Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deschiderea noului mall din Alba Iulia, AMÂNATĂ. Cel mai mare centru comercial din județ urma să fie finalizat până în decembrie

Publicat

Deschiderea celui mai mare centru comercial din județul Alba – Alba Iulia Mall, programată inițial pentru luna decembrie a acestui an, a fost amânată. Potrivit reprezentanților investitorilor, cauza o reprezintă întârzierile apărute în relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune care trec peste amplasament.

Noua dată anunțată pentru deschiderea centrului comercial este septembrie 2023.

„Construcția Alba Iulia Mall continuă. Ca o consecință a întârzierilor cauzate de terți în relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune care trec peste proprietate, deschiderea planificată a proiectului, programată anterior în decembrie 2022, este estimată pentru septembrie 2023”, au precizat reprezentanții Mas Rei, unul dintre investitori.

Potrivit reprezentanților Mas Rei, până la sfârșitul luni iunie, peste 80% din totalul de 28.900 mp de spații comerciale era deja închiriat către companii naționale și internaționale.

De asemenea, bugetul noului mall a crescut de la 44,8 milioane de euro la 47,2 milioane de euro, până la finalul lunii iunie 2022 fiind cheltuiți 17,6 milioane de euro.

La începutul lunii septembrie, lucrările pe șantierul aflat pe malul râului Ampoi au avansat pe latura nord-estică a centrului comercial.

În zona respectivă urmează să fie deschis un hipermarket, dar și magazine de electronice/electrocasnice și fashion.

Cum va fi împărțit Alba Iulia Mall

Potrivit unei prezentări, noul centru comercial va avea la parter un hipermarket, magazine de modă, haine, încălțăminte, jucării, mobilă, electronice și electrocasnice. La etaj vor fi amenajate restaurante și fast-food-uri, dar și o sală de fitness și un cazinou.

„Complexul comercial se află într-o zonă la care circa 228.000 de locuitori pot ajunge cu mașina în 60 de minute. Locația este în apropierea unei regiuni dens populate cu vizibilitate și acces excelente de la drumul european E81.

Primul și singurul complex retail de asemenea dimensiuni oferă și posibilități diverse de petrecere a timpului liber. Va pune la dispoziție o ofertă diversă și de mare calitate a retailerilor de talie națională și internațională”, au anunțat dezvoltatorii.

Cum va arăta Alba Iulia Mall, noul mal de 47,2 milioane de euro

Proiectul prevede realizarea unei clădiri cu funcțiunea de Centru comercial cu regimul de înălțime Parter + 1 Etaj retras și dimensiunile maxime în plan: 263,76 x 265,06 m.

Obiectivul propus se va realiza în acord cu tendințele actuale de dezvoltare ale zonei și se va integra din punct de vedere funcțional, arhitectural și estetic cu caracterul zonei și cu fondul construit existent în zonă.

Aspectul exterior al clădirii (volumetria și/sau aspectul general al clădirii în raport cu imobilele învecinate) va respecta prevederile PUZ aprobat prin HCL nr. 372/28.09.2021.

De asemenea, pentru o buna funcționare a obiectivului propus se prevede realizarea unei parcări supraterane, amenajarea incintei cu alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi, împrejmuirea terenului, amplasarea de semnale publicitare, a unui post trafo, branșarea la utilități (apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică), amenajarea acceselor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 05.09.2022 at 20:21

    Se putea ca românul să facă o treabă normală ? Eu am mai scris de la început că cele două LEA 220 Kv sunt o problemă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax