Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Detalii legate de conversațiile Alexandrei cu operatorii 112. Când vor fi făcute publice, România se va sufoca de indignare

Publicat

Au apărut pasaje din raportul oficial al MAI. Din el se înțelege că Alexandra Măceșanu a fost repezită de polițistul de la IPJ Olt care a direcționat-o la Poliția orașului Caracal fără să-i dea nici un sfat.

Când vor fi făcute publice aceste înregistrări, România se va sufoca de indignare, consideră jurnalistul Cătălin Tolontan, într-un editorial publicat astăzi.

Una dintre puținele persoane care a ascultat înregistrările a declarat pentru Alba24 că discuțiile sunt ”șocante”, însă nu a putut să dea mai multe detalii, deocamdată.

Informații detaliate a publicat însă siteul stiripesurse.ro, legate de cele 5 discuții telefonice dintre victimă și autorități. Da, 5 nu 3. Trei discuții s-au purtat prin centrală, iar două s-au purtat de pe telefoanele mobile personale.

De asemenea, au mai fost audiate astăzi alte două apeluri telefonice la 112 ale unei vecine a criminalului. Informațiile de mai jos provin din raportul MAI legat de crima din Caracal.

La ora 11.05, la nivelul STS Olt s-a primit un apel 112, de la numărul de telefon …. (cartela pre-paid), de la o persoană de sex feminin care s-a recomandat ca fiind Măceșanu Alexandra, și care sesiza ca a fost răpită și violata, însă până la redirecționarea apelului către dispeceratul IPJ Olt, convorbirea s-a întrerupt.

La ora 11.07, apelul a fost restabilit de catre dispeceratul STS Olt, care a apelat numărul ….., iar convorbirea a fost preluatăa de către agent sef principal Florescu Vasilica Viorel, dispecer de serviciu 112 în cadrul IPJ Olt, care a fost sesizat cu privire la comiterea faptelor de lipsire de libertate, agresiune fizica și viol. Imediat, politistul a redirecționat apelul către dispecerul Politiei Municipiului Caracal, agentul șef principal Tănase Lucica, comunicându-i totodata datele obtinute de la operatorul STS.

La ora 11.12, Macesanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe același număr de telefon, sesizând aceleași aspecte, motiv pentru care dispecerul IPJ Olt a redirecționat apelul catre dispeceratul Poliției Municipiului Caracal, solicitand măsuri urgente.

După primirea apelului de la ora 11.12, dispecerul Politiei Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră, formată din agent șef principal Neagoe Florentin și agent șef principal Mechenis Catalin, care actionat in zona 7 Caracal, respectiv strazile Antonius Caracalla si Piata Victoriei, intrucat din datele obtinute de la minora, rezulta ca este posibil sa se afle pe strada Antonius Caracalla nr. 9, adresa pe care aceasta a furnizat-o de pe o carte de vizita gasita la locul unde se afla.

Cu ocazia audierii înregistrarii discuției telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Sef Principal Florescu Vasilica Viorel și victima, s-a constatat ca polițistul a avut o atitudine refractară față de aceasta fără a da dovada de solicitudine si neimplicandu-se în obținerea de date care sa conducă la identificarea locației unde se afla persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei pâna la sosirea echipajelor de politie.

În vederea obținerii de detalii suplimentare legate de locație, agent șef principal Neagoe Florentin a solicitat dispecerului Poliției Municipiului Caracal comunicarea numarului de telefon al victimei, după care a apelat-o la ora 11.13, de pe telefonul personal, și a purtat o discuție cu aceasta, ocazie cu care i-a indicat mai multe detalii despre locația unde se afla și a comunicat adresa de pe cartea de vizita care apartinea unui inginer de cadastru, pe nume Popescu Lucian.

De asemenea, minora a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului în care se afla și a precizat că nu poate părăsi locația întrucat în curte se afla un câine lup de care îi este teamă.

Întrucat a existat o neconcordanta între adresa indicata de victima și cea unde se afla aceasta, agentii de politie susmentionati au revenit la Politia Municipiului Caracal si au raportat evenimentul sefului Biroului Investigatii Criminale, comisar de politie Pistol Constantin.

La ora 11.29, apelanta a fost din nou sunata de pe telefonul agentului de politie Neagoe Florentin, ocazie cu care comisar Pistol Constantin a încercat să obțină informații legate de locația în care se afla.

Cu ocazia discutiei telefonice, politistul a incercat să o calmeze pe fata și i-a cerut sa-i spuna daca stie unde se afla si ce vede in jurul ei.

Aceasta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla lângă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini.

Totodată, victima a precizat că, în acea curte, se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri, și mai mulți câini lupi dezlegați, în continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ.

Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăpere deoarece este legată și afară sunt câini lupi.

Conform raportului politistului, în acest timp, pe fundal, se auzea lătrat de caini, iar fata a afirmat ca nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul. Din discuție, cea în cauza a precizat ca s-ar afla in cartierul Protoseni din Caracal si ca a fost violata de barbat.

În același document se mai arată că discuția este încheiată atunci când pe fundal se auzea lătrat de câin și fata spune că nu mai poate vorbi, deoarece bărbatul s-a întors.

Sursă: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax