Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Dezbaterea lui Klaus Iohannis cu jurnaliștii: Cum s-a poziționat președintele în raport cu cele mai importante teme ale țării

Publicat


iohannis

Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidențiale, a vorbit la dezbaterea organizată marți seară la Biblioteca Centrală Universitară despre marile teme prezidențiale și a dat răspunsuri fără echivoc când a fost întrebat despre relațiile cu Rusia, China, SUA, UE și NATO. Iohannis a spus în repetate rânduri că Secția specială trebuie desființată, a refuzat să intre în chestiunea presupuselor abuzuri din din Justiție și a promis refacerea legilor justiției.

Jurnaliștii de la G4Media scriu că președintele a refuzat un atac facil la adresa Vioricăi Dăncilă când a fost întrebat de un student dacă un președinte trebuie să știe limbi străine. Iohannis a spus că pe el l-au ajutat, dar, în loc să facă o trimitere la dificultățile ex-premierului în acest domeniu, a spus că există membri ai Consiliul European care nu cunosc nici o limbă străină.

Cele mai importante poziționări ale lui Klaus Iohannis:

  • Despre Rusia: ”Rusia încearcă să recâștige sferele de influență pierdute, Rusia se militarizează tot mai mult, mai ales în vecinătatea României, în Crimeea. Abordarea noastră e cea îpărtășită cu NATO în privința securității și cea împărtășită cu UE în privința sancțiunilor.”
  • Despre NATO: ”NATO e pentru noi garanția securității”
  • Despre China: ”Locul nostru e în spațiul euroatlantic, acolo aparținem noi. Punct. Trebuie să observăm că există evident și alte state cu care putem avea interese comerciale. Cu China putem să avem schimburi economice, dar nu ne considerăm parte din spațiul de valori promovat de ei. Nu am avem obligații provenite din istorie față de ei. Nu cred că putem ignora anumite semnale, nu credă că putem merge prea departe în colaborare cu state din Asia, valorile de care ținem sunt cele europene”.
  • Despre o armată europeană: ”O armată europeană nu e fezabilă. Există politicieni europeni care cer sisteme de apărare proprii în Europa, ceea ce cred că e ok, dar în viziunea mea acestea nu trebuie să fie în afara NATO. Un paralelism cu NATO nu ajută pe nimeni”.
  • Despre Secția Specială de investigare a magistraților: ”Îmi mențin opinia de a desființa Secția Specială. Am cerut și primit opiniile Comisiei de la Veneția, GRECO, MCV. Toate spun că nu e nevoie de această secție. Dacă toți spun că așa nu, eu sunt de părere că așa nu. Înseamnă că ne bazăm pe ceva. Sunt de părere că această secție poate fi transformată în ceva cu care se poate exercita control neconstituțional asupra magistraților.”
  • Despre atacurile PSD la adresa justiției: ”Am început campania din 2014 cu promisiunea că voi întări statul de drept și voi sprijini lupta anticorupție. Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt. Nu s-a rupt, a rămas în picioare. Am corectat în exterior imaginea catastrofală proiectată de PSD”

Citește mai jos dialogurile lui Klaus Iohannis cu studenții și cu cei 9 invitați la dezbaterea pe care a organizat-o și moderat-o la BCU (Ramona Avramescu, Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristian Pîrvulescu, Cristina Şincai și Radu Tudor). Relatarea este în ordine invers cronologică.

Întrebare de la un student: Ce planuri aveți pentru studenți după terminarea studiilor?

Iohannis: Am abordat aceste chestiuni într-un Consiliu European special dedicat acestui subiect, la Gotteborg. Extinderea programului Erasmus + și a consorțiilor de universități

Întrebare de la o studentă: În programul dvs, ați reflectat asupra impactului digitalizării pe piața muncii (venit universal de bază)?

Iohannis: Mă preocupă. Nu o spun din complezență. Am început discuțiile cu guvernul și pe această temă. Noi am rămas mult în urmă în marile sisteme publice în privința digitalizării.

Radu Tudor coboară în sală și îl roagă pe premierul Ludovic Orban să îi adreseze o întrebare incomodă lui Iohannnis.

Ludovic Orban: Cât credeți că veți obține duminică?

Iohannis: Sunt convins că voi obține toate voturile românilor care vor ca eu să fiu președinte (Râsete în sală)

Acum, Iohannis ia întrebări de la studenții din sală.

1. De ce nu ați invitat jurnaliști care să vă pună și întrebări incomode?

Iohannis: Eu consider că au fost întrebări de mare substanță.

2. E important pentru președinte să cunoască mai multe limbi străine?

Iohannis: Pe mine m-a ajutat. Dar să știți că în Consiliul European sunt care nu vorbesc limbi străine. Dar e indicat ca președintele să cunoască măcar o limbă de circulație internațională.

3. Cum vedeți viitorul studenților?

Iohannis: Merită să rămâneți în țară. Dar e binevenit un stagiu afară. Eu am decis să rămân în România, e o decizie conștientă. Eu am ales să rămân în țară.

4. Ce soluție putem implementa de mâine pentru a îmbunătăți educația?

Iohannis: Nu există o soluție de mâine, dar există multe îmbunătățiri punctuale. Am discutat deja cu doamna ministru Anisie și vom îmbunătăți lucrurile. Soluția este maturizarea și implementarea proiectului România educată.

5. Vă credeți un președinte de tranziție?

Iohannis: Nu, ci un președinte de construcție

6. Activați politic dacă nu veți fi reales președinte?

Iohannis: Da.

7. Ce se poate face în sport, infrastructura e la pământ?

Iohannis: Fără sport de masă vom avea o societate bolnavă. Performanța fără sprijin organizat nu putem avea decât punctual. Tot sistemul din sport e anacronic, nefuncțional

—————–

Ion M. Ioniță: Asistăm la o prăbușire de calitate a clasei politice. E România educată un succes?

Iohannis: Nu rămâne în sertar. E proiectul meu prezidențial și vă garantez că-l duc mai departe. România educată merge mai departe și va ajunge la maturitate și va fi implementat. Va începe cu un acord politic, apoi în legislație și implementare. România va avea o reală problemă fără acest proiect.

Ion M. Ioniță: Florin Cîțu a declarat că sănătatea și educația nu sunt o prioritate. Împărtășiți această viziune?

Iohannis: Ele sunt o prioritate. Și va avea și el această viziune.

Ion M. Ioniță: Macron a spus că NATO e în moarte cerebrală și că SUA nu mai pot garanta securitatea europei. De ce nu l-ați sunat pentru a-i explica? Ce poziție veți avea la summitul NATO?

Iohannis: Nu mă înscriu în lunga listă a comentatorilor. Noi discutăm permanent. NATO e pentru noi garanția securității. Chestiunile legate de declarația președintelui Macron le vom discuta la summitul NATO. Nu trebuie să exacerbăm aceste chestiuni.

Relația cu Rusia e foarte complicată. Rusia încearcă să recâștige sferele de influență pierdute, se militarizează tot mai mult. Abordarea noastră e cea împărtășită cu NATO în privința securității și cea împărtășită cu UE în privința sancțiunilor.

——————

Silviu Mănăstire: În 2014 ați fost investigat de ANI, judecătorii s-au pronunțat, dosarul s-a închis. A fost cazul Portocală de la Ploiești. Vă supun atenției cazul unui judecător investigat de SIIJ. Nu ar fi mai bine ca SIIJ să rămână, dar populată cu cei mai buni procurori ai României, pentru a trata abuzurile din justiție? Vă mențineți opinia de a desființa Secția Specială?

Iohannis: Da, îmi mențin opinia de a desființa Secția Specială. Am cerut și primit opiniile Comisiei de la Veneția, GRECO, MCV. Toate spun că nu e nevoie de această secție. Dacă toți spun că așa nu, eu sunt de părere că așa nu. Înseamnă că ne bazăm pe ceva. Sunt de părere că această secție poate fi transformată în ceva cu care se poate exercita control neconstituțional asupra magistraților.

Silviu Mănăstire: Dar sunt multe abuzuri, dosare cu bază factuală foarte adevărată. Ce se întâmplă cu acestea?

Iohannis: Rămân la opinia spusă. Evident, decizia nu o iau eu, ci în Parlament.

Silviu Mănăstire: SUnteți pro sau contra armatei europene?

Iohannis: Noi am creionat împreună un proiect comun pe apărare europeană, PESCO. E centrat pe industria de apărare, cercetare, nu e centrat pe apărarea armată. Există politicieni europeni care cer sisteme de apărare proprii în Europa, ceea ce cred că e ok, dar în viziunea mea acestea nu trebuie să fie în afara NATO. Un paralelism cu NATO nu ajută pe nimeni. O armată europeană nu e fezabilă.

Silviu Mănăstire: Cum vreți să rămâneți în cartea de istorie? Cum îi vedeți pe ceilalți președinți, scurte definiții.

Iohannis: Mă feresc de aceste categorisiri, judecăți de valoare. Pe mine mă preocupă să reprezint bine România, cu demnitate, cu mândrie, în sutele de aspecte care contează pentru români. Eu sunt un om orientat spre construcție și soluție.

——————

Radu Tudor: Cât faceți până la Sibiu?

Iohannis: Cât fac cu ce?

Radu Tudor: În general cu ce mergem și noi pământenii. Cu mașina

Iohannis: Cam 4 ore

Radu Tudor: Mă ajutați să ajung și eu mai repede la Sibiu? Să fiți mai puțin indulgent cu guvernul, după 7 ani de promisiuni, infrastructura e un eșec rușinos.

Iohannis: Eu sunt ferm decis să facem lucrurile acestea. După 30 de ani de tranziție și dispute profunde între diferitele partide, e cazul să ajungem în situația în care un președinte care știe ce e de făcut șiu un guvern să se apuce de treabă. Eu voi fi foarte ferm, chiar intransigent. Aceste discuții trebuie să producă rezultate. Nu avem timp să ne pierdem în discuții de complezență. Aceste chestiuni auf st discutate într-o primă rundă.

Radu Tudor: Trăim într-un mediu tot mai complicat, cu un mare pericol de la Est prin manipulări și fake-news care stimulează curente suveraniste antieuropene.

Iohannis: Împreună cu instituțiile din domeniul securității naționale lucrăm foarte serios pe aceste chestiuni, cu rezultate foarte bune. Multe dintre aceste chestiuni nu pot fi făcute publice din motive lesne de înțeles

——————

Cristian Leonte: În ianuarie 2016 ați promulgat o completare la legile siguranței naționale privind tăierile de păduri. Ce ați făcut ca președinte ca prevederea să fie aplicată?

Iohannis: Am făcut tot ce poate președintele. Am dezbătut în mai multe ședințe CSAT de atunci, am chemat instituțiile la raport, le-am cerut strategii sectoriale coerente. Unele au funcționat, altele nu. Suntem cam la 15% din optim. Mai e foarte mult de lucru. Am discutay cu guvernul, am de gând să modificăm lucrurile.

Leonte: 5 pădurari au fost uciși, sute alții agresați, de ce nu ați făcut presiune publică pe acest subiect?

Iohannis: Mecanismele au început să funcționeze, suboptimal. Vom face în continuare nu doar presiuni, ci și politici. În ce privește pădurarii, e un profund regret că autoritățile nu au putu face mai mult.

Leonte: Din aceste autorități vă excludeți?

Iohannis: Mă exclud pentru că nu am atribuții executive, guvernul are. Dar voi face mai multe în acest sens. Intenția mea e extrem de solidă. Voi avea grijă să se miște lucrurile.

——————

Clarice Dinu: Ați avut informații că va degenera mitingul din 10 august 2018?

Iohannis: Nu am avut informații dinainte. Se pare că s-au pregătit în mare secret. Acea intervenție împotriva demonstanților a fost cea mai gravă intervenție a statului împotriva cetățenilor de la mineriade încoace. Filosofia cu care s-a intervenit a dovedit că PSD e antiromân și antidemocratic.

De asta nu pot să am o dezbatere cu contracandidata. Ea reprezintă un sistem represiv de sorginte comunistă. Stattul care acționează voit împotriva propriilor cetățeni e un sistem represiv.

Clarice Dinu: Ați încercat să luați legătura atunci cu premierul?

Iohannis: Premierul era plecat atunci, nu știu dacă intenționat sau nu. Am luat legătura cu structurile de securitate. Va fi nevoie de mult timp pentru a găsi explicații și soluții pentru a nu mai ajunge în situații similare.

Clarice Dinu: Ați luat în calcul să mergeți în piașă?

Iohannis: Am luat în calcul, dar nu ar fi rezolvat lucrurile, poate le-ar fi tensionat suplimentar. Aș fi dat apă la moară PSD-istă, ar fi spus că e lovitură de stat regizată de președinte

——————

Cristian Pârvulescu: Minoritatea romă e cel mai des atcată. V-a fost adresat de un ONG un memorandum prin care vi se cere să vă implicați activ în combaterea discriminării

Iohanis: Documentul nu s-a rătăcit, a ajuns la noi. Mă voi apleca asupra ei. Cred că a fost vizibilă implicarea ei în combaterea discriminării de orice fel, a ajuns PSD să mă compare cu personaje abominabile ale secoului XX. E un semn cert că PSD are nevoie de câțiva ani de opoziție ca să revină în zona valorilor europene, să abandoneze acest discurs al urii xenofobe. Sunt etnic german, dar sunt cetățean român 100%, un tip convins de democrația de tip european, nici mpcar nu mă supără dacă cineva mă aseamănă cu diverși dictatori, dar e imoral, inacceptabil

Cristian Pârvulescu: Ce vreți să faceți pentru a preîntâmpina inechitățile sociale?:

Iohannis: Avem nevoie de politice coerente pentru a crea șanse egale. Am promovat la ONU un proiect numit He for She pentru a promova egalitatea de gen

——————

Ramona Avramescu: Avem o situația fără precedent, interimari la șefia tuturor parchetelor. Cât de repede vreți să numiți și pe ce criterii?

Iohannis: De prin mijlocul lui decembrie expiră și aceste interimate. Chestiunea e una care treubie rezolvată, dar nu fără a găsi soluția bună. În MCV ni s-a spus să găsim o metodologie robustă și transparentă. L-am rugat deja pe dl ministru Predoiu să trateze prioritar chestiunea și lucrează la o metodologie și imediat după alegeri voi continua discuția pentru a finaliza metodologia în câteva săptămâni, până în februarie, să fie ocupate. E vorba de procedura în sine, pentru că legislația e seacă și nu satisface cererile societății și ale MCV. Trebuie prevederi mai clare.

Ramona Avramescu: Licu e suspectat de plagiat. Contează integritatea?

Iohannis: Eu nu voi face rabat de la cerințele de integritate.

Ramona Avramescu: Ce definiție de președinte dați la finalul acestui mandat?

Iohannis: Vă las pe dvs să decideți ce fel de președinte am fost în primul mandat. De la PSD mi se spune că am fost inactiv, după care peste jumătate de oră mi se spune că sunt dictator, să se hotărască și ei. Eu nu mă joc, nici nu dictez, eu prezidez.

——————

Moise Guran: L-ați mai numi premier?

Iohanis: Atunci soluția mi s-a părut Cioloș și l-am numit. Acum soluția mi s-a părut Orban și l-am desemnat.

Moise Guran: Președintele este sau nu responsabil de ce face guvernul?

Iohannis: Constituțional nu este responsabil.

Moise Guran: Un efect al OUG 114 a fost retragerea ExxonMobil din Marea Neagră. Nu v-ați implicat deloc în această dezbatere. Nu ar fi trebuit să vă implicați mai mult în dezbaterea din societate despre gaze?

Iohannis: M-am implicat în această discuție. Dar, fiind vorba de o lege, s-a discutat în Parlament și s-a ajuns la o formă care nu a satisfăcut nici o parte, nici investitorii, nici finanțele publice, și chestiunea nu e tranșată. Trebuie reluată discuția sub două aspecte. Primul: România first, trebuie să știm ce vrem noi cu aceste resurse. Al doilea – să găsim o legislație corectă care creează un cadru corect pentru investitori. Despre Exxon – eu am întrebat direct și mi s-a spus că politica mare a Exxon s-a schimbat și se va retrage din câteva proiecte din Europa și își va muta accentul spre altă zonă.

Moise Guran: Deci nu mai e de actualitate proiectul? Că OMV nu are capacitate de a exploata gazele?

Iohannis: Posibil ca, în definitiv, Exxon să nu se retragă. Lucrurile sunt în desfășurare. E posibil să se schimbe decizia la Exxon. Dar e important să avem un cadru legislativ care să atragă investitorii.

Moise Guran: A fost OUG 114/2018 un act premeditat de atentat la siguranța națională?

Iohannis: Cu siguranță se poate interpreta și așa. Dar eu am văzut în OUG 114 o șmecherie PSD-istă de a face rost de bani rapid. Li s-au terminat banii, PSD-iștii s-au uitat în jur, au improvizat o șmecherie. Soluția de anulare a OUG 114 nu e fezabilă, sunt chestiuni care nu mai pot fi întoarse așa simplu, e nevoie de o analiză foatre profundă, noul guvern s-a apucat deja, și noi la Cotroceni analizăm

——————

Cristina Șincai: Ce le transmiteți românilor, e greu sau ușor să fii președinte?

Iohannis: Nu cred că e relevant, dar pot să spun tuturor că pentru mine e o mare onoare și este o muncă care îmi place și căreia mă dedic 100%

Șincai: Care e cel mai mare regret al mandatului dvs, că nu ați ținut mai mulți români în țată, vizele pentru SUA?

Iohannis: Cred că aș comunica mai mult. Voi căuta cele mai bune abordări. Sunt decis să comunic mai mult, mai intens

– Președintele Iohannis a revenit și anunță  a doua rundă de dialog.

– Iohannis anunță o mică pauză, apoi o nouă rundă de discuții. În paralel, continuă conferința de presă a lui Dăncilă. Potrivit PNL, e vorba despre o pauză cerută de unele televiziuni pentru publicitate.

——————

Invitat 9: Ion M. Ioniță (Adevărul și Historia): Tudorel Toader spune că modificarea legilor justiției au fost elaborate în centre de reflecție. Ce informații aveți despre aceste centre de reflecție?

Iohannis: Nu am auzit despre astfel de centre, nu știu despre ce a vorbit fostul ministru. Însă legile au fost elaborate în Parlament într-o formă extrem de discutabilă, a fost comisia care a funcționat în hiperviteză. Partea președintelui e de a verifica legea când ajunge la promulgare. Dar despre aceste centre nu am auzit, drept să zic. Dacă ar fi fost, aș fi știut.

Ioniță: Guvernul Dăncilă a promovat mutarea Ambasadei la Ierusalim și a insistat un an. Dar în guvern a fost adoptat un memorandum secret Știți cine l-a inițiat?

Iohannis: Este gândirea obscură tipic PSD-istă. S-au trezit Dragnea și Dăncilă în încercarea de a se promova în politica externă, deși nu au atribuții, nu au ce căuta. Pot să clasific aceste demersuri drept un diletantism care ne-a dăunat foarte mult. Acel memorandum a fost folosit pentru a da imaginea unei anumite legitimități. La MAE a fost elaborat un studiu, trimis într-un târziu și la Cotroceni, care propunea să se facă conform legii.

——————

Invitat 8: Silviu Mănăstire (B1 TV). Interesele economice al Chinei în economie. În 2015 a trecut prin CSAT un memorandum pentru construirea reactoarelor 3 și 4 la Cernavodă cu o companie chineză acuzată de spionaj. Se pare că există un posibil contract. Mai avem chestiunea legată de licitația 5G, altă companie chineză, Huawei, face presiuni pentru acest contract. Ce părere aveți de aceste chestiuni?

Iohannis: Am o părere foarte clară. Locul nostru e în spațiul euroatlantic, acolo aparținem noi. Punct. Trebuie să observăm că există evident și alte state cu care putem avea interese comerciale. Cu China putem să avem schimburi economice, dar nu ne considerăm parte din spațiul de valori promovat de ei. Nu am avem obligații provenite din istorie față de ei. Nu cred că putem ignora anumite semnale, nu credă că putem merge prea departe în colaborare cu state din Asia, valorile de care ținem sunt cele europene.

Silviu Mănăstire: Deci cum rîmâne cu reactoarele și 5G?

Iohannis: Le vom analiza cu foarte mare atenție împreună cu noul guvern.

Silviu Mănăstire: Ați avut discuții cu președntele Trump despre interesele Chinei în România?

Iohannis: Da, am avut discuții, și exact ce v-am spus acum i-am spus și lui. Nu am intrat în aceste detalii, ele se discută la nivel de guvern, dar s-au semnat memorandumuri cu guvernul SUA

——————

Invitat 7: Radu Tudor (Antena 3): În primul dvs mandat, Înalta Curte, CCR, CSM, IJ au scris negru pe alb despre încălcări ale legii și abuzuri ale anumitor magistrați. Ați avut un discurs primit cu mulăt căldură în ianuarie 2015 la CSM. De ce atât de puține sancționări ale abuzurilor din partea dvs, de ce nu ieșiți mai des săa apărați drepturile fundamentale?

Iohannis: Ați atins o chestiune sensibilă: independența justiției. Aș fi putut să încerc să impun un punct de vedere în CSM. Dar eu chiar cred în independența justiției și m-am abținut de la toate aceste lucruri. Dacă în interiorul sistemului au existat abateri, ele trebuie lămurite în CSM, fără președinte, cum spune Constituția. Cred că dacă reclam de la toți politicienii să nu se amestece în justiție, acest lucru trebuie să fie cu atât mai valabil pentru președinte. Sunt de-a dreptul un fan al independenței justiției și las entitățile îndreptățite să se ocupe

Radu Tudor: În Constituție se arată că vegheați la respectarea ei. Mă gândesc la exemplul public pe care îl puteți da pentru protejarea drepturilor fundamentale

Iohannis: Să fim foarte corecți: nu putem pune în balanță drepturile omului cu independența justiției. Ambele trebuie apărate

——————

Știrea completă pe: G4Media.ro

(Visited 1 times, 1 visits today)Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cabană din Luncile Prigoanei, distrusă în totalitate în urma unui incendiu. De la ce a pornit focul

Publicat

O cabană aflată în Luncile Prigoanei din Munții Șureanu a fost distrusă în întregime în urma unui incendiu puternic, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Flăcările au afectat și acoperișul altor două construcții învecinate. Potrivit pompierilor, focul a pornit de la tubulatura de ventilare a unui șemineu, care s-a supraîncălzit. Intervenția a fost una dificilă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Virusul mortal din China: Numărul deceselor creşte dramatic. Peste 230 de pacienţi cu coronavirus sunt în stare critică

Publicat

China a confirmat sâmbătă că 41 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie. Cel mai tânăr pacient infectat are doi ani. Presa chineză scrie că 230 de bolnavi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Atenţie la setările GPS atunci când optaţi pentru „drumul cel mai scurt”. Turist blocat pe un drum forestier, în Hunedoara

Publicat

ISU Hunedoara atrage atenția șoferilor care folosesc setarea „drumul cel mai scurt” la GPS. Un turist plecat din Scoţia către Republica Moldova a rămas blocat pe un drum forestier acoperit cu gheață din Ținutul Pădurenilor, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”. Salvarea acestuia a durat 3 ore, după ce a rezistat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Au condus sub influența alcoolului sau fără permis. Bărbați din Alba Iulia, Săsciori, Cetatea de Baltă și Arad, cu dosare penale

Publicat

Patru bărbați din Alba Iulia, Săsciori, Cetatea de Baltă și județul Arad s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de polițiștii din Alba în timp ce conduceau fără permis, cu permisul suspendat sau sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Alba, la data de 23 ianuarie 2020, în jurul orei 08,30, polițiștii din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate