Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deținut al Penitenciarului Aiud care a spus că și-a pierdut memoria în timp ce era în greva foamei, condamnat pentru ultraj

aiud penitenciar

Publicat

Un fost deținut al Penitenciarului Aiud a mai primit o pedeapsă cu executare, pentru o faptă pe care a comis-o în penitenciar.

Recent Curtea de Apel Alba Iulia a dat o decizie definitivă pe numele bărbatului, după ce a fost condamnat la Judecătoria Aiud pentru ultraj. 

Nemulțumit de decizia primită acesta a făcut apel, iar instanța superioară, a respins acțiunea acestuia în data de 14 mai 2024.

Motivul pentru care deținutul a ajuns, iar în fața instanței, este că a amenințat un polițist de penitenciar cu moartea. Deși s-a întâmplat în luna aprilie a anului 2022, o decizie finală a venit abia doi ani mai târziu.

Ce apărare a avut deținutul

Deținutul se afla în greva foamei la momentul respectiv și a spus că din această cauză nu își mai aduce aminte ce a făcut.

În fața instanței a spus că se afla în procedura refuzului de hrană, ocazie cu care a luat mai multe pastile, de tip Fortifikat Forte, precum şi medicamente nespecificate, de tip antibiotic şi altele pentru afecțiuni cardiace.

Conform declarației, acesta şi-a pierdut ulterior discernământul, motiv pentru care nu își mai amintește ce s-a întâmplat la ieșirea de pe secție, cu ocazia prezentării la cabinetul medical.

Polițist de penitenciar amenințat cu moartea

Acesta l-a l-a amenințat cu moartea pe un polițist de penitenciar. Mai exact i-a spus că după ce se va elibera îl va ucide pe el, dar și pe rudele sale.

”La data de 07.04.2022, în jurul orei 14.20, în timp ce se afla în Penitenciarul Aiud, la ieșirea de pe secție, a amenințat-o cu moartea, în mod nemijlocit, pe persoana vătămată , ofițer de politie penitenciară, în timpul ce îşi exercita atribuțiile de serviciu, spunându-i ”lasă că mă eliberez şi te omor şi pe tot neamul tău, eu ţi-i omor, îţi garantez!”, au notat magistrații.

Pedeapsa primită

Atât la instanța de fond, Judecătoria Aiud, dar și la instanța superioară, Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații au dat aceeași sentință: un an de închisoare pentru ultraj.

Decizia a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax