Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Descinderi ale forţelor de ordine la Blocul G2 din Cetate. Mai mulţi chiriaşi au fost duşi la sediul Poliţiei

Publicat

În urma nenumăratelor sesizări venite de la cetăţeni cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice la Blocul G2 de pe strada Arnsberg din Alba Iulia, poliţia municipală, împreună cu jandarmii s-au deplasat la faţa locului, joi dimineaţă, la ora 6.30, pentru a restabili liniştea în zonă.

Au fost legitimate 111 persoane şi verificate 105 apartamente. Douăzeci de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, oamenii legii aplicând zece sancţiuni unor persoane despre care s-a dovedit că locuiau de mai mult timp în bloc fără forme legale. La această acţiune au participat poliţiştii municipiului Alba Iulia, cei de la Serviciul de intervenţie rapidă, jandarmi şi reprezentanţi ai Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor Alba, dar şi ai „Electrica” S.A.

Blocul G2, fosta “Turturica” are 105 camere. O parte dintre locatari sunt asistaţi social, pensionari, şomeri, dar sunt şi familii muncitoare cu copii. În jur de 33 de locatari au în proprietate apartamentele, iar restul sunt chiriaşi la Primărie.

Blocul G2 a intrat, în urmă cu doi ani, prin efortul administraţiei locale, într-un proiect finanţat cu fonduri europene, ce a vizat dezvoltarea şi evoluţia calităţii vieţii în cartierul Cetate. Studiul sociologic realizat la Blocul G2 a evaluat întreaga gamă de probleme cu care se confruntă cetăţenii care locuiesc în acest perimetru: locuri de joacă, liniştea publică, depozitarea necorespunzătoare a gunoaielor, lipsa de respect faţă de bunurile publice, spaţiile verzi, mizeria, lipsa locurilor de muncă, violenţa domestică etc.

Pe baza studiului, s-a elaborat un regulament de bună convieţuire şi participare activă comunitară, după care să se ghideze locatarii din G2, chiar şi asociaţiile de proprietari din Alba Iulia. Regulile de bună convieţuire au fost respectate mai mult sau mai puţin de unii dintre locuitorii fostei „Turturica”. Primăria Alba Iulia a încercat prin diferite metode, de la vorbă bună şi până la sancţiuni, să-i constrângă pe locatarii rău-platnici la utilităţi să achite la zi datoriile, pentru a nu mai crea probleme vecinilor bine intenţionaţi. Anul trecut, copiii din G2 care au frecventat şcoala şi au avut note bune au fost recompensaţi de Primărie cu o vacanţă la mare, totodată, cu condiţia ca părinţii să fie cu plata la zi a utilităţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nea Gicu

    vineri, 20.05.2011 at 15:02

    o actiune inteleapta a primarului ar fi,fara discutie,raderea acestui bloc dintre toate blocurile din cetate,in vederea unei bune convietuiri in acest spatiu!! primarul ar castiga 90 la suta simpatia tuturor locuitorilor din cetate printr-o asemenea actiune! ganditi-va numai ce rau fac acesti oameni de etnie rroma,huligani si nedisciplinati printre locuitorii cu bun simt in vestitul cartier albaiulian!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax