Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezbatere ADR Centru: Autorități publice din mai multe județe au trasat direcțiile de dezvoltare și nevoile de finanțare pentru perioada 2014-2020

Publicat

YouTube video

Reprezentanții autorităților publice locale, ai mediului de afaceri și ai societății civile din Regiunea Centru s-au întâlnit, miercuri, la Alba Iulia, pentru a crea rețeaua partenerială care va prioritiza domeniile județene ce au nevoie de finanțare, în concordanță cu direcțiile următoarei perioade de programare financiară a fondurilor Uniunii Europene. Întâlnirea de lucru a fost organizată de către ADR Centru și peste 50 de persoane au participat la discuțiile demarate, necesare pentru stabilirea unei viziuni de dezvoltare a comunității pe termen lung.

Întâlnirea de lucru a Comitetului Regional de Planificare a reunit reprezentanții consiliilor județene, ai primăriilor de municipiu, mediului universitar, asociațiilor județene, prefecturilor, precum și ai camerelor de comert din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, alături de experții ADR Centru. Cei prezenți la întâlnire s-au axat în discutii pe rezultatele analizei socio-economice și ale analizei SWOT, realizate la nivelul Regiunii Centru, două dintre analizele componente ale Planului Regional de Dezvoltare, dar și pe pregătirea portofoliului regional de proiecte pentru perioada de programare financiară europeană 2014-2020.

 „Programarea dezvoltării regionale este o acțiune deosebit de complexă, care presupune consultări publice largi și un parteneriat puternic între actorii din regiune care intervin în acest proces. În cadrul acestor întâlniri urmărim identificarea problemelor și a nevoilor la nivelul comunităţii, selectarea proiectelor necesare și prioritizarea acestora, activități pentru care avem nevoie de implicarea comunității, dar și de un parteneriat larg. De asemenea, analizăm posibilitatea de a integra proiectele propuse de membri cu alte proiecte de la nivelul comunității, care să ducă la dezvoltare economică și socială unitară și echilibrată a județelor și a regiunii”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

La sfârșitul lunilor octombrie și noiembrie 2012, ADR Centru va organiza întâlniri punctuale cu grupurile de lucru judeţene și întâlniri individuale cu promotorii de proiecte, fiind alocate două zile pentru fiecare județ. Discuțiile din cadrul acestor întâlniri se vor axa pe portofoliul regional de proiecte propuse și necesare, identificate de către autoritățile publice locale. Se va urmări ca proiectele propuse să aibă obiectivele clar stabilite, inclusiv modul în care acestea vor fi atinse și măsurate, stabilirea unor indicatori de proiect măsurabili și uşor verificabili. De asemenea, discuţiile se vor axa și pe analiza resurselor necesare pentru elaborarea și implementarea proiectelor, precum și sursele de proveniență ale acestora. La cererea membrilor Comitetului, se vor organiza și întâlniri de discuții pe portofoliul de proiecte cu promotorii acestora, care pot avea loc la sediul ADR Centru sau la sediul promotorului.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax