Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deținuții politici și copiii acestora vor primi indemnizații majorate. Care sunt condițiile din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

inchisoare

Indemnizațiile deținuților politici vor fi în cuantum de 700 de lei pentru fiecare an de suferințe din cauze politice. De asemenea, copiii persoanelor care au avut de suferit din motive politice, au fost deportate în străinătate ori constituite în prizonieri vor primi indemnizații.

Prevederile sunt trecute într-un proiect de lege adoptat definitiv de Parlament în 6 iulie și transmis președintelui pentru promulgare, potrivit legestart.ro.

Până acum, indemnizațiile erau mai mici pentru foștii deținuți, iar beneficii primeau doar soția/soțul supraviețuitor.

Modificările la Decretul-lege nr. 118/1990 şi Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999:

„ Persoanele care s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a), b), e) şi f) şi alin. (2) au dreptul la o indemnizaţie lunară de 700 lei pentru fiecare an de detenţie, strămutare în alte localităţi, deportare în străinătate sau prizonierat, indiferent dacă sunt sau nu sunt pensionate.

Indemnizaţiile acordate în baza prezentei legi sunt neimpozabile şi nu se iau în calcul la stabilirea altor drepturi potrivit legii.

Soţul/Soţia celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale ţărăneşti ori decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 700 lei neimpozabilă, dacă ulterior nu s-a recăsătorit.

Beneficiarii acestor indemnizații vor putea fi scutiți de taxe și impozite locale, în funcție de deciziile proprii ale autorităților respective.

Persoanele aflate în una din situaţiile prevăzute la art. 1 pot fi scutite de la plata impozitelor şi taxelor locale, prin hotărâre a consiliului local”.

sursa: legestart.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Diana

    sâmbătă, 27.07.2019 at 21:50

    Gresit! Copiii lor nu primesc nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax