Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Despăgubiri de aproximativ 50.000 de lei pentru o fostă angajată a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Petruța Pop a fost concediată abuziv

Publicat

centrul de cultura augustin bena Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, aflat în subordinea Consiliului Județean, are de plătit în jur de 50.000 de lei despăgubiri și taxe unei foste angajate care a fost concediată în mod abuziv. Decizia a fost dată de Tribunalul Alba după doi ani de proces și este executorie. 

Petruța Pop a fost concediată în data de 24 iunie 2015, la câteva luni după ce a fost desființat postul pe care a fost angajată inițial, referent în cadrul Serviciului de Cercetare, și transferată cu atribuții de CDI-st. Decizia de concediere a fost luată de o comisie de disciplină. Managerul Centrului de Cultură în acea perioadă era Daniela Floroian.

Având în vedere lipsa motivelor bine întemeiate, Petruța Pop a acționat în instanță decizia. Noua conducere, reprezentată de Alexandru Pal, a încercat, prin diferite promisiuni de reangajare, făcute în cadru restrâns, să o facă să renunțe la proces, lucru care nu s-a întâmplat.

petruta pop ATMA Acum, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba este obligat să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ 50.000 de lei și reintegrarea în funcția avută anterior concedierii. Decizia a fost dată de Tribunalul Alba la în data de 21 iunie, la aproape 2 ani de la concediere.

Solutia pe scurt a instanţei: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta Pop Petruţa Dorina împotriva pârâtului Centrul de Cultură Augustin Bena, cu sediul în Alba Iulia (…) şi, în consecinţă: Anulează decizia nr.74/24.06.2015. Dispune reintegrarea reclamantei în funcţia avută anterior concedierii şi plata în favoarea acesteia, a unei despăgubiri egală cu salariile lunare avute, indexate, majorate şi actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală corespondentă, începând cu data naşterii dreptului material, până la data plăţii efective. Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâtului al plata sumei reprezentând daune morale. Fără cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Alba. Pronunţată în şedinţa publică din data de 21.06.2017”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax