Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DEZBATERE ALBA24: 14 politicieni şi oameni de administraţie ne spun ce se întâmplă cu judeţul Alba după regionalizarea României


Publicat

Ce se întâmplă cu judeţul Alba după regionalizarea României? Acesta este subiectul care îi aduce pentru prima dată împreună la masa discuţiilor pe toţi actorii decizionali din judeţul Alba.

Aceştia au  fost dispuşi să lase la o parte orgoliile şi diferenţele politice şi au acceptat provocarea lansată de Alba24 în parteneriat cu Realitatea.net de a dezbate o problemă de importanţă majoră pentru noi toţi.  14 politicieni şi oameni de administraţie sunt invitaţii jurnalistului Dan Lungu la o ediţie cu totul specială a emisiunii „Testul de Sinceritate”.

Pentru aproximativ două ore, Mircea Hava, Ion Dumitrel, Gheorghe Feneşer, Florin Roman, Alin Cucui, Nicolaie Moldovan, Simion Creţu, Teodor Atanasiu, Alexandru Pereş, Dan Coriolan Simedru, Ioan Dîrzu, Clement Negruţ, Călin Potor şi George Cornel Comşa ne vor spune dacă sunt pro sau contra regionalizării României, ce înseamnă pentru Alba Iulia câştigarea statutului de capitală administrativă a regiunii şi care sunt şansele pe care le avem în această luptă. Invitaţii „Testului de Sinceritate” vor dezbate pentru prima dată împreună care sunt efectele regionalizării în scenariul în care Alba Iulia nu va fi desemnată capitală de regiune.

Cei care doresc să adreseze întrebări celor 14 invitaţi la emisiunea ce va fi difuzată pe Alba24 o pot face până vineri la ora 15.00. Dezbaterea va putea fi vizionată şi pe Realitatea.net.

INVITAŢI la DEZBATERE:

1. Ion Dumitrel – preşedintele Consiliului Judeţean Alba

2. Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia

3. Gheorghe Feneşer – prefectul judeţului Alba

4. Florin Roman – vicepreşedintele CJ Alba

5. Alin Cucui-vicepreşedinte CJ Alba

6. Nicolaie Moldovan – administratorul public al municipiului Alba Iulia

7. Simion Creţu – directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru

Parlamentari de Alba:

8. Teodor Atanasiu – senator PNL

9. Alexandru Pereş – senator PDL

10. Dan Coriolan Simedru – deputat PNL

11. Ioan Dîrzu – deputat PSD

12. Clement Negruţ – deputat PDL

13. Călin Potor – deputat PNL

14. Cornel George Comşa – deputat PPDD.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Florin Ghersasim

  miercuri, 27.03.2013 at 16:26

  Ce cauta Nicolaie Moldovan intre oamenii acestia care chiar pot sa decida viitorul orasului?! El este doar un angajat platit de primarie. Nu mai chemati la astfel de intalniri personaje de tipul acesta!

 2. gica

  miercuri, 27.03.2013 at 18:24

  nu va mai agitati degeaba ! dupa regionalizare aLBa dispare de pe harta , revenim la nivelul de acum 45 de ani ; multumim din inima patronului h(p)avele,lui ii va merge bine inca o generatie , datorita voua dobitocilor care ati votat!!!

 3. eu

  miercuri, 27.03.2013 at 18:55

  Ba dimpotriva, eu sunt chiar curioasa ce ar avea de spus administratorul orasului, si chiar si Cornel Comsa, de la care am retinut aproape zero informatii de cand a aparut in peisajul politic local. Sunt curioasa daca voi auzi ceva cu adevarat relevant si concret din toata treaba asta. Sa stiti, dragi organizatori, ca avem asteptari de la invitatii dumneavoastra, in mare parte vorbitori cantitativi fara mesaj si fara substanta. Si uite si o intrebare: pentru mine, ca cetatean, cum au de gand dumnealor sa procedeze sa imi fie usurata viata din punct de vedere birocratic dupa regionalizare? daca Alba Iulia nu iese capitala, ceea ce e cel mai probabil, voi fi cum e acum un cetatean din Cuca Macaii? sa trebuiasca sa merg „la oras” pentru orice hartiuta ceruta tot de ei??

 4. Cosmin

  joi, 28.03.2013 at 13:04

  Sa ne spuna fiecare in parte: ce masuri au intreprins efectiv in vederea alegerii ca si capitala regionala a orasului nostru??
  chiar aseara am vazut la TV o ipoteza ca descentralizarea asta ar putea aduce din nou in prim plan baronii locali, ce parere au despre asta?

 5. john

  joi, 28.03.2013 at 18:34

  1/3 din jud. voteaza se lupta ptr. SIBIU[ACEASTA CA URMARE A POLITICI DUSE DE CODUC. JUD. alba in ultimi 45 de aniS-A PUS ACCENT NUMAI PE ZONA===NOI SUNTEM DIN M-TI APUSENI,MOCANI DE ALUI HCC+AI.Acum inechitatea trebuie platita.Am fost si vrem inapoi la SIBIU.SA FIE CLAR!!

 6. Ioan Serdeanu

  vineri, 29.03.2013 at 10:27

  1. Ce se intampla cu poluarea groaznica de la Sebes dupa regionalizare ?
  2. Se uneste Sebesul cu Alba Iulia dpdv administrativ pentru a deveni o capitala puternica ?
  3. Se vor face 4 benzi de circulatie pe locul drept ca-n palma intre Alba Iulia si Sebes?
  4. Vor iesi firmele din criza finaanciara crunta dupa regionalizare?
  5. Vor avea profesorii si medicii salarii decente dupa regionalizare ?
  6. VA CRESTE NIVELUL DE TRAI AL ROMANILOR, DUPA REGIONALIZARE?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Furtul de puieți din pădure, pedepsit cu închisoarea sau cu amendă. Reguli noi pentru fondurile forestiere, adoptate în Senat

Publicat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede sancţiuni diferite – de la amenzi până la pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 7 ani – pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, scrie Agerpres.

Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, decizională.

Totodată, constituie infracţiune „furtul de puieţi sau lăstari, care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini, din pădure, din perdelele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, precum şi a oricăror altor produse specifice fondului forestier naţional”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari de la USR, PNL, PSD şi independenţi, mai propune amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare, cu condiţia să fie realizate numai din pământ, lemn şi pietriş.

„Potecile şi traseele pentru mers, alergare şi biciclete pot fi realizate numai din pământ, lemn şi pietriş. Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş”, se arată în expunerea de motive.

Se instituie un nou principiu care vizează „valorificarea ca lemn fasonat”, măsură ce va fi realizată etapizat şi „permite valorificarea superioară a lemnului, permite ca volumul de lemn care se valorifică şi care se transportă să fie determinat precis prin măsurători pe fiecare piesă şi reduce semnificativ tăierile ilegale prin imposibilitatea emiterii de avize de însoţire a materialelor lemnoase de către operatorul economic atestat care realizează prestaţia”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Surse: Agerpres, Hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta calității apei în județul Alba, realizată de Recorder. Două comune au probleme mari, iar în alte 14 nu există rețea

Publicat

Recorder a realizat o hartă a apei contaminate din satele României. În peste 800 de comune ale țării curge apă nepotabilă, fără ca oamenii să fie anunțați, au constatat reporterii publicației. 

În județul Alba, două localități au probleme mari la calitatea apei: Lunca Mureșului și Mogoș, în timp ce în alte 14 comune nu există rețea de apă. 

Conform analizelor efectuate de DSP Alba în 2019, în Lunca Mureșului s-au înregistrat depășiri la indicatorul ”nitrați”.

Mai grav este la Mogoș, unde analizele arată că apa furnizată oamenilor, conform analizelor realizate în 2019, înregistrează depășiri la indicatorii: E.coli, enterococi, bacterii coliforme. Harta unde pot fi văzute toate localitățile din județ este disponibilă AICI

După ce intrați pe link, selectați județul Alba (stânga sus).

Harta nu cuprinde și situația rețelelor mari, cum sunt cele din orașe.

”Prin Legea apei potabile, statul român se obligă să verifice periodic calitatea apei care curge la robinetul fiecărui cetățean conectat la o rețea publică autorizată.

Legea prevede analize periodice ale apei din rețele, realizate atât de operatori (primării sau firme private), cât și de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din fiecare județ. Aceeași lege stabilește parametri de potabilitate a căror depășire este interzisă, acest lucru însemnând că apa poate pune sănătatea oamenilor în pericol.

În zonele rurale, aceste analize impuse prin lege se fac mult mai rar decât la orașe, iar de cele mai multe ori rezultatele nu le sunt comunicate cetățenilor nici măcar atunci când parametrii de potabilitate sunt depășiți.

Am hotărât să facem noi treaba autorităților și am solicitat DSP-urilor din fiecare județ să ne comunice rezultatele ultimelor seturi de analize efectuate la rețelele de apă din mediul rural. După o muncă de două luni, am centralizat rezultatele din 1.568 de localități de pe tot cuprinsul țării și am alcătuit o hartă cu toate informațiile, astfel încât fiecare cetățean să poată afla ce fel de apă consumă” au scris cei de la Recorder, într-un articol de investigație.

Rezultatele centralizate de Recorder arată 892 de comune în care s-au înregistrat depășiri la indicatori precum amoniu, nitriți sau bacterii de natură fecală.

Este o situație extrem de gravă, care arată eșecul statului român într-una dintre cele mai importante misiuni stabilite prin Constituție: în loc să-și protejeze cetățenii, le pune sănătatea în pericol.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate