Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deținut al Penitenciarului Aiud, iertat de judecători la doi ani după ce a spart un geam în închisoare. A avut un acces de furie

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Un bărbat care în luna septembrie a anului 2021 a spart un geam al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud, a fost iertat, doi ani mai târziu.

Este vorba despre un dosar de confirmare a renunțării la urmărirea penală, finalizat recent de magistrații Judecătoriei Aiud. 

În data de 7 martie 2023, magistrații din Aiud au confirmat renunțarea la urmărirea penală și au închis dosarul de distrugere, în cazul deținutului de la Aiud.

Motivarea a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”În fapt s-a reținut că, la data de 07.05.2021, în jurul orei 13.00, deținutul în cadrul Penitenciarului Aiud, în camera de deținere, pe fondul stării de furie, a distrus geamul camerei de deținere, cauzând Penitenciarului Aiud un prejudiciu în cuantum de 29,40 RON, recuperat integral la data de 27.09.2021, din fișa contabilă a persoanei în cauză.

Prin prisma principiului oportunității urmăririi penale, având în vedere că persoana vătămată a cerut întreruperea cercetărilor penale, menționând expres că nu are nicio pretenție față de intimat, s-a constatat că nu există un interes public în realizarea obiectului acesteia.

Se apreciază că la dosarul cauzei există un probatoriu temeinic care permite a se stabili, fără îndoială, existenta faptei și împrejurările comiterii acesteia, însă analiza acestora duce la concluzia că nu este oportun să se procedeze la urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, urmărirea penală pentru distrugere a fost închisă de magistrații Judecătoriei Aiud la cererea procurorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax