Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

DEZASTRU pe lotul Teiuș-Aiud al Autostrăzii Sebeș-Turda: 2,8% în 7 luni. Progrese notabile între Sebeș și Alba Iulia

Publicat


Asocierea Pizzarotti & Pomponio de pe lotul 1 al Autostrăzii A1 Sebeș – Turda se află pe locul 4 în topul constructorilor implicați în marile proiecte de infrastructură din România, cu cele mai mari progrese raportate în luna iulie, potrivit statisticilor CNAIR. De cealalată parte, constructorul lotului 2, Aktor, a reușit „performanța” de a realiza un progres de doar 0,64% față de luna precedentă. De altfel, de la începutul acestui an, lucrările între Teiuș și Aiud au înaintat cu 2,83 de puncte procentuale.

Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL a înregistrat în iulie un avans de 2,2 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda. Lucrările pe acest lot au ajuns în iulie la un grad de execuţie de 73,50%, potrivit ultimelor raportări ale CNAIR.

Situația pe Lotul 1 al Autostrăzii A1, Sebeș – Turda: (Luna – stadiul fizic)

 • Iulie – 73,50%
 • Iunie – 71,30%
 • Mai – 69,80%
 • Aprilie – 67,10%
 • Martie – 63,09%
 • Februarie – 61,35%
 • Ianuarie – 61%

Pe locul al treilea în topul celor mai mari progrese se află firma SC Alpenside SRL, cu un progres de 2,23 puncte procentuale în luna iulie pe lotul 2 din Autostrada București – Brașov, Tronson Comarnic – Brașov, sector Predeal – Cristian km 162+300 – km 168+600 și drum de legătură.

Poziția secundă în top a fost ocupată de italienii de la Astaldi (Asocierea Astaldi SpA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom S.A. – Consitrans SRL) pe lotul 2 din Autostrada Brașov – Borș, tronson Ogra – Câmpia Turzii. Constructorii au avansat în luna iulie cu 3,84 puncte procentuale, până la un stadiu fizic de 70,86%.

Pe primul loc în top, după progresul înregistrat, se află Astaldi S.p. A – IHI Infrastructure System Co., pe șantierul podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Aceștia au ajuns la un grad de execuție de 6,56% în luna iulie, un progres de 5,56% față de luna precedentă. 

Pe restul şantierelor au fost raportate progrese mai mici, de sub 2 puncte procentuale, notează economica.net.

Astfel, spre exemplu, pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, Aktor a atins în iulie un stadiu fizic de 51,94%, adică un progres de doar 0,64 față de luna precedentă.

Situația pe Lotul 2 al Autostrăzii A1, Sebeș – Turda: (Luna – stadiul fizic)

 • Iulie – 51,84%
 • Iunie – 51,20%
 • Mai – 50,35%
 • Aprilie – 49,50%
 • Martie – 49,05%
 • Februarie – 49,01%
 • Ianuarie – 49,01%

sursa: cnadnr.ro, economica.net, Asociația Pro Infrastructură


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate