Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DESCENTRALIZARE: Serviciul județean de Ambulanță va fi ”înghițit” de SMURD. Poliția nu mai trece sub autoritatea consiliilor locale și județene

Publicat

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că Poliţia şi structurile de ordine publică nu vor face obiectul descentralizării, urmând a fi tratate separat de actul normativ pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea şi că ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD. Astfel, Poliția nu va mai trece sub autoritatea consiliilor locale, ci vor rămâne la MAI, iar Ambulanța va face un prim pas pentru integrarea în cadrul SMURD, o dorință mai veche a secretarului de stat Raed Arafat.
„S-a ajuns la ideea în care lucrurile care ţin de ordinea publică şi Poliţia vor fi tratate separat de Legea descentralizării. Vrem o analiză exactă, să creştem puterile şi atribuţiile Poliţiei locale, să facem o mai bună coordonare între cei care reprezintă Poliţia naţională şi Poliţia locală. Ea nu va fi inclusă în această reformă”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.
În ceea ce priveşte descentralizarea serviciilor de ambulanţă, Ponta a spus că va exista un concept integrat de dispecerate comune cu SMURD.
„Nu vor fuziona. Se pune problema de interconectare, când suni la 112, ce e mai apropiat, ambulanţa sau SMURD, să vină să te salveze. Dispeceratul comun funcţionează deja în multe regiuni, trebuie extins. Va continua procesul de integrare”, a spus Ponta.
Vicepremierul Liviu Dragnea spune că Ambulanța va fi preluată de SMURD și va funcționa ca un serviciu integrat în cadrul acestuia: „Am avut o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cu domnul ministru Nicolăescu şi domnul ministru secretar de stat Arafat despre ambulanţă, despre serviciul de ambulanţă judeţean. Ne-au explicat amândoi care este conceptul integrat de funcţionare şi de dezvoltare a acestui serviciu împreună cu serviciul SMURD. În urma acestor discuţii, opinia noastră, pe care o vom susţine şi la discuţia finală din USL, este că serviciul de ambulanţă judeţean să nu fie descentralizat, dimpotrivă, să se integreze în sistemul SMURD”, a spus Dragnea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mz

    luni, 21.10.2013 at 13:21

    habar nu au guvernanti ce este in teritoriu cu smurd ambulanta svsu , este necesar ca domnul ponta si dragnea sa se puna de acord cu guvernarea , vorbim de mai multe politi , locala sau nationala care isi face treaba .A-ti fost in teritoriu sa va interesa-ti la problemelor celor de jos . Niciodata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax