Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Derularea proiectului „Eu NU abandonez Școala” în 2014 la Alba Iulia, finanţată cu 20.000 de lei de la bugetul local. Proiect pe ordinea de zi a ședinței CL

Publicat

sala clasa scoala profesionala germana alba iulia

Continuarea proiectului „Eu NU abandonez Școala” anul viitor în Alba Iulia şi finanţarea acestuia din bugetul local va fi decisă marţi, în şedinţa Consiliului Local. Se propune alocarea sumei de 20.000 de lei pentru susţinerea financiară a proiectului, prin Centrul pentru Prevenire și Combatere a Abandonului Școlar, din Subordinea Direcției Programe.

Municipiul Alba Iulia implementează, pentru o perioadă de 24 de luni, proiectul „Eu NU abandonez Școala”, în cadrul programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Obiectivul principal al proiectului este prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școli, prin adoptarea unei strategii locale în domeniul prevenirii și combaterii abandonului școlar la nivel local, a menținerii și reintegrării persoanelor din categoriile vulnerabile, într-un mediu educațional deschis și inclusiv.

Proiectul are un rol important în creșterea nivelului de educație și de pregătire, dobândirea de aptitudini, competențe, abilități și contribuie la dezvoltarea capitalului uman și la creșterea competitivității acestuia pe piața forței de muncă, se arată în documentaţia prezentată consilierilor. Prin proiect, au fost asistate 15 persoane care au părăsit școala timpuriu și 60 de elevi cu risc de părăsire timpurie a școlii, au fost formate 15 persoane în vederea luării măsurilor de educație remedială de tipul „școală după școală” și măsurilor de timp „a doua șansă”, au fost consiliați peste 100 de părinți/tutori și a fost înființat Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Abandonului Școlar.

În acest sens, municipiul Alba Iulia s-a angajat să asigure sustenabilitatea proiectului după finalizare, respectiv după data de 31 martie 2012, prin Centrul de Prevenire și Combatere a Abandonului Școlar. Conform cererii de finanțare, Centrul „va funcționa instituțional și financiar după încheierea proiectului, prin finanțări proprii sau atrase, inclusiv prin noi proiecte. Solicitantul va aloca din bugetul propriu și în baza unei hotărâri administrative, sume de bani necesare continuării activităților”.

Prin urmare, Consiliul Local al municipiului va asigura, din bugetul local, suma de 20.000 de lei pentru menținerea și continuitatea proiectului „Eu NU abandonez Școala”, sub forma Centrului pentru Prevenire și Combatere a Abandonului Școlar, din subordinea Direcției Programe. Asigurarea resurselor financiare sustenabilității proiectului se va realiza anual, prin Hotărâre de Consiliu Local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: MARŢI: Şedinţă ordinară la Consiliul Local Alba Iulia. Pe ordinea de zi, din nou cesiunea contractului cu CL între firmele Corint şi încetarea celui încheiat cu Salprest | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax