Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Despăgubiri la Instituţia Prefectului Alba, pentru românii cu proprietăţi sechestrate în Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa

Publicat

Cetăţenii români ale căror proprietăţi au fost sechestrate ori reţinute în Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război vor putea primi despăgubiri. În următoarele două luni, Comisia tehnică de evaluare din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Alba va lucra pentru finalizarea unor astfel de dosare, acestea fiind analizate şi completate cu documentele corespunzătoare, urmând a fi propuse măsuri reparatorii, acolo unde este cazul.

De curând, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o şedinţă a Comisiei Judeţene pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.

La şedinţă au fost puse în discuţie reactualizarea Comitetului tehnic de evaluare şi modalitatea de soluţionare a unui număr de 28 de dosare primite de la Comisia care funcţionează pe lângă Instituţia Prefectului Bucureşti. S-a stabilit ca în perioada imediat următoare să fie solicitat acordul persoanelor care au depus cereri în alte judeţe cu privire la soluţionarea cererilor de către comisia judeţului Alba, în caz contrar cererile urmând a fi retransmise comisiei municipiului Bucureşti. De asemenea, acolo unde se impune, în urma analizării dosarelor vor fi solicitate petenţilor acte doveditoare privind calitatea de refugiat, privind calitatea de moştenitor sau, după caz, acte de proprietate ale imobilelor revendicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax