Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Detalii despre campania de vaccinare anti-COVID: Armata și MAI vor fi implicate în distribuție și transport. Vaccinul, gratuit

Publicat

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță (foto), afirmă că scenariul cel mai optimist este ca primele doze de vaccin să ajungă în România la sfârșitul lunii decembrie, iar în cel mai pesimist scenariu, în primul trimestru din 2021.

Populația se va putea vaccina după aproximativ 2-3 luni de la debutul campaniei de vaccinare în țara noastră, iar vaccinarea va fi gratuită și voluntară. În distribuirea și transportul vaccinului vor fi implicate Armata și structuri din Ministerul de Interne, spune acesta într-un interviu pentru HotNews.ro.

Sumarul interviului:

În cel mai optimist scenariu, primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România la finalul lunii decembrie.
În cel mai pesimist scenariu, țara noastră va primi vaccinul în primul trimestru al anului 2021.

România va primi de la Comisia Europeană, în tranșe, 10,7 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Prima tranșă va fi de aproximativ 1,2 milioane de doze, dacă vaccinul va ajunge în decembrie. Dacă va ajunge în ianuarie, cantitatea va fi dublă: atât cea din decembrie, cât și cea din ianuarie. Acestea sunt date estimative, pentru că totul depinde de avizele Agenției Europene a Medicamentului pentru un vaccin sigur.

Vaccinarea va fi gratuită și voluntară.

În prima etapă vor fi vaccinați angajații din sistemul medical, din serviciile de asistență socială, vârstnicii, pacienții cu boli cronice și angajații din domenii cheie – apărare, educație sau energie.

Oamenii obișnuiți se vor putea vaccina după aproximativ 2-3 luni de la debutul campaniei de vaccinare în România.

Vor fi amenajate centre de vaccinare în spații precum săli de sport sau săli de conferințe.

Vor exista un centru principal de recepție a vaccinului, cel mai probabil Institutul Cantacuzino, și centre regionale și locale.
În distribuirea și transportul vaccinului vor fi implicate Armata și structuri din Ministerul de Interne.

Interviul complet poate fi citit pe HotNews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax