Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DEZASTRU în Apuseni din cauza inundațiilor. 25 de persoane si-au evacuat locuințele, zeci de case, pășuni și drumuri sunt sub ape


Publicat

apuseni inundatiiZona munților Apuseni este tot mai afectată de inundații, ca urmare a temperaturilor crescute din această perioadă. Zeci de case au fost inundate, 25 de persoane din comuna Avram Iancu s-au  s-au autoevacuat la rude, au fost inundate 12 ha pășuni și fânețe și a fost distrus terasamentul pe 1,1 km pe DJ762 și DC91. 

VIDEO: Zeci de curți și drumuri inundate, poduri blocate cu gheață în comunele Avram Iancu și Vadul Moților. Apele au ieșit din matcă

16388389_1392554094134342_1071091429872003229_nÎn urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase și a rapoartelor operative transmise de comitetele locale pentru situații de urgență din zonele afectate din 04.02.2017, la nivelul județului Alba au fost înregistrate următoarele efecte, astfel:

Pe raza orașului Cîmpeni, în localitățile Vârși și Cîmpeni, pe râul Abrudel și Valea Brătinesei a crescut nivelul apei, ca urmare a formării unor aglomerări de ghețuri, fiind în pericol de a fi inundate mai multe gospodării și drumuri. Intervențiile s-au finalizat, nu s-au raportat pagube.
Forțe și mijloace în teren pentru decolmatare:
SVSU Cîmpeni au intervenit cu 2 voluntari cu 1 buldoexcavator;
Stația de pompieri Cîmpeni cu 2 subofițeri și 1 autospecială de intervenție.

Pe raza comunei Albac, localitatea Albac, s-au format aglomerări de ghețuri în 3 zone din apropierea DN75, nivelul apei a crescut până aproape de nivelul drumului. Au fost inundate 3 curți, fiind în pericol de inundare alte 10 gospodării. Intervențiile s-au finalizat.
apuseni inundati1iForțe și mijloace în teren pentru decolmatare și evacuare apă:
SVSU Albac, 10 voluntari cu 1 motopompă transportabilă și mijloace de primă intervenție;
Stația de Pompieri Cîmpeni, 7 subofițeri, cu 2 autospeciale de intervenție, 1 motopompă transportabilă și 1 motopompă remorcabilă;
Detașamentul de pompieri Alba Iulia, 2 subofițeri cu 1 autospecială de intervenție și 1 motopompă remorcabilă de capacitate mare.

Pe raza comunei Roșia Montană, localitatea Cărpiniș au fost inundate 3 case, 4 anexe gospodărești și 3 curți, ca urmare a revărsării unui pârâu nepermanent. Intervențiile s-au finalizat.
Forțe și mijloace în teren pentru evacuare apă:
SVSU Roșia Montană, 3 voluntari, 1 buldoexcavator și 1 motopompă transportabilă.

Pe raza comunei Vadu Moților, în localitățile Vadu Moților și Necșești, s-au format mai multe aglomerări de ghețuri pe râul Arieșul Mare, în apropierea DN 75, fiind în pericol să iasă inunde drumul național și mai multe gospodării. Intervențiile s-au finalizat, nu s-au raportat pagube.
Forțe și mijloace în teren pentru decolmatare și evacuare apă:
SVSU Vadu Moților, 3 persoane cu mijloace de primă intervenție;
Detașamentul de pompieri Alba Iulia, 2 subofițeri cu 1 autospecială de intervenție și 1 motopompă remorcabilă.

Pe raza comunei Vidra, localitatea Ponorel, pe râul Arieșul Mic, s-au format mai multe aglomerări de ghețuri, fiind în pericol să fie inundate mai multe gospodării. Intervențiile s-au finalizat, nu s-au raportat pagube.
Forțe și mijloace în teren pentru decolmatarea cursului de apă:
SVSU Vidra, 4 persoane cu 1 buldoexcavator.

Pe raza comunei Avram Iancu, în localitățile Avram Iancu, Dolești și Vidrișoara, râul Arieșul Mic a ieșit din matcă în urma formării unor aglomerări de ghețuri, fiind inundate 15 case, 15 anexe gospodărești, 12 ha pășuni și fânețe, a fost distrus terasamentul pe 1,1 km pe DJ762 și DC91.

Un număr de 25 de persoane s-au autoevacuat la rude. În localitățile Avram Iancu și Dolești s-au încheiat intervențiile.

Forțe și mijloace în teren pentru decolmatare și evacuare apă:
SVSU Avram Iancu, cu 1 TAF, 1 IFRON, 20 de persoane;
Stația de pompieri Cîmpeni cu 2 autospeciale de intervenție, 1 SMURD B2, cu 9 subofițeri.

Pe raza comunei Bistra, localitatea Bistra, s-au format aglomerări de ghețuri pe râul Arieș, fiind în pericol să fie inundate mai multe gospodării. Intervenția s-a finalizat, nu s-au raportat pagube.
SVSU Bistra au intervenit cu 4 persoane și 1 buldoexcavator.

16427765_1216864725016336_1430524111092592455_nPe raza orașului Teiuș, în localitatea Teiuș, s-a format un pod de gheață pe Valea Geoagiului, fiind în pericol de inundare mai multe gospodării. Intervenția s-a finalizat, nu au fost raportate pagube.
SVSU Teiuș au intervenit pentru evacuarea gheții cu 3 voluntari și 1 buldoexcavator.

IPJ Alba a intervenit pentru dirijarea circulației și asigurare măsuri specifice, cu 25 lucrători și 12 autoturisme
Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba, s-a deplasat în zonele unde erau formate aglomerările de ghețuri în vederea identificării unor posibile locații în care să se execute misiuni de distrugere a zăpoarelor, cu mijloace pirotehnice, însă datorită locuințelor aflate în vecinătatea cursurilor de apă nu a fost posibilă intervenția.
Intervențiile în teren au fost coordonate operativ de col. Oprișa Cornel, împuternicit inspector șef la ISU Alba, sprijinit de grupa operativă.

În data de 05.02.2017, în localitatea Vidrișoara zona este monitorizată, iar intervenția continuă pentru înlăturarea gheții și pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri și curți de către Stația de pompieri Cîmpeni cu 2 autospeciale de intervenție, 2 motopompe, 1 ofițer și 12 subofițeri și SVSU Avram Iancu cu 2 buldoexcavatoare și 15 persoane.
Grupa operativă din cadrul ISU Alba (3 ofițeri și 1 subofițer) s-a deplasat în com. Avram Iancu pentru coordonare intervenție.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Restricții de circulație pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Se fac lucrări de reparații. Atenționări pentru șoferi

Publicat

politie

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi și mâine, sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu.

Până joi, 22 octombrie, ora 20.00, pe autostrada A1 Sibiu –Deva, între kilometrii 283 – 282, pe raza localității Apoldu de Jos, județul Sibiu, pe sensul de deplasare Deva-Sibiu, sunt restricționate banda de urgență și prima bandă, din cauza unor lucrări de reparații la partea carosabilă.

Vezi și UPDATE FOTO VIDEO: ACCIDENT GRAV pe Autostrada A1 Orăștie-Sebeș, în zona Pianu: 13 răniți și un decedat. Traficul a fost blocat două ore

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Nelu Tătaru: Guvernul va da mâine OUG pentru tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice și cu forme ușoare de COVID-19

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, la Cluj, că Guvernul va adopta joi ordonanța de urgență pentru tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice și cu forme ușoare de COVID-19.

Tătaru a explicat că aceste persoane vor fi monitorizate de medicii de familie și de autorități pentru a respecta perioada de izolare.

Ordonanța de urgență va modifica Legea 136 privind carantinarea, care prevede că toate persoanele infectate trebuie să stea în spital 48 de ore.

Prin această măsură, Guvernul încearcă să reducă numărul de pacienți cu COVID-19 din spitale.

De fapt, lucrul stipulat în OUG era deja pus în practică în realitate, acolo unde numărul cazurilor active este mult mai mare decât cel al locurilor din spitale.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

SPCLEP Alba Iulia își restrânge activitatea din cauza unui focar de COVID. Programul instituției și actele care se pot procesa

Publicat

evidenta populatiei alba

Administrația din Alba Iulia a anunțat miercuri că activitatea Serviciului Public Local de Evidență a Persoanelor își restrânge activitatea, după descoperirea unui focar de coronavirus în cadrul instituției. 

Este vorba despre 9 teste pozitive în rândul angajaților. 

Activitatea SPCLEP se restrânge astfel:

1. Evidența populației

a) eliberarea de acte de identitate se va face de luni până vineri strict între orele 09:00-11:00;

b) cererile de acte de identitate vor fi preluate și prelucrate de către DPCEP Alba, pe bază programărilor înregistrate prin utilizarea site-ului www.evp-albaiulia.ro.

2. Stare civilă – vor fi preluate doar acte pentru constatarea decesului și urgențe.

Acest program va fi valabil pentru următoarele 14 zile.

Pentru orice informații suplimentare puteți contacta SPCLEP Alba Iulia la telefon 0258 815 565 sau email spclep@apulum.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Metroul din Cluj-Napoca va costa aproape un miliard de euro și va avea 14 kilometri. Durata de implementare va fi de 11 ani

Publicat

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri că studiul de prefezabilitate pentru proiectul metroului din oraş este gata şi că el urmează să fie dezbătut în prima şedinţă a consiliului local. Lucrarea trebuie să fie finalizată în 11 ani. 

„Studiul de prefezabilitate pentru metrou e gata, va urma să fie aprobat şi de comuna Floreşti şi înaintat Guvernului. Dezvoltarea zonei metropolitane este foarte importantă din punct de vedere al metroului şi trenului metropolitan.

Sunt 70.000 de maşini pe ruta Floreşti-Cluj în 24 de ore. Metroul va avea o lungime de 14,4 km, 14 staţii, iar costurile sunt de 986 de milioane de euro. Durata de implementare va fi de aproape 11 ani”, a declarat Emil Boc într-o conferință de presă.

Studiul de prefezabilitate este primul pas birocratic înainte de începerea efectivă a proiectului și depunerea lui pentru o eventuală finanțare europeană.

Tot miercuri, primarul Emil Boc şi membrii Consiliului Local Cluj-Napoca au depus jurământul de învestire în funcţii.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate