Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

„Detectivi pe tărâmul emoțiilor”, proiect destinat elevilor aflați în situații de risc, derulat la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat


„Detectivi pe tărâmul emoțiilor!” este un program care are ca scop dezvoltarea socio-emoțională a elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, aflați în situații de risc, din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba, a transmis directorul instituției, Marius Cosmin Pintea.

Activitățile de consiliere psihopedagogică de grup, implementate de către psihologul Ioana-Mirela Popescu, îi ajută pe beneficiarii programului să comunice și să stabilească mai ușor relații cu cei din jurul lor, să-și exprime emoțiile și să le gestioneze eficient.

Proiectul se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2019 pentru 30 de elevi aflați în situații de risc, precum: absenteism, tulburări de comportament, mediu defavorizat, situație financiară precară, părinți plecați în străinătate, părinți divorțați sau decedați etc.

Totodată, în cadrul proiectului, cadrele didactice de la ciclul primar vor beneficia de un workshop pe tema dezvoltării socio-emoționale a elevilor.

„Dezvoltarea socio-emoțională a elevilor presupune învățarea rolurilor sociale și a modalității de interacționare, stabilind relații interpersonale bazate pe încredere reciprocă.

Activitățile cuprinse în programul Detectivi pe tărâmul emoțiilor!, structurate pe 8 module au menirea de a îndruma elevii în recunoașterea și gestionarea emoțiilor disfuncționale, trăite în diferite contexte sociale, precum: tristețe, furie, anxietate (teamă), rușine, vinovăție, gelozie, invidie și sentimente de rănire.

Programul aduce un plus calitativ la nivelul unității de învățământ deoarece ca beneficiari indirecți ai acestuia pot fi identificați părinții elevilor – ameliorarea tulburărilor de comportament, unitatea școlară – scăderea riscului de abandon școlar și societatea – eficientizarea integrării și adaptării în contexte diverse de viață a elevilor” a declarat Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.

Proiectul „Detectivi pe tărâmul emoțiilor” implementat de Asociația Act for Tomorrow.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate