Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Deţinuţii din Aiud sunt la zi cu toate ştirile din afara închisorii

Publicat

Deţinuţii din Penitenciarul Aiud ştiu tot ce mişcă în judeţ şi în ţară. Nici nu există motive să nu fie aşa, deoarece dreptul la informaţie este respectat prioritar, prin intermediul reţelei de televiziune prin cablu, disponibilă în toate camerele de deţinere şi care asigură posibilitatea de a viziona toată gama de programe, de la ştiri de interes local, naţional şi internaţional, la sport şi divertisment.

Conform reprezentanţilor Penitenciarului Aiud, deţinuţii sunt şi formaţi, nu doar informaţi. Prin intermediul canalului propriu, serviciul educaţie furnizează, zilnic, ştiri şi noutăţi ce privesc legislaţia în domeniul execuţional-penal, precum şi prevederi ale regulamentului de ordine interioară.

Persoanele private de libertate au la dispoziţie şi ziare. Penitenciarul a încheiat abonamente pentru 29 de exemplare, la un număr de nouă publicaţii scrise, care se distribuie zilnic pe secţiile de deţinere.

Pe lângă televizoare şi ziare, deţinuţii vor putea asculta, în viitorul apropiat, şi posturile de radio. Conducerea Penitenciarului a organizat trimestrial, în 2010, şedinţe de informare cu reprezentanţii persoanelor private de libertate de pe toate secţiile de deţinere, prin care au fost transmise informaţii privind diversele măsuri luate şi care au influenţat, într-un fel sau altul, existenţa populaţiei carcerale şi au fost ascultate numeroase probleme sau propuneri primite din partea persoanelor private de libertate. În scopul atingerii unui standard ridicat în asigurarea dreptului la informaţie, se află într-un stadiu avansat lucrările de instalare a unei reţele exterioare de radioficare, ale cărei componente au fost achiziţionate în totalitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax