Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dezastrul de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba

Publicat

Starea dezastruoasă în care se află Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba nu va fi remediată în viitorul apropiat, cel puţin aşa susţin administratorii acestui adevărat focar de infecţie. Zilele trecute, reporterii Alba24.ro au fost sesizaţi în legătură cu faptul că pacienţii internaţi sâmbătă acolo sufereau de frig, iar caloriferele care ar fi trebuit să asigure minimul de confort termic erau reci.

Managerul Spitalului Judeţean Alba, Doru Drăgan, susţine că, din informaţiile sale, nu au existat nici un fel de probleme la instalaţia de încălzire şi că scandalul a fost declanşat de mama unui copil, nemulţumită de condiţiile pe care le oferă Secţia: „Am vorbit cu asistenta care a fost de serviciu şi mi-a confirmat faptul că nu a fost, nici un moment, oprită căldura. Zvonurile au început de la mama unei fetiţe de 9 ani, internată în secţia respectivă”.
Problemele Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba sunt vechi şi, din păcate, nu par a se rezolva în curând. Managerul Doru Drăgan a confirmat faptul că ultimele lucrări de reparaţie au fost făcute în 2007, când s-a înlocuit tâmplăria exterioară şi şarpanta: „Am efectuat atunci reparatii la acoperiş, pentru că ploua în saloane. În prezent, avem şi nişte termene de respectat din partea Direcţiei de Sănătate Publică, dar nu sunt bani. Acesta este sistemul sanitar din România şi, din păcate, nu avem ce face”, a explicat Doru Drăgan.
La fel de lipsiţi de optimism se arată şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba, responsabili cu administrarea unităţilor sanitare: „Nu avem nici un buget prevăzut pentru reamenajarea Secţiei de Infecţioase. Nu sunt fonduri europene pe care să le putem accesa şi nici bani pe care să îi putem folosi. Ştim că este nevoie de reparaţii capitale, pentru că secţia se află într-o stare deplorabilă, dar nu avem ce face”, a explicat, ridicând din umeri, directorul economic din cadrul Consiliului Judeţean Alba, Marian Aitai.
În prezent, Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba dispune de 50 de paturi şi un compartiment destinat bolnavilor de HIV/SIDA, în care mai pot fi internate alte 10 persoane. Pentru a putea fi transformată într-un spaţiu de vindecare a suferinzilor, clădirea în care funcţioneaza secţia ar trebui să intre în reparaţii capitale, dar, din păcate, banii prinşi în bugetul anual nu par să ajungă niciodată aici. Până atunci, bolnavii care ajung să fie internaţi la Infecţioase pot doar să spere că nu vor pleca acasă şi cu alte afecţiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax