Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deținuți de la Penitenciarul Aiud, în pelerinaj la Mănăstirea Râmeț. Au vizitat biserica monument istoric aflată în incintă

Publicat

14 deținuți de la Penitenciarul Aiud au participat la un pelerinaj organizat la Mănăstirea Râmeț, organizat de sectorul „reintegrare socială”.

Itinerariul a fost realizat de 14 persoane private de libertate, clasificate la regimul „închis”, care desfășoară activități lucrative în beneficiul Penitenciarului. Deținuții au fost însoțiți de Attila Iosif Köble, Subcomisar de Poliție Penitenciară.

Începând cu orele dimineții, aceștia au participat la Sfânta Liturghie, după care s-au rugat împreună la Taina Sfântului Maslu.

În continuare, părintele protosinghel Ioanichie, slujitor la Altarul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Mănăstirii Râmeț, le-a vorbit persoanelor private de libertate despre iubirea de Dumnezeu și iubirea aproapelui, explicându-le pilda samarineanului milostiv.

Tot cu această ocazie, deținuții au vizitat biserica monument istoric aflată în incinta așezământului monahal.

De asemenea, monahia Dionisia le-a prezentat pe scurt istoricul Mănăstirii și le-a vorbit despre chipul de sfințenie al părintelui Dometie Manolache, propus recent spre canonizare.

Activitatea a avut ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială, contribuind la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare facilă în comunitate.

Sursă: Reîntregirea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax