Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezbatere publică pe tema clasei pregătitoare, intermediată de Organizaţia Femeilor Liberale din Alba

Publicat

Organizaţia Femeilor Liberale şi Comisia de educaţie a PNL Alba au organizat joi, 1 martie, la Sala de Conferinţe a Hotelului „Parc”, începând cu ora 18.00, dezbaterea publică “Suntem pregătiţi pentru clasa pregătitoare?”.

La dezbatere au fost aşteptaţi să participe părinţi, cadre didactice, ONG-uri, jurnalişti, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Scopul acestei dezbateri a fost de a discuta  problemele determinate de aplicarea noii Legi a Educaţiei, în special cele referitoare la introducerea clasei pregătitoare.

Prin această întâlnire, organizatorii au dorit o analiză a situaţiei create în şcoli de apariţia noii metodologii privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, respectiv clasa I.  De asemenea, s-a urmărit identificarea principalelor probleme cu care se confruntă părinţii şi consilierea în ce priveşte metodologia şi calendarul înscrierii copiilor la şcoală.

Dezbaterea a fost organizată la solicitarea unor părinţi şi a  unor cadre didactice care au semnalat, cu îngrijorare, existenţa unor probleme referitoare la introducerea clasei pregătitoare în şcoală.

Elena Ignat, responsabil al Comisiei de educaţie din cadrul PNL Alba consideră că: “Este nevoie să ne implicăm activ pentru a nu face experimente pe seama copiilor noştri. Să încercăm, toţi factorii implicaţi în actul de educaţie, să găsim soluţiile cele mai bune care să ne dea certitudinea reuşitei în educaţia tinerei generaţii.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax