Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Descoperire macabră într-o galerie minieră din Corna, Roşia Montană

Publicat

Într-o galerie minieră neexploatată din localitatea Corna, în apropiere de Roşia Montană, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui bărbat de 29 de ani.

Reprezentanţii IPJ Alba au precizat că acesta a fost identificat ca fiind un tânăr din Cluj-Napoca. Tânărul locuia la bunicii săi din Abrud, de unde a plecat, joi dimineaţă. Pentru că nu a mai revenit, familia a plecat să îl caute şi a fost găsit la câteva sute de metri de intrarea în galeria din Corna.

O echipă de intervenţie a demarat acţiunile pentru scoaterea cadavrului şi poliţiştii au demarat cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba:

„În data  de 05.08.2011, orele  08.10,  agenţii Postului de Poliţie Roşia Montană au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orelor 04.00, l-a găsit pe nepotul său, C.G.C. de 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, decedat într-o galerie de mină de pe raza satului Corna.

La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare, care a constatat că în galeria de mină neexploatată din anii 80 nu se poate face accesul decât cu echipament special, astfel că s-a solicitat deplasarea la faţa locului a unei echipe speciale de salvatori minieri de la Mina Petroşani, judeţul Hunedoara.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în data de 04.08.2011, ora 11.00, C.G.C. a plecat de la domiciliul bunicii sale din Abrud spre satul Corna, fără a mai reveni.

În aceste condiţii, unchiul său, împreună cu alţi doi cetăţeni au început să-l caute, găsindu-l la data de 05.08.2011, în jurul orelor 4.00.

În urma activităţilor desfăşurate între orele 17.00 şi 19.40 de către echipa de 8 salvatori minieri din cadrul Staţiei Centrale de Salvare Minieră Petroşani, sprijiniţi de 6 angajaţi ai companiei miniere din Roşia Montană, din Galeria Vercheş – orizontul 884, a fost  recuperat cadavrul lui C.G.C.

În urma examinării externe a cadavrului, s-a constatat că acesta prezintă în zona feţei escoriaţii de suprafaţă superficiale, iar îmbrăcămintea era murdară de pământ.

Lângă cadavru au fost găsite un detector de metale, o săpăligă pentru minerit, lanternă pentru cască cu acumulatori, o daltă, un  ciocan, fişe pentru capse, obiecte care este posibil să fi fost folosite de către C.G.C. pentru căutare de minereu aurifer.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Orăşenesc Cîmpeni, unde urmează să fie efectuată necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii. Cercetările sunt continuate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax