Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deţinut de la Penitenciarul Aiud, condamnat pentru ultraj judiciar. „Victima” este şeful Parchetului de pe lângă Judecătorie

Publicat

Penitenciar Aiud

Penitenciar AiudUn bărbat, deţinut de la Penitenciarul Aiud, a fost condamnat de prima instanţă pentru ultraj judiciar şi încălcarea solemnităţii şedinţei. Pedeapsa este de un an şi o lună de închisoare, ce se adaugă celei pe care o execută deja din 2013, în total cumulând 6 ani după gratii. „Victima” deţinutului este prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, Olivian Oană.

Deţinutul de la Penitenciarul Aiud, Horvat Gruia Romeo, a fost trimis în judecată în iunie 2014 pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj judiciar şi încălcarea solemnităţii şedinţei. Potrivit Codului penal, aceasta se referă la ”întrebuinţarea de cuvinte ori gesturi jignitoare sau obscene, de natură să perturbe activitatea instanţei, de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei” şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Ultrajul judiciar presupune ”săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror ori împotriva bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

Deţinutul a fost condamnat la 3 luni de închisoare pentru încălcarea solemnităţii şedinţei şi la 1 an după gratii pentru ultraj judiciar.

Prin contopire, Judecătoria Aiud a stabilit ca acesta să execute 1 an şi 1 lună de închisoare.

De asemenea, instanţa a decis să adauge această pedeapsă la cea pe care o executa inculpatul, din anul 2013, rezultând în final o condamnare de 6 ani 10 luni şi 8 zile închisoare.

Dosarul este în faza de contestaţie la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax