, 25.01.2012 at 17:08

  da al naibi de salutat gest,crezi ca-si taie singur craca.Si de cand demisile se dau la antonescu si nu la PARLAMENTD

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

RADARE de WEEKEND în ALBA: Locațiile în care Poliția monitorizează circulația rutieră. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Echipajele de Poliţie Rutieră monitorizează traficul în judeţul Alba și în acest weekend. Șoferii sunt atenționați să respecte regulile de circulație, pentru a preveni evenimente nedorite în trafic.

Conducătorilor auto le este recomandat să ţină cont de limitele de viteză, să nu conducă obosiţi sau sub influenţa alcoolului şi să manifeste respect în trafic.

Amplasarea radarelor în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie 2020

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Tânără din Alba Iulia, locul I la un concurs internațional de micropigmentare. Va reprezenta România în finală, la Istanbul

Publicat

Andreea Susan, o tânără din Alba Iulia, a reușit să obțină locul I la categoria microblading în cadrul concursului internațional de micropigmentare WULOP. Aceasta va reprezenta România la finala concursului, ce va avea loc între 5 și 9 noiembrie, în Istanbul. 

În perioada 16 – 19 octombrie, la București a fost organizată prima ediție a concursului international de micropigmentare WULOP, campionat pe modele umane, din cadrul PMU EEC (Est European Conference), la care au participat numeroase artiste din România și nu numai.

Fiecare concurentă a venit cu un bagaj imens de emoții și speranțe. Pe tot parcursul zilei de competiție, participantele au fost împărțite pe grupe și au avut de creat sprâncene în diferite tehnici pentru modelele lor, eyeliner pleoape și înfrumusețare buze.

La finalul zilei, clasamentul a fost foarte strâns, însă reprezentanta orașului Alba Iulia, Andreea Susan, trainer în cadrul Academiei Elena Copăceanu, s-a clasat pe locul I la categoria microblading, reconstrucție sprâncene fir cu fir – tehnica manuală.

Finala se apropie cu pași repezi. Curând va avea loc încă un eveniment important din cadrul dermopigmentării, un eveniment unic ce se va desfășura între 5 și 9 noiembrie în Istanbul.

Andreea Susan face parte din echipa României, formată din cele patru finaliste pe fiecare categorie de concurs, ce va reprezenta cu mândrie țara noastră în finala Campionatului WULOP. Le urăm succes și sperăm că se vor întoarce victorioase!

Pe lângă micropigmentare, Andreea Susan este pasionată și de makeup; în ultimii doi ani ea a format și a inspirat pasiune, în salonul ei din Alba Iulia: 12 grupe de fete care își doresc să îi calce pe urme și care visează la rândul lor ca într-o zi să pună bazele propriei afaceri, așa cum a făcut-o și Andreea.

Ne-a împărtășit și secretul ei: Multă muncă, pasiune și respect petru ceea ce face, dar și pentru clientele care îi trec pragul.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Parcul Veza din Blaj a fost modernizat. Lucrările de 4,1 milioane lei sunt finalizate. Când va fi deschis publicului

Publicat

Lucrările de amenajare a Parcului Veza din Blaj au fost finalizate, iar locația va fi deschisă după 15 noiembrie, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Investiția a fost de 41,1 milioane lei, din fonduri europene.

Amenajarea Parcului Veza a vizat reconversia și refuncționalizarea terenurilor din zonă, prin modernizarea a circa 9.000 mp și crearea unei zone publice de agrement și recreere în cartierul Veza.

Întreaga zonă a fost reamenajată într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg, cele mai importante obiective fiind: fântâna arteziană, alei pietonale, skatepark, dotarea cu mobilier specific pentru parc, spații verzi complet reamenajate, sistem de iluminat și supraveghere, sistem de irigații automatizat, racorduri la toate utilitățile necesare, grupuri sanitare, precizează primarul.

Parcul Veza este o lucrare de investiție importantă, care mărește suprafața spațiului verde al municipiului Blaj și care face parte dintr-un complex de proiecte, un adevărat puzzle investițional, ce vor face ca baza sportivă și zona de la Veza să devină una dintre cele mai moderne din Transilvania, potrivit sursei citate.

Obiectivul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 -2020 – Axa prioritară 5, proiectul fiind în valoare de 4.175.741, 56 lei, cu denumirea „ Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului înscris în CF.nr.77.100 – Parc Veza Blaj”.

Lucrările de amenajare a Parcului Veza au fost încheiate în această săptămână. Urmează recepția recepției lucrărilor și apoi deschiderea parcului pentru public, care se va produce după data de 15 noiembrie.

”În zona Parcului Veza urmează reabilitarea și modernizarea stadionului CIL, prin lucrări care au în vedere regazonarea suprafeței de joc, montarea unei instalații automatizate pentru irigare și amenajarea unei tribune, lucrare estimată a fi finalizată în anul 2021, construirea Sălii Polivalente, a cărei finalizare este estimată la finalul anului 2021, a hotelului pentru sportivi, proiect aflat în portofoliul Companiei Naționale de Investiții, cu finalizare pentru anul 2023 și amenajarea falezei râului Târnava Mare pentru accesul pietonal, zonă de promenadă și piste de biciclete, proiect estimat a fi finanțat până în anul 2024.

Sunt proiecte îndrăznețe, perfect realizabile, care continuă politica de investiții durabile, astfel încât să ne apropiem și mai mult de orașul european pe care ni-l dorim cu toții!”, menționează primarul Blajului.

sursă foto: Facebook (Gheorghe Valentin Rotar)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tarifele pentru telefonie fixă scad cu 30% de la 1 noiembrie 2020. Toți operatorii sunt obligați să aplice noua reglementare

Publicat

Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe vor scădea începând cu data de 1 noiembrie 2020, iar operatorii din piaţă sunt obligați să aplice un tarif maxim de 0,098 eurocenţi/minut, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Începând cu data de 1 noiembrie 2020 intră în vigoare reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe impusă de ANCOM, noul tarif maxim fiind plafonat la 0,098 eurocenţi/minut.

Măsura de reglementare a Autorităţii se aplică acordurilor de interconectare cu operatorii de telefonie fixă cu putere semnificativă de piaţă, urmând să fie reflectată în preţul plătit de utilizatorii finali în funcţie de politicile comerciale ale fiecărui operator”, precizează ANCOM pe siteul instituției.

Noul tarif maximal se va aplica în cazul apelurilor naţionale, apelurilor iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), precum şi în cazul apelurilor iniţiate din reţele din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

Până la 1 noiembrie 2020, tariful a fost plafonat la 0,14 eurocenţi/minut

Începând cu data de 1 aprilie 2014, tariful maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe a fost plafonat de ANCOM la 0,14 eurocenţi/minut pe baza unui model de calculaţie a costurilor de tip LRIC pur, menit să asigure obiectivele de promovare a concurenţei, maximizare a beneficiilor consumatorilor şi stimulare a investiţiilor eficiente, cu respectarea metodologiei armonizate prevăzute în Recomandarea 2009/396/CE.

Potrivit sursei citate, reglementarea Autorităţii privind stabilirea tarifului maxim de 0,098 eurocenţi/minut pentru terminarea apelurilor la puncte fixe a urmat procesul de consultare europeană, fiind comunicată în data de 3 august 2020 Comisiei Europene (CE), OAREC şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

În prezent, Directiva (UE) 2018/1972 prevede instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene (UE), până cel târziu la 31 decembrie 2020.

În acest sens, în perioada 25 august – 22 septembrie 2020, Comisia Europeană a publicat pentru consultare publică proiectul actului de implementare a eurotarifului.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe

Din 1 noiembrie 2020, operatorii de telefonie fixă desemnați de ANCOM ca având putere semnificativă de piață vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenți/minut în cazul apelurilor naționale, apelurilor inițiate din Spațiul Economic European (SEE), precum și în cazul apelurilor inițiate din rețele din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare. Lista operatorilor de telefonie fixă cărora li se vor aplica măsurile de reglementare poate fi consultată aici, iar deciziile de reglementare emise de ANCOM sunt accesibile aici.
În prezent, Directiva (UE) 2018/1972 prevede instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene, până cel târziu la 31 decembrie 2020. În acest sens, în perioada 25 august – 22 septembrie 2020, Comisia Europeană a publicat pentru consultare publică proiectul actului de implementare a eurotarifului.

Determinarea noului tarif

Tariful maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe a fost plafonat de ANCOM la 0,14 eurocenți/minut pe baza unui model de calculație a costurilor de tip LRIC pur, menit să asigure obiectivele de promovare a concurenţei, maximizare a beneficiilor consumatorilor şi stimulare a investiţiilor eficiente, cu respectarea metodologiei armonizate prevăzute în Recomandarea 2009/396/CE.
Scăderea tarifului până la 0,098 eurocenți/minut adoptată de ANCOM a fost determinată în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculaţie a costurilor utilizat anterior, precum și a costului capitalului.

Cadrul de reglementare

Reglementarea ANCOM privind stabilirea tarifului maxim de 0,098 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor la puncte fixe a urmat procesul de consultare europeană, fiind comunicată în data de 3 august 2020 Comisiei Europene, OAREC şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene. În urma validării, măsura poate intra în vigoare la 1 noiembrie 2020.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate