Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezbatere publică la Alba Iulia, pe tema incluziunii persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii

Publicat

La Alba Iulia va avea loc, miercuri, dezbaterea publică „Angajarea persoanelor cu dizabilităţi. Bune practici la nivel local”.

Întâlnirea va reuni persoane cu dizabilităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai mass-media şi ai organizatiilor neguvernamentale, într-o dezbatere care va genera o colecţie de bune practici în angajarea persoanelor aparţinând acestui grup vulnerabil. Cele mai relevante informaţii culese din teritoriu vor fi adunate într-o culegere de bune practici la nivel local, care va fi distribuită către primării, consilii judeţene, direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC) şi agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă (AJOFM) din întreaga ţară.

Agenda evenimentului propune o serie de teme de dezbatere, precum: obstacolele si beneficiile angajării persoanelor cu dizabilităţi din punctul de vedere al angajatorului/angajatului;  politici de ocupare a persoanelor cu dizabilităţi în România şi în alte state; strategii ale facilitatorilor AJOFM si DGASPC în procesul de angajare; rolul mass-media din România în promovarea politicilor de încurajare a angajării persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.

În cadrul dezbaterii au fost invitaţi Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Valerian Chirila, director general DGASPC Alba, Corneliu Engi, director Executiv AJOFM Alba.

Evenimentul, organizat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizarea a presei, va avea loc la Vila Elisabeta din Alba Iulia, de la ora 10.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax