Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Despăgubiri reduse la jumătate în instanţă: Un fost funcţionar de la Primăria Blaj are de plătit 30.000 de lei, într-un dosar de delapidare

Publicat

Fost funcţionar la Primăria Blaj, Elena Patap a primit reducerea sumei pe care o are de plătit drept despăgubiri civile într-un dosar de delapidare. De la 70.000 de lei cât a hotărât Judecătoria Blaj, acum suma este de 30.000 de lei, prin hotărâre a Curţii de Apel Alba Iulia, care a judecat recursul. Femeia, fostă angajată la Taxe şi Impozite, mai are o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare.

Elena Patap, care a fost angajată a Primăriei municipiului Blaj, la Direcţia de Taxe şi Impozite. Este judecată pentru că şi-a însuşit ilegal zeci de mii de lei din banii plătiţi administraţiei locale de contribuabili din Blaj. Dosarul a fost înregistrat în 4 martie la Judecătoria Blaj, iar sentinţa a fost pronunţată în 30 mai. „Aplică inculpatei pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare, cu suspendare. Obligă inculpata la 73.585 lei despăgubiri civile şi 400 lei, cheltuieli judiciare”, se afirmă în minuta instanţei din Blaj. Soluţia poate fi contestată cu recurs.

Elena Patap avea atribuţii referitoare la micii agenţi comerciali, care plăteau taxe la primărie. În urmă cu aproximativ 1 an, s-a descoperit lipsa unei sume de bani din conturile instituţiei. Un control de audit a scos în evidenţă lipsa sumei de 38.423 lei, sustrasă de funcţionară şi utilizată în scop personal.

Femeia avea parolă ce îi permitea accesul în sistem şi, astfel, a reuşit să delapideze instituţia cu suma de bani menţionată. Inculpata nu mai lucrează la Primăria Blaj din aprilie 2012. Instanţa a considerat, pe baza probelor de la dosar, că inculpata trebuie să plătească peste 70.000 de lei în contul primăriei.

În recurs, hotărârea Curţii de Apel a fost de reducere a despăgubirilor la suma de 31.780 lei, pronunţată în 16 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax